AnaAn pisze:Monia, ja też się bardzo cieszę, że jesteś i nie znikasz
Przegorzan mi się podobał od dawna, ale mało o nim wiedziałam, a boję się ekspansywnych roślin. W ubiegłym roku jednak tak mnie oczarował, że posadziłam go na swojej słonecznej rabacie ? z kremowo-żółtymi i pomarańczowymi różami i jeżówkami. Taki zestawik najbardziej mi się podoba. Cudownie wygląda też w towarzystwie traw. Wiosną zamierzam go jeszcze dosadzić ? głównie na nowo powstałej rabatce ? w sąsiedztwie jeżówek, róż i traw właśnie.
Gdyby okazał się zbyt ekspansywny ? to albo go będę hamować albo pożegnam
Ten fragment Twojego ogrodu z wybrukowanym okrągłym placykiem jest przepiękny

Cudnie wygląda o każdej porze roku. Budki i karmniki dla ptaków, poza ich praktycznym znaczeniem są bardzo romantycznie. Też kupiłam, ale cały czas nie było czasu, by je zainstalować.
No dobrze,
Aniu, w końcu zamówiłam 3 szt. przegorzanów

Ciekawe czy będą spełniały moje oczekiwania. Jeśli się sprawdzą, to w sezonie dokupię więcej

Tak, jak piszesz, wydaje mi się, że będą świetnie wyglądały w połączeniu z pomarańczami i żółtym, a u mnie niestety niedobór tej kolorystyki. Będę sadziła między moimi kolorkami lub w okolicy traw - zobaczymy jak się to skomponuje
Dziękuję za pochwałę placyku z kostki. Zastanawiam się nad wybrukowaniem ścieżki prowadzącej do tego placyku - myślę, że też będzie ładnie. Kostka granitowa wszędzie się dobrze komponuje

- u Ciebie wygląda naprawdę imponująco
-- N 04 sty 2015 15:12 --
majka411 pisze:
Cześć Moniczko..... jak u Ciebie jest ślicznie w ogrodzie
Sporo śniegu dopadało.... u mnie pada, ale deszcz....
Nie będę powtarzać tego co inni już napisali.... wszystko jest

Jak dobrze, że znów jesteś,
Majeczko
U mnie dzisiaj znowu biało
-- N 04 sty 2015 15:12 --
AnaAn pisze:Weszłam za Majką i przeczytałam swoje ostatnie zdanie

Elokwenciara ze mnie