Rozczochrany -nieco różany...cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Rozczochrany -nieco różany...cz. 6

Post »

Ileż miłych Gości mnie odwiedziło ;:oj .
Jestem zaszczycona i bardzo Wam dziękuję ;:196 .
Przyznam, że ostatnio nawet miałam wyrzuty, że trochę ;:170 (bardzo) zaniedbuję wątek, a tym samym jestem nie najlepszą gospodynią.
Wszak goście u bram...a tam zamknięte na trzy spusty :oops: . Ciemno, głucho i zimno ;:14 .
Tę chwilową niemoc spycham na karb zimowego odrętwienia (szeroko pojętego). No, ale złej baletnicy... ;:14
Postaram się to zmienić, chociaż łatwo nie będzie ;:185 .
Zawodowo - finisz semestru, a tym samym prace, oceny, rady i zebrania wywiadowcze. Wszystko oczywiście w ramach etatowych 18h ;:223
Jeśli gdzieś zmarudzę-wybaczcie ;:173 , proszę.
..................

Milenko, a niby takie pospolite...wg mnie smaczku dodaje tam też przywrotnik ;:108 .
Mówiłam, że lubię babcine. A status wiejskiego przydomowego rozczochranego ogródka daje przyzwolenie na różne kombinacje.
Na szczęście, bo nie umiałabym się jednoznacznie określić ogrodowo.

Maj.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Marysiu, to najstarsza rabatka. Jej zaczątki liczą sobie 8 lat. Ale ile przeżyły te biedne rośliny wiecznie przesadzane ;:224
Ostatnie wielkie zmiany były podczas przebudowy wiatrołapu w 2012. Teraz tylko kosmetyka.
U mnie też wszystkie chwyty dozwolone i czasami aż zęby bolą., np. ogromne języczki ze sporą rabatą floksów różowych pod jabłonią. Eklektyzm pozwala ;:180 .

Czerwiec.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Moniko, witaj :wit . Dziękuję za odwiedziny i wiele miłych słów :oops:. Zapraszam o każdej porze - furtka otwarta.
Zwierzaki to domena moich panów. Mają przewagę liczebną (panowie , a właściwie już ich zwierzaki) ;:306 .
Ja jestem typową psiarą, chociaż koty darzę ogromną sympatią i szacunkiem za ich niezależność, psy kocham za ich wierność i miłość pomimo wszystko.

Lipiec.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Gosiu, Kardynał zauroczył mnie od pierwszego wejrzenia. ma niesamowity kolor. U mnie niestety upały trochę dają mu się we znaki, bo miejsce nasłonecznione ;:14 .
Nie mam pojęcia co to za bodziszek (chyba jakiś wspaniały). W sezonie zobaczymy mu pod nóżki w poszukiwaniu potomstwa :wink: .
Do bodziszków mam słabość i całkiem już sporą kolekcję dzięki wspaniałym ogrodniczkom z FO. Niestety nie wszystkie maja imiona. Za mało przywiązuję do tego wagi, a one wielokrotnie bardzo podobne ;:170 .
Koty poszalały ;:131 .
;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Justynko u mnie łączenie stylów na porządku dziennym, czasem mam ochotę coś zmienić, ale jedynie wtedy kiedy coś zagłusza pozostałe rośliny. Pewnie od tego się zaczyna :;230
Justynko praca i dom to priorytety, a przyjemności w wolnych chwilach :D
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Muszę przyznać, że i mi się podoba ta kompozycja z makami, przywrotnikiem i resztą. Biała ściana domu robi świetne tło. Niestety u mnie mało miejsc o słonecznej wystawie.
Jednak moje serce skradła Twoja rabata z Kardynałem. To bardziej moja kolorystyka.
Zdjęcia kurczaków i kociaków wywołują mimo wolny uśmiech na twarzy. Same słodziaki.
Awatar użytkownika
Vamila
200p
200p
Od: 11 wrz 2014, o 20:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Justyno ależ jesteś określona totalnie. Styl - piękny ogród :)
Pozdrawiam wszystkich zakręconych na zielono! Milena
Na wzgórzu z widokiem
Dorośli upośledzeni ludzie to dorośli upośledzeni ludzie a nie małe bezrozumne dzieci!
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02

Post »

Także i mój Cardinal de Richelieu niefortunnie posadzony, bo w słonecznym miejscu ;:14 . Ale coraz śmielej myślę nad tym, aby dosadzić mu coś cieniującego. Może cis Wojtek (kolumnowy), albo postawić niewielką "kratkę" i rzucić na to jakiegoś clematisa, najlepiej viticella, bo nie choruje na uwiąd.
Sama róża już chyba jest "za stara" na przesadzanie (4 lata) ;:24 .
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja też nie przywiązuję wagi do nazw. Może to i szkoda, bo jak się kupuje kolejne nie zawsze zdjęcia oddają faktyczny wygląd i czasem kupi się drugi raz to samo. Ale na pewno się nie zmarnuje :wink:
Ja mam bardzo mało bodziszków. Dopiero zaczynam. Zresztą chyba one nie lubią warunków panujacych w moim ogrodzie. Bardzo trudno się przyjmują
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam :wit .
Zima-niezima :) na Kaszubach i w rozczochranym trwa.
Wiele krzewów ma już spore pąki. Oby tak zostało, bo w przeciwnym razie słabo widzę tegoroczną wiosnę ;:202 .

Marysiu, chciałabym mieć więcej czasu na te przyjemności. Przebywanie z Wami i uczestniczenie w tym, co się dzieje w ulubionych ogrodach i domach, daje mi wiele radości i poczucia ;:4 .
Chwilowo dużo mam na głowie, ale to się zmieni :) .
Moje roślinki nie mają ze mną łatwo ;:185 . Przesadzam ;:14 i to nie ma nic wspólnego z wypracowaniem stylu, a raczej chwilową koniecznością wynikającą z tego, że coś mnie tak drażni czy razi, że musi zniknąć właśnie teraz. Nawet jeśli zdrowy rozsądek mówi "poczekaj" ;:14 .

Izo, u mnie niestety też coraz więcej zacienionych kącików. Krzewy i drzewa rosną... i miejsca mniej ;:145 .
A tyle by się jeszcze chciało :shock: .
Różankę przytarasową lubię za energię, zapach i zestaw (w dużej mierze przypadkowy) kolorystyczny ;:108 .
Póki sezon jeszcze nie rozpoczął się kury czasami korzystają z wolności :wink: .

Milenko, rzekłabym mój ogród. Myślę, że to najważniejsze, by był odzwierciedleniem naszych marzeń i upodobań.
A jeżeli jeszcze ma swoich zwolenników, to jest nam bardzo miło ;:196 .

Moniko, witaj :wit
Chyba tez nie miałabym odwagi przesadzać czteroletniego krzaczora różanego ;:218 .
Chociaż dojrzewam ;:131 do wysadzenia 3 - letniego Grahama Thomasa, który gryzie mi się z RdR i innymi w tonacji różu i fioletów.
Mój Kardynał miał rosnąc w cieniu jabłoni. Cóż, przerósł ją :;230.
Lubię cisy ;:333 .

Gosiu, bodziszki to przecież niekłopotliwe rośliny. Jaki masz z nimi problem?
Staram się zapamiętywać nazwy i zapisywać, ale ...sks ;:223 .
Masz racje, warto wiedzieć, co się ma albo czego się szuka.
Kusi mnie Geranium x psilostemon 'Catherine Deneuve' ;:170

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Kontakt:

Post »

Witaj Justynko,

Pięknymi zdjęciami nasz raczysz - tak teraz przenieść się w te letnie klimaty to coś czego potrzebuję. W Nowym Roku obiecałam sobie bardziej znajdować chwilkę czasu na FO - czasami jest ciężko. Nowe wyzwania zabierają tyle czasu, że czasami nie wiadomo kiedy dnie mijają. Ale kiedy mam dzień taki jak dziś to wiem, że bardzo brakuje mi tego kontaktu z Wami na FO - mam nadzieje, że w tym roku będzie lepiej.

Miłego weekendu :)

ps. podobno na wątku Trójmiejskim Kaszubki umawiają się na spotkanie w Matarni w ferie - będzie okazja znów się spotkać.
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Witaj Justynko, przywędrowałam do Ciebie poszukując róż w tytułach wątku :;230
Wspaniały masz ogród i pięknie go pokazujesz ;:180 Z przyjemnością i uśmiechem na twarzy prześledziłam historię Beretu ( :wink: ) od motka włóczki do puchacza z antenką :;230 Kryminał podwórkowy bogato ilustrowany i celnie skomentowany ;:215
Kompozycja
Obrazek
wspaniała ;:138
Fajnie, że pokazałaś też jak wyglądała w 2011 roku. To zdjęcie podniosło mnie na duchu - może ja też doczekam w końcu takich różanych krzaczorów?
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Justynko to zdjęcie co wstawiła Elwi jest dla mnie inspiracją,podsadzę mojego Cardinala bodziszkiem ;:108
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

Justynko :wit
Piekne roślinki i kompozycje pokazujesz.Już niedługo znowu sie wszystko zazieleni :tan
Beret niesamowicie wyrósł i śmiesznie wygląda ;:333
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Justynko trzy pierwsze to bodziszki? (chodzi głównie o drugi?) :D
Róża z powojnikiem to ładna para ;:333
Wszystko wróci do normy i będziesz miała więcej czasu. Masz słoneczko to połowa sukcesu, bo jak ono świeci to żyć się chce ;:3
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Cichcem zaglądam - niezmiennie podziwiam Twoje kompozycje i ...chylę czoła ;:180 .
Róża z bodziszkiem - cudo ...a te maki ze złocieniem - bajka ...
Powiedz , proszę , czy ta róża z bodziszkiem to ...Kardynał Richelieu ? A ta jasno fioletowa to Rhapsody in Blue - jak one się u Ciebie spisują ...jak duże rosną , czy na szerokość sporo miejsca zajmują ?

Jestem pełna podziwu Justynko dla Twojego talentu pisarskiego , zwierzyńca i pomimo pracy zawodowej jakoś ogarniasz to wszystko ...nie ma czasu na nudę ...wręcz odwrotnie - jest go zbyt mało .

Serdeczności z zasypanej Małopolski ;:196 :wit ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani :wit
Dzisiaj słowa, które przeczytałam u Irminki chyba najlepiej pasują :)
Że już żyję taki kawał czasu, wielkie dzięki (...) ;:180

Zostawiam słodkości i trochę energii :) .
Obiecuję wszystkim jeszcze dzisiaj odpisać ;:196

Obrazek

Obrazek
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24

Post »

Piękne wspomnienia lata ;:167 Już się nie mogę doczekać ;:108

Przepraszam, ale zjadłam aż trzy bułeczki - były pyszne ;:306
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”