Kolejna jesień w moim ogródku i znowu wiosna ...CD
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolejna jesień w moim ogródku ...CD
Że robisz piękne zdjęcia to już nie raz pisałam ,ale tak miło popatrzeć na kolory kwiatów u Ciebie,szczególnie ,że za oknem wieje i pada,wizytę duszpasterską miałam wczoraj późnym popołudniem ,w związku z tym ozdoby gwiazdkowe powędrowały do pudeł ,a ja czekam na wiosnę
- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
U nas halny pozamiatał resztki śniegu ciepłymi podmuchami. Wczoraj było 10* na plusie a dziś rano tylko zero, ale bez wiatru.
Świetne te fotki o świcie, zwłaszcza drugie z oszronionym drzewem na tle nieba i czarnymi gośćmi, czekającymi na rozgrzewające promyki słonka.
Rodek i azalia w pięknych kolorach i takie olbrzymy.
Buziaki za miłe słowa pod moim adresem.

Świetne te fotki o świcie, zwłaszcza drugie z oszronionym drzewem na tle nieba i czarnymi gośćmi, czekającymi na rozgrzewające promyki słonka.

Rodek i azalia w pięknych kolorach i takie olbrzymy.

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Iwonko,Jadziu,Dorotko ,Stasiu dziękuję za miłą wizytę
U mnie dzisiaj śniegu jak na lekarstwo ,przegląda słoneczko , chodniki suche,dość ciepło i przyjemnie . W nocy jakaś trąba powietrzna chyba przeszła u nas bo ok.pół godziny wiało okrutnie...Jak przyszło znienacka tak odeszło... Szkód poważniejszych chyba nie ma...
Chce mi się działki jak
przyświeca...Ciekawe czy nasze sarny są aktywne tej zimy.W ub. roku szczególnie obgryzły mi wszystkie prawe sedumy .Na szczęście bardzo obficie po tym zabiegu zakwitły ale kwiaty były o wiele drobniejsze niż zwykle. Może powinnam była je zasilić wiosną...
Wspomnę coś niecoś...
może różyczką tym razem zacznę...

Chce mi się działki jak

Wspomnę coś niecoś...
może różyczką tym razem zacznę...

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Maryniu,niezliczona ilość kwiatów,niezliczona ilość kompozycji i zestawień,tu nigdy nie można się nudzić i stąd nie można wyjść,pozdrawiam i pięknych snów życzę 

- marpa
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Maryniu dziś floksami mnie uraczyłaś
Mogłabym na nie patrzeć i patrzeć
Pieknie pozdrawiam

Pieknie pozdrawiam

- marpa
Jadzieńko
za pozdrowionka dziękuję i odwzajemniam.
Floksy ostatnio przeżywają swój powrót do ogrodów,wiele nowych odmian powstało i już nie tylko w babcinych wiejskich ogródkach brylują .Ja też w ub. roku nabyłam kilka nowych odmian i innym okiem patrzę na moje dawne upchnięte po kątach ogrodu odmiany .

Floksy ostatnio przeżywają swój powrót do ogrodów,wiele nowych odmian powstało i już nie tylko w babcinych wiejskich ogródkach brylują .Ja też w ub. roku nabyłam kilka nowych odmian i innym okiem patrzę na moje dawne upchnięte po kątach ogrodu odmiany .

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Wiesz Maryniu, ta różyczka z pierwszej serii zdjęć niesamowita, śliczna jest 

- marpa
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Zakupy popieram
nie ma jak prymulki zimą w domu

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Mam Little Artiste, ale dopiero w tym roku ją doceniłam. Cudna rózyczka.
- MariaWy
- 1000p
- Od: 3 lip 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Maryniu wspominaj , wspominaj i pokazuj swoje piękności , floksy przepiękne aż zapachniało z ekranu 

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Maryniu tak było wiosna i tak będzie za chwilę, przy tej temperaturze jaka jest teraz, tylko patrzeć wiosny w ogrodach
, a floksy uwielbiam i mam ich trochę, mam nadzieję, że mi się rozrosną w duże kępy, lubię ich zapach 

- Pulpa222
- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Zdjęcia pokazujesz cudne, aż serce boli, że można popatrzeć tylko na obrazki
.
Też mi się chce wiosny, bo ileż można czytać książki - oczu szkoda, nie?
.
Fakt, grzebię w różach, ale jak tu nie grzebać, jak sama mnie znowu 'podjarałaś' tą Little Artist. Już dawno mam ją na liście zakupów w pierwszej dziesiątce.
Masz rację z Tą moją wrażliwością na nowinki- sama do tego doszłam, że, co ja będę kupować w sezonie, jak teraz zapełnię wszystkie wolne miejscówki
. No i obcięłam trochę listę róż, nawet bez żalu, bo cała rabata w samych różach nie do końca mi się podoba. Dobrze, że jest jeszcze trochę czasu, to może całkiem mi rozum wróci
.
Wątek otworzę jeszcze za trochę, bo gdzieś wcięło mi zdjęcia z ub. roku, a w jednym pliku były wszystkie. Wszakże eM znalazł je, ale poprzestawiała się wielkość. Co ja zmajstrowałam, to na serio nie mam bladego pojęcia, ale mam nadzieję, że wszystko wróci do normy. To moja mysza wszystkiemu winowata
.
Życzę miłego dnia

Też mi się chce wiosny, bo ileż można czytać książki - oczu szkoda, nie?

Fakt, grzebię w różach, ale jak tu nie grzebać, jak sama mnie znowu 'podjarałaś' tą Little Artist. Już dawno mam ją na liście zakupów w pierwszej dziesiątce.
Masz rację z Tą moją wrażliwością na nowinki- sama do tego doszłam, że, co ja będę kupować w sezonie, jak teraz zapełnię wszystkie wolne miejscówki

Wątek otworzę jeszcze za trochę, bo gdzieś wcięło mi zdjęcia z ub. roku, a w jednym pliku były wszystkie. Wszakże eM znalazł je, ale poprzestawiała się wielkość. Co ja zmajstrowałam, to na serio nie mam bladego pojęcia, ale mam nadzieję, że wszystko wróci do normy. To moja mysza wszystkiemu winowata

Życzę miłego dnia

Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych