Asiu trzymam kciuki za to, żeby żadnych kradzieży już nie było. Na mnie też różnie patrzą. "No bo co to za sens, jechać na działkę i tylko pielić i pielić".
Madziu tak, rozkręciłam się na całego. Ale za to później przysiądę w miejscu. Będę podziwiać Wasze zakupy. Ja swoje róże wszystkie okrywam, nawet jak niby nie trzeba. Jakoś tak mam świadomość tego, że są młode itd. Ciekawa jestem, jakie odmiany sobie wybrałaś. Lilie uwielbiam, zwłaszcza te drzewiaste. Szkoda, że nie ma wiele takich odmian. Albo ja na nie nie trafiłam. Z resztą po nauczce z zeszłego roku, jestem już ostrożna i staram się dużo cebul nie kupować. Muszę zobaczyć, co z tych moich cebul wyrośnie. Piszesz o prawie 1 kg cebulach..

Imponująca waga. Naprawdę godna podziwu. To pewnie tych cebul lilii drzewiastych.
Edit:
Madziu, chciałam Cię dopytać o kwitnienie magnolii Alixeed i Power Puff. Doczytałam że kwitną obydwie w kwietniu. Czy to jest na początku kwietnia bardziej czy bliżej maja? Czy przeciągają kwitnienie do maja, czy raczej kończą w kwietniu? Wiem, że dużo zależy od pogody. Ale chciałabym zakupić odmiany które nie kwitną aż tak wcześnie.