

Pozdrawiam.
Witam.Skoro tak dobrze znasz się na składzie genetycznym,to według Ciebie jabłka RUBINETTE też żaden cud względem Szampiona.Dla wiadomości:RUBINETTE(GOLDEN DELICIOUS*KOKSA POMARAŃCZOWA)...ASTONE pisze:Tak więc to ten sam skład genetyczny. Nie sądzę, żeby smakowo jakiś cud względem Szampiona.
miałem okazje degustować sandera, sandery ... cóż , jabłoko było sporych rozmiarów , kształtem w typie pirosa ,mało soczyste,mało chrupkie , z (moim zdaniem) nieprzyjemnym kwaskiem -coś jak papierówka , stuktura miąższu : twarda ale watowata , tzn w ręku wydaje się twarda jak gala ,idared ale po ugryzieniu przypomina bardzo twardą malinówkę (mówie o strukturze miąższu nie o smaku !).MIVIBE pisze:Witam.Przeglądając stronki o nowych odmianach jabłoni,natrafiłam na ciekawy artykuł o odmianie SANDER.Może ktoś z Was miał okazję spróbować jak smakuje ta letnia odmiana,bo z wyglądu bardzo apetycznie...![]()
http://www.ogrodinfo.pl/drzewa-owocowe/ ... lon-sander
Pozdrawiam.