Zakątek Annes cz4...złota jesień...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zakątek Annes cz4...złota jesień...

Post »

No kobea jest i biała, i fioletowa szybciej zakwita jak podlewa się ją nawozami do pomidorów , sprawdziłam , zgadza się .
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Reniu - jesteś niesamowita , do pomidorów powiadasz ;:131 , bardzo lubię kobee , niesamowite pnącze , czy ktoś może próbował ją przezimować ;:333
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ja siałam kiedyś i białą i fioletowa kobeę, ale przy przestawianiu w domu, ciągle gdzieś zaczepiały się jej długaśne pędy i zanim doczekała posadzenia zostały już tylko wystające z ziemi 10 cm kikuty ;:222 . Nie wiem jak u Was, ale moje łodyżki były bardzo kruche i łamliwe :? .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Edytko właśnie moje były mocne, grube i urosły wielkie ale nie zakwitł nawet jeden kwiat. :oops:
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

DTJ_1, kobeę sieję od trzech lat i dopiero w tamtym roku zdążyła mi zakwitnąć :roll: myślę, że dużo zależy od czasu wysiewu i wczesnego hartowania wiosną. Myślę, że za jakieś dwa tygodnie wysieję moją ;:108
Chlaputkowo, na jesień ucięłam kilka szczepek. Część włożyłam do wody, część do mieszaniny piasku i ziemi. Ta w wodzie zgniła, a z tych w ziemi jedna wypuściła dwa maleńkie listeczki i nadal trwa niewzruszona. Nie rośnie dalej, ani nie gnije..wydaje mi się, że może coś z niej być.. Słyszałam, że najłatwiej wykopać z korzeniem, wpakować do doniczki i łodygi przyciąć na 30 cm.
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, pięknie wyszła szkatułka dla mamy ;:oj Motyw z hortensją ;:215 Podziwiam Cię tym bardziej, że nie mam pojęcia o sztuce decoupage.
Bailando jest u Ciebie zjawiskowa, naprawdę grzechu warta :D First lady ogromna, ale jak patrzę na Twoją, to się zastanawiam czy mojej jednak nie eksmitować ;:224 Przy naszych południowych ciągłych monsunach, mogę nigdy nie mieć z niej pożytku, a zabiera cenne miejsce.
Piszesz, że masz za mało białych tulipanów? Tym bardziej ja....
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Cześć Aniu ..... pogoda straszna...... ale ciepło.... czy przypadkiem różyczki nie mają już wysuniętych
czerwonych nosków ;:218
Biała kobea łada jest.... wysiewaj ;:108
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Mi też się kobea niesamowicie podoba, zarówno fioletowa jak i biała. Ale niezwykle ciężko ją wyhodować. A jak już się udało to jeszcze nigdy mi nie zakwitła ;:174
Z tym nawozem do pomidorów to też słyszałam że dobry, również do powojników :lol:
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Ja swoją wysiewałam w lutym, wsadzałam w maju, zarosła cały domek dla dzieci, nawet na dach wlazła i żadnego pąka, myślę że może właściwy nawóz jest potrzebny. Moja poszła w liście i wzrost :;230 .
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

majka411 pisze::wit Cześć Aniu ..... pogoda straszna...... ale ciepło.... czy przypadkiem różyczki nie mają już wysuniętych
czerwonych nosków ;:218
Biała kobea łada jest.... wysiewaj ;:108
Zaczynam się martwić. U mnie niektóre róże mają jeszcze liście, a nawet czerwone wypustki o jakich pisze Maja.
Do końca stycznia nie mamy się o co bać, ale co będzie w lutym?
Żeby nie było powtórki z rozrywki sprzed paru lat :roll:
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

U mnie nie ma czerwonych zalążków nowych liści i pędów, ale za zielone liście ma spora część róż.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Skubałam dziś Bantry Bay jako ostatnie róże jeszcze z liśćmi i z przerażeniem też odkryłam że mają już niemal centymetrowe róźki ;:202 Na takie coś to okrywanie raczej na wiosnę nic nie poradzi
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu, boskie te Twoje róże. Zachwycam się Kardynałem ;:167 Mi się nie udawały wysiewy lobelii. Coś knociłam. A kobea. Będę siała bo jej kwiaty są niesamowite. Kupiłam fioletową, i niedługo sieję. :wit
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

U mnie też zawsze problemy z wysiewami w tamtym roku 3 razy podchodziłam do wysiewów lobelii i kiedy cała nadzieja na niebieskie kobierce przepadła okazało się, że w glebie przezimowały nasionka z ubiegłego roku ;:306 Jedynie kobea rok w rok idealnie kiełkuje, ale dopiero w tamtym roku pierwszy raz doczekałam się kwiatów ;:108 Do gruntu wsadziłam ją dość szybko bo początkiem kwietnia, a od marca całymi dniami wygrzewała się w słoneczku..tylko na noce przenosiłam do domu. Raz nawet zaliczyła delikatny przymrozek, ale nic jej nie było :shock: ;:224 nie mam pojęcia od czego zależy to kwitnienie...Specjalnych nawozów jakoś też nie dostaje, chociaż staram się utrzymywać jej wilgotne podłoże. Podobno potrzebuje sporo wody, ale co się dziwić przy takim gigancie (miała sporo ponad 5m)
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Aniu Twoja kobea była prześliczna. Zachwycałam się nią na zdjęciach. Muszę i ja wysiać nasionka bo mnie bardzo ciekawi. To taka modna roślinka na FO i wszystkie nią kusicie. Strasznie jestem jej ciekawa. A czy siać to trzeba już?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”