Taki - sobie ogród cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Michasia1
200p
200p
Od: 6 lis 2014, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Taki - sobie ogród cz.4

Post »

Witaj :wit
Jesteś prawdziwą miłośniczką ptaków ;:138
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

MIŁKA to dzięki Tobie wiem który wróbelek a który mazurek i za to ;:196 chadzaj po lasach i ogrodach, pstrykaj i niedouczonych na starość doszkalaj, nigdy nie jest za póżno ;:108 ;:108 chetnie z takich nauk korzystać będę.
A teraz u siebie będę podgladać, ale jak na ten czas mam chyba same sikory
Awatar użytkownika
ewa2204
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 kwie 2009, o 22:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit ;:196 :wit

takasobie - Miłko wcale nie jesteś taka sobie, ale świetna np.fotografka, ogrodniczka..... ;:138 ;:303 ;:215
Z przyjemnością będę tu zaglądała, żeby nacieszyć oczy ;:173
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewa! Zapraszam serdecznie! Cieszę się, że tu trafiłaś.

Krysiu! Gdyby tylko więcej czasu i pogoda były! Ja często łażę z aparatem, ale zimą przy niskich temperaturach i ręce, i migawka zamarzają. Pochodziłam trochę w święta, ale krótko i w ptasim wątku trochę zdjęć wstawiłam.

Michasiu! Wszyscy lubimy ptaki! Zachęcam Cię do obserwacji i czytania nt ptaków. To całkiem miłe poszerzanie wiedzy i strasznie wciąga!

Dorotko! Cieszę się, że mogłam trochę dopomóc w rozróżnianiu wróbli i mazurków. Wróble jakoś niechętnie zaglądają do karmników. Mazurki są ich najliczniejszymi gośćmi.
A różana piękność to First Lady.

Bogusiu! Cieszę się bardzo, że tu zajrzałaś. :wit Do sadzenia dalii zostało jakieś 115 dni, wytrzymam ;:306 Na razie muszę zadowolić się zdjęciami i planami na wiosnę.

Marzena! I już po świętach, dzień coraz dłuższy, byle do wiosny! ;-) Zaraz coś wygrzebię wiosennego, bo jak się na to patrzy - żyć się chce!

Małgosiu! Potęsknijmy trochę, odpocznijmy! ;:173
Plamki śmigają w oczach, to prawda, ale już zapamiętasz!

A ja planuję gospodarowanie miejsc, które są nie osadzone. Tak, tak - mam takie! Normalnie bym tam kilka bylin/róż/dalii posadziła, ale to często ciemne albo nadsuche kąty.
W ciemnawe miejsce pod domem wsadzę ... różę Felicite Parmentier. To jest pod oknem kuchennym, pomiędzy domem a drzewami. Tam ciemnawo z przebłyskami i nawet z iglaków bonzai się robi ;:131
Różę już zaklepałam. Przyjedzie do mnie z daliami wiosną. Ciesze się :tan

Moje kolejne tęsknoty! :

Jaques Cartier
Obrazek

krzewuszka
Obrazek

Rododendron Sammetglut
Obrazek

Tawuła śliwolistna
Obrazek
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Tawuła śliwolistna - jak pragnę podskoczyć pierwszy raz w życiu widzę takie cudo, zawsze tuwały raczej omijałam ;:14 choc z dzieciństwa mam miłe wspomnienia - pamiętam szpaler taki oplot super.

Dalie - w tym roku wzięło mnie, kusicie tymi pięknościami i jak znam życie to polegnę.

Uwielbiam wszystko co się rusza - ludzi, ptaki, zwierzęta, rośliny - każde na swój sposób ma wady i zalety, ale ptaszki to Ciebie uwielbiają, tak 3ym, czekam na kolejne fotki.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Miłko, już tyle razy miałam się do Ciebie wpisać, bo do ogrodu Twojego bez pytania wchodzę często, kiedyś nawet pamiętam, że byłam i pisałam, że wcale nie jest to taki sobie, ale piękny, bogaty ogród, mnóstwo ptaków, potrafisz je zaprosić do siebie ;:215
Tawuła śliwolistna zadziwiła mnie swoimi kwiatkami, duże one są?
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Miłka, jak duża jest u Ciebie Jacques Cartier? Napisz coś o niej więcej, bo właśnie zamówiłam i waham się, gdzie ją posadzić. W niektórych ogódkach wyrósł krzaczor,w innych wcale nie duża, a jak u Ciebie? Czy rośnie wszerz, czy raczej wzwyż?
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Wandziu! Moja na razie jest niewysoka, tak z 50cm ma. Ale idzie w górę i docelowo ma być dość pokaźna. Raczej wzwyż rośnie, ale musiałabyś znaleźć kogoś, kto ma starszą roślinę.

Witaj Iwona! Cieszę się, że zaglądasz. W moim ogrodzie jest jeszcze sporo do poprawienia, ale to dobrze, jest co robić. :wink: Szukałam dla Ciebie zdjęcia całej tawuły śliwolistnej, ale nie znalazłam. Kwiatki są drobniotkie, mniejsze niż 1cm. A krzew - trudno powiedzieć. Rośnie u mnie pomiędziy innymi krzewami i tak jakoś mieszają gałęzie, ze trudno określić jego pokrój.

Tara! Cudo dostałam od koleżanki kilka lat temu. Zapewniła mnie, ze jest śliczna i jest! :wink: Dalie polecam zawsze i wszystkim. Nie polecam szaleństwa daliowego, bo potem jest problem finansowy i powierzchniowy ;:306
A kolejne ptasie fotki będą jak będzie pogoda + czas + ptaki :;230

Życząc miłego w nowym roku dla wszystkich odwiedzających mój wątek, podaję moje kolejne małe tęsknoty:

Pastella
Obrazek

Powojnik Mikelite
Obrazek

Pierwiosnek lekarski
Obrazek
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Mój 7-letni Jack Cartier jest krzewem na ponad 2 m, ale można go ciąć, a pędy faktycznie, rosną prosto w górę. Potem już się pokładają, a że rośnie przy bramie, to ma co wiosnę postrzyżyny ;:306 .
Mnie też marzą się już żywe, kolorowe rośliny ;:167 .
Rododendron czerwony jest odlotowy, mam do nich słabość i kombinuję co by dokupić jeszcze ;:223 , chociaż innych kilkanaście też wystarczy, żeby pokolorować wiosną ogród :D .
Drugą setkę dalii w Nowym Roku Ci życzę :;230 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Miłko czy pierwiosnek lekarski to Twoja tęsknota, czy masz już go, a tęsknisz za żywym nie na obrazku :wink: bo jak by co to możemy pogadać :wit , pięknych zieloności w Nowym Roku :wit
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

MIŁKO pierwiosnki odemnie też mogą sprawić Tobie radość ;:108 a na Nowy Rok życzę Tobie radości, zdrowia i pięknie kwitnących dalii ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

Witaj Miłko :wit Zajrzałam do twojego ogrodu,i będę tu bywać częściej jeśli pozwolisz.Chyba nie muszę mówić,że najbardziej zachwyciły mnie dalie.Na wiosnę muszę sobie zafundować parę sztuk.No i zdjęcia ptaków piękne.
Życzę ci wszystkiego dobrego w Nowym Roku i pozdrawiam cieplutko.
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Miłko ja też zachwycam się Twoimi daliami, postaram się choć namiastkę stworzyć u siebie, jeśli sie przechowają.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Miłko Tawuła mnie też się z podobała jeszcze takiej nie widziałam . :wit

-- 2 sty 2015, o 08:23 --

Czy wymaga przycinania :?:
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Miłka :wit
Pomyślności w Nowym Roku ;:196 I mnie zaskoczyłaś tą tawułą ;:oj myślałam, że na zdjęciu jest krwawnik kichawiec :;230 - ale piękna, fajnie ze dzięki Tobie się o niej dowiedziałam. dziękuję. Jak długo kwitnie???
Pozdrawiam
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”