krysia67 Witaj

Moja mama opowiadała mi, że kiedy byłem jeszcze baaardzo mały (pewnie nawet roczku nie miałem) bardzo lubiłem oglądać, jak moja, dziś już nie żyjąca, prababcia pracowała w ogródku. Mówi się, że stąd wzięła się moja pasja

Moje takie pierwsze kroki w ogródku stawiałem w wieku myślę 5 lat. Polegało to na pielęgnacji odrostów sumaka, czyli ogrodzenia ich sznurkiem

Również jestem pełen podziwu dla Ciebie, że mimo choroby poważnej (a SM niestety takie jest) nie poddajesz się i dalej realizujesz swoją pasję

Brak miejsca na balkonie to żaden problem
Oczywiście zapraszam do śledzenia wątku
Dziękuję i Tobie również wszystkiego, co najmniej w Nowym Roku
O, widzę, że jesteś z Bielska

Ja mieszkam w Mesznej (może wiesz, gdzie to

). Często bywam w mieście, na Sferze z moim BFF :*
megi1402 Witaj

Będę chciał hodować 12 krzaczków w rozstawie 4x3. Oczywiście wychodzę z założenia, że zawsze można coś tam jeszcze upchać xD Ojj, odstępy? Muszę przeanalizować plan, bo tak na oko to nie pamiętam, jednak ponad 30 cm będzie

O, tak się składa, że przedplonem dla pomidorów będzie sałata, także myślę, że również się skusze na jej posadzenie.
Fasolka :3 Spokojnie, posieję ją po zebraniu grochu i szpinaku, będzie późniejsza

Nie da rady posiać jej po rzodkiewce, ponieważ po niej (i koprze) będzie sobie rosnąć cukinia

U mnie raczej odpada robienie rozsady, choć będę musiał jeszcze wygospodarować, z dala od jednej fasoli, miejsce na fasolę z orzełkiem

Biorę się za jej rozmnażanie. Bratki będę siał na dniach
Tobię także życzę jak największych plonów

Bardzo dziękuję za rady i zapraszam do śledzenia wątku