Letnia odsłona leśnego rancza nad wodą

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Letnia odsłona leśnego rancza nad wodą

Post »

Madziu, to Ci współczuję bidulko ;:151 a metoda na owiniete gardlo szalikiem jest bardzo dobra.
Ja czasami zakładam w pracy taki lekki zwiewny- letni szaliczek , jak np. mnie coś bierze właśnie w pracy.
To muszę przyznać, że jak docieram do domu, nie jest tak źle z tym gardłem, jak przez tyle godzin mogłoby sie rozwinąc. Po tym doświadczeniu w domu już chodze z szalikiem normalnym plus leki, to daje na prawdę efekty !
Całe życie mam problem z gardłem - ono pierwsze reaguje na przeziebienia.
Kuruj się, ubieraj ciepło i łykaj duuużo rutinoscorbinu, to pomaga.

Co do ogrodu, mam podobne spostrzeżenia, mam go na wsi i też chcę by u mnie było sielsko z klimatem wiejskim ;:108
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Właśnie. Szalik jest dobry na gardło. Choć wygląda się żałośnie. Ale czy to ważne? Jestem w domu, nie w top model :lol:
Ja właśnie jeśli choruję , to zawsze towarzyszy ból gardła. Ostatnio taka chora jak teraz, byłam chyba na ostatnim roku studiów. Ojejj to się wtedy działo.. 2 tygodnie prawie 40 stopni. A ja do sesji zakuwałam. Sama nie wiem jak dałam radę :) Teraz temperatura mnie taka duża nie trzyma.

A co do ogrodu... dzisiaj mi się śniło że okradł mnie mój dawny kolega ze wsi. I mówiłam mu... jak mogłeś swój na swego zaatakować. Ostatnio co noc mi się śni działka. Em ostatnio nie miał co ze sobą zrobić i grał w takie strategiczne quizy z wiedzy ogólnej i zdobywało się zamki. No dobra, leżałam jak placek więc kilka razy zagrałam z nim. A potem w nocy zamiast zamków to kwiatki wygrywałam. ;:14 Staczałam bitwy np o stokrotki itd.
Jak się człowiek nakręci to na psychikę nie ma mocnych. W zeszłym roku w okolicach stycznia - lutego miałam to samo.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Do kwitnących phalek dołączyły kolejne dwa. Czekam na pozostałe.
Obrazek Obrazek
Pogoda u mnie dzisiaj bezwietrzna i +5 stopni. A jak u Was? Ciekawa jestem czy na działce wszystko ok po tych wiatrach.. :roll:
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Madziu cudne te Twoje orchidee. Ja też bardzo je lubię, chociaż Kuba i Kot uwielbiają rzucać w siebie tymi kulkami z podłoża. Na nic moje krzyki-to ulubiona ich zabawa :) U mnie aktualnie kwitnie biały, a jeszcze dwa mam w pąkach. Tyle czasu trzeba czekać na kwiaty-moje są zapączkowane od początku grudnia i nie chcą się rozłożyć. Kuba za bardzo je stresuje :D

A co do działki-skoro Ci się śniła to warto tam pojechać. Może ona potrzebuje teraz Twojej uwagi, a Ty chwili odsapnięcia? Zwłaszcza, ze pogoda jak czytam Wam sprzyja. U mnie wieje okropnie. W nocy miałam wrażenie że dach nam zerwie. Tak się bałam, że poszłam spać na dół. Nie mogłam znieść tego huku i wrażenia podrywania dachu...brrr.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, nie mam siły wyjść z pokoju do pokoju a nie mowa na działkę. ;:185 Z tego co wiem, to wysadziło troszkę słupek od bramy do góry i furtka mi się otworzyła. Ale poprosiłam kuzyna i szybko łańcuch z kłódką założył. Mróz był duży w nocy i dlatego słupek poszedł do góry. Ale to nie dzisiaj oczywiście. Mogłabym jechać do domku rodziców ( moja działka jest po drugiej stronie drogi, naprzeciwko ich działki). Oni mają dom murowany i można palić. Ale nie czuję się na tyle zdrowa. Poza tym, teraz szkoda kasy na paliwo. I tak nic bym tam nie zrobiła. Ciemno się szybko robi i co ja bym tam robiła? Wolę odpocząć w domu.
No to pięknie u Was wiało. U nas też strasznie wiało. Dzisiaj na szczęście jest spokojnie. Tzn teraz się trochę wiatr ruszył, ale to nie to co wczoraj się działo.
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu :wit Sny masz przednie ! ;:306 to sie nakręciłaś tematem działkowym...
Ale to normalne ..., ja też czuję wewnętrzne emocje przygotowań na ten sezon działkowy ;:224 , co prawda mnie sie nic nie śni :cry: Nie wiem z czego to wynika , za płytko spię ?

Storczyki śliczne ;:215
U mnie pogoda plusowa, ale baaaardzo wietrznie, to i odczuwalność jest na "zimno".
Madziu, a TY masz daleko działeczkę ?
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Takie sny to u mnie standard o tej porze roku. Dzisiaj też mi się śniła działka. Takie pierdoły że masakra ;:223 .
Muszę przystopować, bo się wykończę psychicznie i finansowo zanim nastanie wiosna :lol:
Gdy jadę najkrótszą drogą to mam 79 km. Czasami zamykają odcinki jak coś budują to mam wtedy około 100 km.
Zazwyczaj jadę te 79 km. Niestety prawie cała droga prowadzi przez miejscowości więc i ograniczenia prędkości są. Trasa najczęściej zajmuje mi 1,5 godziny. A Ty jak masz daleko?
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

100-79 kmi miejscowościami, to sie trochę jedzie ... ;:204 Ja mam 40km ale polowa 1/3 drogi to w korkach ;:223
Powrót, to czasami i połowa drogi w korku, to w sumie na to samo wychodzi, jeśli liczyć by czas ;:219
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U nas jest taka trasa, że mnóstwo policji, fotoradarów. W sumie się nie dziwię, dużo domów po bokach. Ludzie chcą czuć się bezpieczni. A nie raz takie furiaty jeżdżą że masakra. Korki się rzadko zdarzają, ale ruch jest spory. Najgorsze korki na przejazdach kolejowych się robią. Pomyśleli trochę i budują mosty teraz. Od wiosny, może już będziemy jeździć górą. Najgorzej mi się jedzie jak Em usypia. A on lubi spać w trakcie jazdy.
Jak tam, wypatrzyłaś już jakieś chciejstwa?
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Noo, kupiłam żurawki u Igi :)
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A jakie odmiany wybrałaś? To fajnie :) Ciekawa jestem jak moje żurawki od Ewci sobie radzą. Strasznie mi się spodobały te roślinki.
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Dobry wybór, żurawki zdobią przez cały rok. Dużo ich posadziłaś :?: na jesieni też dosadziłam ;:108
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesz co, nie wiem ile. Dostałam ich sporo w prezencie od naszej kochanej Ewy-Mewy. Kilkanaście sztuk na pewno. To moje pierwsze żurawki. Wcześniej się do nich przymierzałam ale jakoś się nie zebrało ostatecznie na kupno.
Tyle ich dostałam :
Obrazek
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu, wybrałam tylko dwie odmiany zurawek, typowe na słońce, bo u mnie cienia na lekarstwo :;230 :;230
1. 'Mojito '
2. 'Glitter'
i trawę Red Baron oraz na razie jednego floksa Twistera :heja

A swoje znasz nazwy żurawek ?
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To świetne odmiany wybrałaś. Szczególnie ta druga mi się podoba. Baron jest bardzo fajny. U mnie w pierwszym roku zasychał. A w drugim nie miałam z nim problemu. Przykrywam go tylko na zimę i tyle. Mógłby się troszkę szybciej rozrastać.
Twistera jeszcze nie mam :)
Z tego co pamiętam to żurawki mam:
Peach
Berry Marmelade
Sweat Tea
Miracle
Solar Elipse
Prince of Fire
Beauty Color
Bras Lanterm
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”