Moje ogródki - Gucia.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak przyjedziesz na wypoczynek do Ustronia to pogadamy. :wink: :lol:
Ja nie mam żadnego doświadczenia w tym kierunku, chyba że zrobisz mi nieodpłatny wykład o zakładaniu ogrodu na dachu.
A swoją drogą to mogłabyś taki zrobić w swoim lub osobnym wątku o ogrodach na dachach.
Byłoby ciekawie. ;:333

A to prawie jak spacer po twoim P_O.
http://pl.youtube.com/watch?v=DLr1oWjIC ... re=related
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nic nie mówię, tylko podziwiam, podziwiam i podziwiam...Obrazek
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Izuniu, tak jak radzisz, liści z rabatek nie usuwam, chociaż przekopanie ich wiosną będzie trudne, bo wszędzie mam albo korę albo grubą, zbitą warstwę trocin...ale spróbuję. Dzisiaj zbierałam liście tylko ze ścieżek...możesz mi wierzyć...robota głupiego :cry:
Haneczko, do prac " cięższych i niewdzięcznych" jest mój M...sama się czasami dziwię , skąd u niego tyle siły i zacięcia, przecież do młodzieniaszków już nie należy :wink: Kiedyś ja zwoziłam kamienie...oczywiście dużo mniejsze od tych na zdjęciu...rowerem, ale jak wyszło powietrze z kół pod ich ciężarem i musiałam te 4 km przejść na piechotę, dałam sobie spokój ...kamieni wtedy nie wyrzuciłam, ale parę choler i tym podobnych poleciało ;:214
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grażynko, już w grudniu składam papiery, miejmy nadzieję, że ten Ustroń w przyszłym roku wypali :P A taki ogrodniczy wykład przydałby się raczej mnie, a nie Tobie :lol:
Spacerek był cudny...ślicznie dziękuję.

Gabrysiu, ;:168

Lucy, Julko, Marzenko, Izo, jak miło, że zajrzałyście do mnie :D Zapraszam serdecznie w każdej wolnej chwili :lol:
Moje wątki
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

O matulu, jak pięknie u Was Bożenko :) Twoja artystyczna duszyczka tworzy takie cuda, że dech zapiera :) Normalnie nie mogę odejść od tych fotek... Jak ogrodzę to swoje uroczysko to będe u Ciebie siedziała i zgapiała co się tylko da - jesteś dla mnie wzorem do naśladowania :)
Bożenko, a te korzenie w P_O to czymś zabezpieczasz ?
Proszę pozdrowić Pana Domu oraz Dzieci :) i podrapać Agata za uszkiem :)
Ewa
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00

Post »

Bożenko co tam liście :lol: one nie przeszkadzają ale twój P O i ogródek na dachu to istne cudeńka :lol:
U ciebie prawie w ogóle nie widać jesieni a jak patrzy się z perspektywy na Po to jest super :P
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Bożenko ta chryzantema ,którą pokazywałaś u Izy-chatte to jest ta ode mnie :wink: no a teraz mam takie cudo :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam Bożenko,
Oj dawno się nie odzywałam choc powiem szczerze, że wpadałam czasem na chwilkę, ile Ty kobieto masz siły i czasu na to wszystko, nie mówiąc o pomysłach i nowych aranżacjach, te widoczki które tworzych to mistrzostwo świata, może się powtarzam, ale to same cudeńka, niestety czas i zdrowie nie pozwoliły na odwiedzinki w Łodzi w tym roku choc bardzo chciałam zobaczyc to naocznie,
Bożenko tylko nie przesadzaj z tą ciężką pracą i oszczędzaj swój kręgosłup na następne lata, żebyśmy mogli wszyscy nadal podziwiać Twoje "żywe arcydzieła ",
Pozdrowionka
PS.
Bożenko, a może napisz do władz gminy o wydzierżawienie tego "leśnego terenu", może się uda
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13

Post »

Guciu, ja wiele nie powiem, inni już to zrobili i tylko się pod tym podpiszę. Tylko Twój P.O spać mi po nocach nie daje. Jest tak urokliwy, właśnie z tymi opadłymi i opadającymi liśćmi, po prostu cudo :roll: :roll: :roll: Ciągle jestem pod wielkim wrażeniem Twojej pracy i determinacji w zagospodarowywaniu tego kawałka ziemi niczyjej. Z jednego się cieszę, że na swoim garażu nie mam płaskiego dachu i w związku z tym nie mam ciągot do zakładania ogrodu dachowego. Guciu, proszę Cie oszczędzaj siły na dalsze lata. Uwierz mi, że wiem co mówię.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26

Post »

Guciu ile razy do Ciebie zaglądam tyle razy ogarnia mnie podziw dla tej wspaniałej twórczosci.Jak Wy to wszystko robicie?Tyle pomysłów ,cięzkiej pracy i taki wspaniały efekt.Jest pięknie,uroczo,bajkowo :D
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Mój ogród:2007/08/09/10/11/12
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ewuniu, mam nadzieję, że będziesz siedziała u mnie, ale w dosłownym tego słowa znaczeniu :lol: ...koniecznie musisz spróbować winogrona wg swojego przepisu...super pychotka...palce lizać ;:97
Joluś, na zdjęciach liście rzeczywiście jako tako wyglądają, ale jest ich coraz więcej...ostatnie zgrabianie ich ze ścieżek, dało mi popalić...niestety :!:
Bożenko, sama widzisz, starość , nie radość :cry: , a nowe chryzantemki śliczne, kwiaty mają zupełnie inne od tych, które znam, ciekawe...co to za odmiana?
Asieńko, mam nadzieję, że zdrówko wróciło, a może wiosną znajdziesz chwilkę dla mnie :D
Kryseczko, obiecuję...kręgosłup zimą podkuruję :wink:...dużo zdrówka życzę ;:168
Anulko, dziękuję...czasami tak sobie myślę, że im więcej planuję i kombinuję, tym gorzej mi to wychodzi.

I właśnie we wtorek, zupełnie po wariacku, kupiłam pierwsze w życiu róże :!:
Taki sobie holenderski "wyrób"...cena 3,99 za sztukę...czy sobie poradzę z ich uprawą zobaczymy?
Wątek o różach przeczytałam, kwiaty wsadziłam....Haneczko, jeszcze raz dziękuję :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

I jeszcze troszeczkę jesieni

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Moje wątki
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bożenko , tak nie do końca i z tego względu jutro moi jadą do rodzinki, na spotkanie, a ja zostaję sama w domku, najgorsze to jest to, że albo nie mam czasu praca i inne obowiązki , albo jestem chora i nie moge pracowac w ogródku, a tyle bym chciała jeszcze zrobic, aby do wiosny,
Ty wykorzystujesz każdą chwilę na swoje arcydzieła, super
Pozdrowionka
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13

Post »

I znowu PO, można zzielenieć z zazdrości :oops: , tyle naturalnego piękna zrobione Guciu przez Ciebie. :roll: A róże też posadziłaś w PO?
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00

Post »

I co tu pisać - po prostu pięknie :P
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
x-T-s
---