Barwy jesieni , wspomnienie lata- część 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Barwy jesieni , wspomnienie lata- część 8

Post »

Bogusiu, piękne wspomnienia, moja malutka szklarnia niestety wypełniona doniczkowymi i dopiero jak minie ryzyko ostrych mrozów będę mogła coś tam posiać. Ale w mnażarce już mam kilka testowych pomidorów wysianych. zabawa wiosenna już się zaczęła ;:303
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23

Post »

Co to za drzewo/krzew na 7 zdj. ? :D
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Danusiu! rozpoczęłaś już sezon ;:138 ja przymierzam się ;:108
Pawle! to jest tamaryszek ;:108
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Bogusiu ,też bym chciała wiosenną piękną pogodę ;:3 .
Twoje zdjęcia umilają mam czas .Buziaczki ;:196 i serdeczności ;:167 zostawiam
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Bogusiu i ja ;:65 przywitać się z Tobą w nowym roku 2015 ;:196
Pięknie rozpoczęłaś nowy rok - śliczne zdjęcia jak zawsze ;:333 Aż się cieplej zrobiło na ;:167
U na ślizgawka i szaro buro ;:223
Już się przymierzasz do nowego sezonu ??? ja jeszcze od starego nie odpoczęłam .
Ściskam mocno ;:168 i życzę miłego dzisiejszego dnia oraz całego sezonu ogrodniczego ;:196
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Bogusiu. :wit

Zachwycam się Twoją kwitnącą glicynią. Mojej pąki w czasie wiosennych przymrozków przemarzły, taki mamy klimat na wschodzie niestety.
Po kilku mroźnych dniach dzisiaj za oknem 0* .
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku Ci życzę, dużo zdrowia, abyś mogła wiosną z nowymi siłami wyruszyć w swoje królestwo. ;:196 ;:167
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

A stokrotki jakie sliczniutkie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Boguniu przyszłam z noworoczną wizytą, bo spacer po Twoim ogrodzie to przyjemność ogromna ;:4 Zdróweczka do ogródeczka życzę ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Bogusiu,jestem i ja w nowym Roku,widzę wiosenne wspomnienia,to miłe,bo plucha za oknem ,a w ogrodach wesoło,dawaj więcej fotek z wiosny i lata ,żeby szybciej minął ten paskudny czas ,pozdrawiam i dużo zdrowia życzę :wit ;:196
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam serdecznie, cieplutko w deszczowy dzień. Na termometrze +5C co wskazuje ,ze zima nie ma zamiaru na razie zagościć.
Alu! nie obejrzymy się i rozpocznie się wielkie ogrodowe szaleństwo. Do rozpoczęcia sezonu postaram się ukwiecić wątek fotkami z ubiegłego roku. ;:196
Tereniu! ;:168 ubolewam nad stratą zdjęć , oddalam komputer do naprawy/ wcześniej przegrałam sporo na płytę, ale nie wszystkie . Było ich ponad 5000 tysięcy/ ale niestety inny Pan przyjmował , twierdził ,ze zachowa je , drugi naprawiał i wszystko zniknęło. Ale co tam, nie ma co rozpaczać , wkrótce nowy sezon , będą nowe zdjęcia ;:108
Tereniu!/ Tajka/ Moja glicynia przez kilka lat kwitła bardzo marnie. Przycięłam solidnie wszystkie pędy, w odległości około 0,5 m od głównego pędu przycięłam też korzenie i zaszczyciła w minionym roku wspaniałym , dość licznym kwieciem. Strefa klimatyczna w moim regionie sprzyja jej, na dodatek rośnie doskonale osłonięta od wiatrów.U mnie pogoda bardziej wskazuje na przedwiośnie. trawa zielona, soczysta ;:108
Dziękuję za życzenia ;:196 o tak Tereniu , nie mogę już doczekać się do hasania po ogrodzie ;:108
Aniu!miło,ze znalazłaś trochę czasu na odpoczynek od nauki ;:108 Stokrotki to moje ulubione, bezproblemowe kwiatki. Nasiało się ich sporo, nawet w trawniku . ;:168
Marysiu! ;:196 dziękuję serdecznie za życzenia i za wizytę w moim ogrodzie. Już szukam ciekawych zdjęć , które zachęcą / mam nadzieję/ do powrotu tu :tan
Martusiu!witam serdecznie i pozdrawiam z Nowym Rokiem. Spełnię życzenie :;230 i wstawię fotki na poprawę nastroju w ten deszczowy , pochmurny/ u mnie/ dzień ;:168

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Bogusiu wróciłam nadrobiłam zaległości w wątkach. Gratulacje ;:215 wyróżnienia nie dziwię się, że Twój piękny ogród zdobył nagrodę.
Na zdjęciach zauważyłam pelargonie, od razu myślę czy są to te z własnego wysiewu, po kilku stronach znalazłam odpowiedź. Tobie się udało, a siałyśmy w tym samym czasie, moje dwie marne sztuki nie kwitły tak obficie.
I ja tęsknię tak jak Ty za pracą w ogrodzie, pięknymi kolorowymi rabatkami, na razie jedynie planuję w wyobraźni. I widzisz tu u Ciebie znalazłam inspirację jak wykorzystać siewki białych margaretek u nas nazywanych rumanami. Poupucham je na rabatce, a miałam jesienią powyrywać na szczęście nie zdążyłam :D
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko! ;:196 miło mi ,ze jesteś .Dziękuję za słowa pochwały pod adresem mojego ogrodu.Pelargonie rabatowe , wszystkie z mojego siewu . Wkrótce wysieję ponownie/ och , jak ten czas leci ;:108 Margaretki świetnie prezentują się w zestawieniu z innymi letnimi kwiatkami albo na tle iglaków . Lubię je ponieważ są bezproblemowe, powtarzają kwitnienie. U mnie sporo wiosną pojawia się młodych siewek , nie usuwam , no chyba ,ze za gęsto to przenoszę w inne miejsce. Po pierwszym kwitnieniu ścinam i ponownie za jakiś czas zdobią ogród. Najwspanialsze te widoki z irysami i kosaćcami.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Pamiętam, że kupowałaś nasiona pelargonii przez internet z jakiej firmy. moje nasionka pochodziły z forumowej akcji wyminkowej.
Dziś chodziłam po ogrodzie mam tyle siewek margaretek, żadnej nie zmarnuje posadzę je w kępakch miedzy innymi kwiatami. A może pójdą mieszkać do irysów, to jest dobra podpowiedź :uszy
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko! Te pelargonie na zdjęciu są z 2013 roku . Nasionka kupowałam u siebie w malutkim sklepie ogrodniczym . Ubiegłoroczne, te kupowane przez internet, nie były tak dorodne i pełne , choć zdolność kiełkowania miały taką samą./ wszystkie nasionka skiełkowały, ale w drodze do solidnego ukorzenienia się sporo wypadło/ W tym roku też będę rozglądała się za nasionkami u siebie. Zostawiłam te ubiegłoroczne w piwnicy , nie wiem jak przechowają się , może uda mi się pozyskać sadzonki???Bluszczolistne przechowały się w ubiegłym roku super , teraz też je przechowuję ale już będą "wyrodzone" bo to będzie 3 rok ich wegetacji.
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23

Post »

Dziękuję za info . :D Piękne magnolie . :lol: Ile mają ? kupowałaś duże ? :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”