Ogród u stóp klasztoru cz. 2 - 2012
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2010, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród u stóp klasztoru cz. 2 - 2012
Misia i mnie teraz mało na forum . dużo obowiązków i tyle .jednak w wolnych chwilach zawsze ciągnie mnie w to miejsce , bo tu zawsze coś ciekawego znajdę.
- Danio
- Od: 8 lis 2006, o 18:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne zdjęcia, piękny ogród. Szczególnie urzekły mnie trawy, coraz bardziej wkradają się w moje serce. Trzmieliną muszę się zainteresować.
Ja też miałam przerwę na forum, teraz nadrabiam zaległości. Wstawiaj fotki, naciesz nasze oczy
Pozdrawiam Dorota
Ja też miałam przerwę na forum, teraz nadrabiam zaległości. Wstawiaj fotki, naciesz nasze oczy
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Faktycznie masz piękną jesień. Tylko nie znikaj na tak długo i pokazuj te zmiany.
Jestem bardzo ciekawa
Jestem bardzo ciekawa
- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Oniemiałem z zachwytu
przez ilosć ciekawych roslin i ciekawych nasadzeń wszystko się tak piękne zgrywa w całosc jak w prawdziwym angielsko-klasztornym ogrodzie
będe stałym gosciem w takim ogrodzie dla mnie to zaszczyt

-
Witajcie poświątecznie .
DANIO ----Dorotka na wszystko w życiu musi być czas .ja dość aktywna osóbka ,więc mało czasu na forum zostaje .jednak zawsze tu wracam z sentymentem , bo to miejsce ,gdzie zdobywałam swoją wiedzę ogrodniczą . tu zaszczepiono mi miłość do kwiatów i tu stawiałam pierwsze kroki przy projektowaniu swojego ogrodu .a ty Dorotko ...pamiętam cie od zawsze i zawsze stawiam po przerwie pierwsze kroki do paru ogrodów w tym do ciebie .na Nowy rok Special dla ciebie
MARGO ---Gosiu ..no coś ty nie znikam tylko nie pozwalam żeby komputer zawładnął moim życiem. wiesz że ja dość aktywna osóbka i tyle mam zajęć że nie zawsze starcza czasu na forum
MATI 999 - bardzo mi miło że w ten sposób odbierasz mój ogród . nawet nie śmiem w ten sposób o nim myśleć .Angielskie ogrody są moją inspiracja ale do pierwowzoru ...dalekooooo. zapraszam częściej
dzisiaj zapraszam na prezentacje tegorocznych maków

/url]

DANIO ----Dorotka na wszystko w życiu musi być czas .ja dość aktywna osóbka ,więc mało czasu na forum zostaje .jednak zawsze tu wracam z sentymentem , bo to miejsce ,gdzie zdobywałam swoją wiedzę ogrodniczą . tu zaszczepiono mi miłość do kwiatów i tu stawiałam pierwsze kroki przy projektowaniu swojego ogrodu .a ty Dorotko ...pamiętam cie od zawsze i zawsze stawiam po przerwie pierwsze kroki do paru ogrodów w tym do ciebie .na Nowy rok Special dla ciebie
MARGO ---Gosiu ..no coś ty nie znikam tylko nie pozwalam żeby komputer zawładnął moim życiem. wiesz że ja dość aktywna osóbka i tyle mam zajęć że nie zawsze starcza czasu na forum
MATI 999 - bardzo mi miło że w ten sposób odbierasz mój ogród . nawet nie śmiem w ten sposób o nim myśleć .Angielskie ogrody są moją inspiracja ale do pierwowzoru ...dalekooooo. zapraszam częściej
dzisiaj zapraszam na prezentacje tegorocznych maków

/url]

- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Alu ale piękne maki
skąd masz je ?

-
Mateusz lata temu dostałam nasionka a teraz co roku zbieram . w tym roku miałam tez piękne bordowe ,ale nie mogę fotek znaleźć .gdzieś je wvięło
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Te maki są cudne
Ja też mam, ale moje są wielolwetnie i prawie jak chwasty
Rozłażą się rozłogami. Muszę je tempić
Szczęsliwego Nowego Roku
Szczęsliwego Nowego Roku
- paola1a
- Od: 10 paź 2010, o 22:25
Alinko wątek sprzedażowy masz zamknięty więc zapytam tutaj: będzie wiosenna sprzedaż??? Bo Twoje miskanty rosną rewelacyjnie i chcę powiększyć stan posiadania- taka na nie zachłanna jestem 

Paulina
-
Paula ...cierpliwości...będzie będzie......wszak. trawki podzielone czekają
- paola1a
- Od: 10 paź 2010, o 22:25
Więc czekam cierpliwie, na te trawki zwłaszcza..............
Paulina
-
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Witaj Alino, jakże Ci zazdroszczę, że masz już skończone nasadzenia i poświęcasz się głównie pielęgnacji... Jeszcze mi trochę brakuje do tego etapu. Pięknie masz ..! Rabata różana za żywopłocikiem bukszpanowym bardzo efektowna , grupy czosnków na dużej rabacie wyglądają świetnie. To czosnek wielkogłówkowy? Jak długo kwitnie?
No i maki... - czy ich liście znikają po kwitnieniu? Jak długo roślina jest ozdobna?
No i maki... - czy ich liście znikają po kwitnieniu? Jak długo roślina jest ozdobna?
-
Margo2 pisze:Te maki są cudne
Szczęsliwego Nowego Roku
Gosia chciałabym żeby mi maki rozłogami rosły . niestety nie każda roślina kocha nas jednakowo . to co u ciebie prawie chwast
u mnie słabo i na odwrót .
-
Tamaryszek pisze:Witaj Alino, jakże Ci zazdroszczę, że masz już skończone nasadzenia i poświęcasz się głównie pielęgnacji... Jeszcze mi trochę brakuje do tego etapu. Pięknie masz ..! Rabata różana za żywopłocikiem bukszpanowym bardzo efektowna , grupy czosnków na dużej rabacie wyglądają świetnie. To czosnek wielkogłówkowy? Jak długo kwitnie?
Iza to za dużo powiedziane że nasadzenia skończone . już własnie planuję nowe . rabata angielska znowu zyska nową oprawę . wycięła błędnie posadzoną tam wierzbę płaczącą ,zyskałam nowe nasłonecznione miejsce . będzie się na wiosnę działo .
Czosnek wielkogłówkowy to wiosenna roślina .Ta fotka z 5 maja

A ta już z 10 maja . kwitną długo a kiedy są już zasuszone to tez ładnie wyglądają na rabacie ,jedynie odcinam im brzydkie liście

Maki kwitną u mnie ok. połowy czerwca ,ale to zawsze zależy od temperatury .Nie raz już początkiem czerwca kwitły ,ale u mnie jakieś ostatnio zimne wiosny .
Po przekwitnięciu czekam aż dojrzeją makówki ,zbieram nasionka i wyrywam rośliny,robiąc miejsce dorastającym w tym czasie bylinom letnim .
Mam z tym okropny kłopot , bo maki tworzą gęstą masę i np. jeżówki i rozchodniki są bardzo marne ,dopóki maków nie wyrwie ,ale jakoś nie potrafię sobie odmówić radości dla oczu .chociaż co roku stanowczo mówię nie . ...no to w roku 2013 wysiały się same i w 2014 miałam łan ,choć nie siałam ani ziarenka .
Siałam za to bordowe na nowej rabacie dość późno i miałam je dopiero prawie we wrześniu.nie wiem jak będzie z nasionami ,bo słabo dojrzały,ale zdążyłam zebrać, podobnie jak i trawy którą dostałam od Janusza drozda i jest towarzystwem dla maków .