- wiadomo, nadciąga wiosna, a wiosną po zimie, nasze organizmy są podatne na różniste "dolegliwości"Ta choroba jest nieuleczalna, / ... /

- wiadomo, nadciąga wiosna, a wiosną po zimie, nasze organizmy są podatne na różniste "dolegliwości"Ta choroba jest nieuleczalna, / ... /
Parapety nie są elastyczneAniakak pisze:Ta choroba jest nieuleczalna, szczególnie jak się jest na forum i się ma znajomego który mnie rozpieszcza do tego ma wojskowy duży namiot to mi normalnie kolana zmiękły. Normalnie dla mnie bajka![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
No cóż jedne kupują ciuchy, buty, biżuterię, torebki itd....inne kaktusyleszek2 pisze:Oj kobiety,kto za wami zdąży
Kobieto, masz bardzo wielkie szczęścieAniakak pisze: /.../ i się ma znajomego który mnie rozpieszcza i przywozi mi kaktusy /.../ Tyle tam stało kaktusów. Normalnie dla mnie bajka![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Wiosną organizm odczuwa też braki...np. mikroelementów, witamin i...kaktusówAkwelan_2009 pisze:- wiadomo, nadciąga wiosna, a wiosną po zimie, nasze organizmy są podatne na różniste "dolegliwości"Ta choroba jest nieuleczalna, / ... /.
Ale z pewnością są bardziej pojemne niż na początku nam się wydajekarlor pisze:Parapety nie są elastyczne![]()
ja jestem najlepszym przykładem na to, że parapety się rozciągają jak to ktoś napisałw moim wątkubrombiel pisze:(...)
Ale z pewnością są bardziej pojemne niż na początku nam się wydaje
jeszcze przekonasz się, że parapety są w stanie pomieścić więcej niż Ci się wydaje
Tak właśnie straciłam zeszłej zimy cztery astraki - pojawiał się niewielki biały ślad i w zastraszającym tempie obejmował roślinę (wyglądało to trochę jak pianka do golenia) i w ciągu kilku dni było po ptokach. Co ciekawe - trafiło wcale nie sasiadujace ze sobą egzemplarze, ale za to wszystkie należały do astrofytów.brombiel pisze:I kolejna strata G. obrepanda szt jeden w ciągu 48 godz dostał białego nalotu, zaczął się zapadać w sobie
Lucy dokładnie tak to wyglądało...widać było zaledwie kilka cierni i dosłownie mały czarny kawałek zmarnowanego już kaktusaonectica pisze:/.../ (wyglądało to trochę jak pianka do golenia) /.../
Aniu może, mam nadzieję że więcej mi nie padnie roslinekAniakak pisze:Może akurat ta choroba dotyczyła akurat tych roślin , astrofytów, jednego gatunku