Witaj Tereniu
Po dłuższej przerwie powoli wracam na FO.
Twoje fotki wspomnieniowe to miodzio dla oczu, a ostatnia fotka - połączenie róży z powojnikiem
Lilie cudowne, tez je kocham i stale dokupuję
Tereso ślicznie ,piękne róże na te zimowe dni i wieczory.Aż lepiej się robi bo jak patrzę za okno to zimno a po zajrzeniu do ciebie to od razu cieplej:)Miłego dnia i wszystkiego najlepszego na Nowy Rok
Tereniu oświeciłaś mnie, nie wiedziałem, że ten rodzaj nazywa się lilie turbanowe Miałem kiedyś żółtą w czarne kropki, chyba sobie ich na wiosnę dokupię. Zdrówka w Nowym Roku!
Witaj Ewuniu Cieszę się ze wróciłaś do nas - bardzo współczuję
Ja bardzo lubię oglądać Twoje zdjęcia wspomnieniowe - są świetne
Ja nie mogę trafić na ciemne lilie - zawsze są pomyłki , ale i tak będę próbować na wiosnę Beatko dziękuje U nas też zimno , ale to jeszcze ta noc i ma się ocieplić Michał witam i dziękuję . Na wiosnę pomyślimy o liliach
Tereniu z tego co się orientuję to już za trochę ponad dwa miesiące wiosna, wiec jeszcze troszkę i takie cudne widoki będziemy oglądać na żywo, u Ciebie radość tym większa, że będziesz zagospodarowywać swój piękny kawałek ziemi na nowo Dobrego Nowego Roku Tereniu
Teresko zerkałam po liliach aby Twej nakrapianej piękności dać imię ale to stare odmiany i trudno znaleźć odpowiednią. Czasami bez szukania wpadnie w oczy ... będę pamiętać.
U nas tez mrozi - w nocy było 16 st C ale juz się ociepla bo bałam się o swoje fuksje na oknie klatki schodowej a jest nieogrzewana .
Iwonka juz straszy wiosna i początkiem sezonu a ja jeszcze nie odpoczęłam po ostatnim
Tereniu śliczny tamaryszek Ja po kilku próbach chyba wreszcie mam tamaryszka.
Ładny jest ten środkowy liliowiec z różnymi płatkami
Pozdrawiam serdecznie
Marysiu dzięki wielkie Jest jeszcze tamaryszek który później kwitnie i na niego choruje jeszcze
Ten liliowiec to liliowiec ogrodowy frans hals Krysiu ta pomarańczowa lilia nakrapiana to lilia tygrysia - Flore Pleno
Ja też mam kwiatki w moim skansenie nieogrzewanym - w starym domku i aż się boję tam zajrzeć , ale jeszcze dzisiejsza noc a potem ma być cieplej
Ja też jeszcze nie zaczęłam nawet odpoczywać ale już chciałabym wiosny mimo wszystko . Iwonko już nie mogę się doczekać . Boję się też o moje nowo posadzone kwiatuszki bo trochę mało śniegu jest a mrozi solidnie .
No pięknie, pięknie nazbierałaś chryzantem, ja się skusiłam i niedawno zamówiłam też kilka, teraz będę myśleć gdzie je posadzę
Tamaryszek malutki miałam, a może jeszcze mam, nie wiem, bo przy koszeniu trawy maleństwo pozbyło się czubka, a przy drugim znowu kawałka, teraz wiosną zobaczymy czy odbije
Cudna kolekcja chryzantem szczególnie ta 4 z wielkimi bordowymi kwiatami .Tereniu zdróweczka i cudnego kwitnienia szczególnie Paulowni,bo tak czekasz na jej kwiaty
Teresko czy mówimy o tym samym zdjęciu - nazywasz ją lilia tygrysia Flore Pleno ? Twoje zdjęcie a to moja Flore Pleno wygląda tak
Piękna seria chryzantem, cieszy mnie,że coraz wiecej osób je uprawia
Iwonko dziękuję Ci bardzo ja też jeszcze co nie co zamówiłam z chryzantem
Tamaryszek na pewno odbije Danusiu Tobie tez bardzo dziękuję Jaziu dzięki Oby Twoje życzenia się spełniły - naprawdę czekam z niecierpliwością na kwiaty Paulowni Krysiu ja nie o tym zdjęciu mówiłam
Chryzantemy niektóre dzięki Tobie mam