Górki,pagórki i reszta w 2014r.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Górki,pagórki i reszta w 2014r.

Post »

Witam wszystkich po przerwie.Dobrego 2015r.zaglądającym na górki.Troszkę mnie nie było ponieważ ciężki kamień przygniótł mnie do ziemi ale ja okazałem się
silniejszym.Nie wiem jak będzie dalej z moim wątkiem bo szykuje mi się zmiana mieszkania.Póki co małe zakupy i wysiewy robię.

Wiesiu- Dawno nie słyszeliśmy się.Zaglądam czasem do skalniakowa ale nie ma go.Nie będzie ? Jeżeli tak to wielka szkoda.Nazwa tej skalnicy też mi nie
pasowała ale tak kupiłem ją.W sieci faktycznie są inne obrazki mutata.Coś dużo tych pomyłek.W ubiegłym roku kupiłem goryczkę.naradkę,głodka,jeżówkę i
opisy a także ilustracje zupełnie nie zgadzają się z ofertą a ta jest dobrej szkółki.Nie sprawdzają co sprzedają ?Dobrego roku życzę i pomyśl o skalniakowie.

Skalnica wiosnę czuje.

Obrazek
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Współczuję nieszczęścia (cokolwiek to było). Cieszę się, że jednak się nie dałeś.
Co to za zmiany się szykują?! Jak to - nie będziesz miał nawet kawałeczka ziemi? Wytrzymasz?
Skalnice od Ciebie zimują pod stołem by nie miały za mokro. A opadów mam sporo (na szczęście).
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Janku jak to zmiana mieszkania?, na lepsze?, a ogród?
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15

Post »

Witaj Janku w nowym roku . Życzę dużo sił ,zdrowia , optymizmu i szczęścia ;:3 .
Jeśli będziesz mógł , to piszę się na malutką sadzonkę Saxifraga x primulaize . Moja mi zginęła , a była jedną z ulubionych .
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit
Iza- Trochę spokojniejszy jestem.Zmiany będą ale dopiero latem a może coś odwidzi się i zostanie po staremu.W ostateczności miałbym 11.8 km.Dziś
sprawdziłem.Dobrze,że skalnice są pod stołem bo taka zima to nie dla nich.Ja w tym roku zimy jeszcze nie widziałem.Śnieg roślin nawet nie przykrył.
Iwonko- Mnie nie chce się już żadnych zmian.Nawet na lepsze.Odwiedziłem dzisiaj wawrzynka.Ma się dobrze.
Danusia-Dzięki,Tobie również.Szczęście to ja mam.Jest ze mną już chyba z 40 lat. :;230 Muszę zajrzeć bo nigdy dokładnie nie pamiętam.Tę skalnicę to mam
już drugi raz.Pierwsze zginęły po dwóch latach.Dzisiaj zaglądałem i trzyma się dobrze.Sadzonka będzie.

taka zima była u mnie.

Obrazek
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Janku, u mnie taka sama zima, jak u Ciebie. Martwię się o rośliny. Szkoda gadać. :(
Oby ten rok okazał się jednak łaskawy. Dla Ciebie także. :)
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Janku faktycznie paskudna zima ,mokra , szara bura , tylko przez chwilkę leżał śnieg .

Ja nie mam skalic takich pięknych jak Ty ,ale o inne wiosenne cudności się martwię , czy te to odwilże co chwilkę im nie zaszkodzą .
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15

Post »

Już się cieszę :heja i mam nadzieję ,że będę miała czym się odwdzięczyć :D
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No coś Ty, a Twoje urocze/ moje ulubione górki . Co z nimi będzie?
Niestety życie pisze nam różne scenariusze. na które niejednokrotnie nie mamy wpływu. Mam nadzieję ,ze będziesz do nas zaglądał , a może nawet swój wątek zatrzymasz , wszak pelargonie wysiałeś ;:108 Zostawiam serdeczności !
Napisałam u siebie co nieco o pelargoniach!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit

Maria- Ja jesienią działki nie sprzątałem.Wszystkie badyle i liście zostały więc rośliny jakieś okrycie mają.Problemem może być stojąca woda,która zamarznięta
nie dopuści do roślin powietrza.Ale co ma być to będzie.Dobrego wyjścia nie ma.Gdyby ziemia rozmarzła a było ciepło,rośliny ruszą z wegetacją.Jak przyjdzie mróz,też
żle.
Genia- Sezon działkowy w ubiegłym roku otworzyłem 10 lutego.Może to już ostatnie podrygi tej zimy ?
Danusia- Coś jeszcze ciekawego pewnie zdobędę.Pi-ma pokazał ofertę i ma fajne okazy ale te co mnie interesują to pewnie tylko do szklarni.
Bogusia-Górki zostaną jeszcze.Wybranek córci ma służbowy wyjazd na cały,długi rok więc jeszcze w ziemi pogrzebię.Dziękuję za wszystkie wskazówki
dotyczące uprawy pelargonii.Będę chwalił się co z tego wyszło.
Betinko- Do wczoraj wszystko było na miejscu.Dzisiaj siedzę w chałupie bo boję się,że mnie wiatr porwie.Przynajmniej nie leje i może ta wichura wysuszy
trochę błoto.

Obrazek
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Wczoraj lało, dziś wieje, śniegu nie ma, mrozu na szczęście też. Pogodzę się z wiatrem, byle tylko prawdziwa zima nie wróciła :D
Zdążyłam wczoraj rano przed deszczem popatrzeć na ogród-cebulowe się pojawiają. Na razie tylko w postaci kłów, ale i tak czuję, że chęć do życia mi wraca :D
Jakoś sobie nie mogę wyobrazić, że mógłbyś porzucić swoje górki po przeprowadzce :roll: Chyba że wszystko zabierzesz ze sobą w inne miejsce :D
Mam nadzieję, że ciężki kamień został dźwignięty i już wszystko z Tobą w porządku ;:108
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Janku ja też rospoczęłam swój sezon 2014 w lutym a miałam w marcu .

Widzę że masz taką lampę naftową o jakiej marzę ,no może jeszcze gdyby pojemnik na naftę był szklany ;:108 , mam nadzieję że w tym roku odlożę sobie na taka lampe i na alego kupię
Awatar użytkownika
janka53
200p
200p
Od: 15 paź 2012, o 17:18

Post »

Po tak długim milczeniu i tak mi twoja muzyka w sercu gra . :heja /.
Zapraszam janka53.Moje początki. :D
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=62377" onclick="window.open(this.href);return false;
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Kocham takie lampy , przypominają mi młode lata i ten zapach , ach wzruszyłam się ;:108
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Jankubyłam też na stronie pi-ma ,ale to chyba poczatek oferty?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”