Ogródek to moje drugie życie 7- mimozami jesień się zaczyna
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek to moje drugie życie 7- mimozami jesień się zaczyna
Święta,święta i po świętach......jak żyjecie?? ja powoli i leniwie,człowiek bardziej zmęczony"nicnierobieniem" niż w powszednim czasie,no ale to już taki urok świątecznego lenistwa,mnie drugi dzień świąt przywitał bielą,nocą popadał trochę śnieg,a,że temperatura gwałtownie spadła to na trawnikach i dachach biała warstewka pozostała,cały dzień mroźny,dzisiejsza sobota też,ale ładnie było po słońce wyszło ,dobrze,że mamy te dwa dni wolnego i nie trzeba było iść dzisiaj do pracy ,a po niedzieli tylko 3 dni i znowu wolne ,mam nadzieję ,że świąteczny czas minął Wam w dobrym zdrowiu i nastrojach
- anastazja B
- 1000p
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
Dorotko piękna kolekcja floksów ,aż poczułam ich piękny zapach
,Szczególnie urokliwie prezentują się poduchy szydlastych.
Ja uwielbiam taki wydłużony odpoczynek i oddawanie się nicnierobieniu , po prostu słodkie , bezkarne lenistwo z którego korzystam ile zdążę , bo niestety jutro już się skończy

Ja uwielbiam taki wydłużony odpoczynek i oddawanie się nicnierobieniu , po prostu słodkie , bezkarne lenistwo z którego korzystam ile zdążę , bo niestety jutro już się skończy

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Dorotko
tylko achy i ochy cisną mi się na usta
śliczności pokazujesz. Podziwiam kochana i cieszę oczy bo jeszcze chwilę musimy poczekać na takie widoki.
Ja też leniuchuje

Ja też leniuchuje

- dorcia7
Wszystkim życzę szczęśliwego Nowego Roku,oby nie był gorszy od tego mijającego,mile spędzonej sylwestrowej nocy i wczesnej wiosny-do zobaczenia w przyszłym roku

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Witam noworocznie Dorotko z najlepszymi życzeniami
wszelkiej pomyślności! 
Ciekawa jestem czy mi wreszcie zakwitnie ta ułudka już będzie 3 -ci rok u mnie . Rozrosła się troszkę więc będę wypatrywać tych ślicznych kwiatuszków.
Kolekcję floksów masz imponującą!

Ciekawa jestem czy mi wreszcie zakwitnie ta ułudka już będzie 3 -ci rok u mnie . Rozrosła się troszkę więc będę wypatrywać tych ślicznych kwiatuszków.

Kolekcję floksów masz imponującą!

- dorcia7
Witaj Maryniu-noworocznie
,ułudka tez nie kwitła u mnie ze 3 lata,tak więc czekaj tego roku ,może pojawią się kwiatki 

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Dorciu jak miło zajrzeć do Ciebie i nacieszyć oczy Twymi ślicznotkami.
Floksy podobają się i mnie. Mam co prawda tylko jedną sporą kępę tego wysokiego. Natomiast muszę wiosną, na swoim ryneczku zapolować, na kilka kolorków floksa szydlastego. Cudnej urody są te kwiatuchy.
Dorciu powiedz, czy zakupiona doniczka floksa szydlastego podwoi swoją wielkość (szerokość) w następnym sezonie?
I muszę bez kozery przyznać, że jesteś dla mnie mistrzynią nowinek, rarytasków i różnorodności w ogródku swoim.

Floksy podobają się i mnie. Mam co prawda tylko jedną sporą kępę tego wysokiego. Natomiast muszę wiosną, na swoim ryneczku zapolować, na kilka kolorków floksa szydlastego. Cudnej urody są te kwiatuchy.
Dorciu powiedz, czy zakupiona doniczka floksa szydlastego podwoi swoją wielkość (szerokość) w następnym sezonie?
I muszę bez kozery przyznać, że jesteś dla mnie mistrzynią nowinek, rarytasków i różnorodności w ogródku swoim.

- dorcia7
Aniu bez przesady
,floksy szydlaste bardzo szybko przyrastają .myślę,że dp końca sezonu już będziesz miała sporą kępkę

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Dorciu to było bardzo bez przesady.
Zawsze znajdę u Ciebie "cosie" o których istnieniu nie miałam nawet pojęcia.
Dzięki za informację o floksie. Mam troszkę miejsca dla nich na poletku z różnorodnymi macierzankami, karmnikiem, dąbrówką o ciemnych liściach rogownicą kutnerowatą i tojeścią (tą płożącą). Mały misz -masz będzie ale co tam!

Dzięki za informację o floksie. Mam troszkę miejsca dla nich na poletku z różnorodnymi macierzankami, karmnikiem, dąbrówką o ciemnych liściach rogownicą kutnerowatą i tojeścią (tą płożącą). Mały misz -masz będzie ale co tam!
- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Widzę, że juz planujecie nie tylko wiosne, ale i jesień 

- MariaWy
- 1000p
- Od: 3 lip 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dorotko Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku , samych sukcesów ogrodniczych a Floksami dałaś po oczach , są cudowne .
Dorotko Witam Cię w Nowym 2015 Roku życzę Wszystkiego Dobrego, zdrówka i urodzajnych plonów..
Ileż w tym ogrodzie jest fantastycznej radości i pasji. Te piękne floksy chylę czoła...
Czasem podglądam Wasze ogródki i cieszę się z Wami, że zima łaskawa dla roślinek. I do wiosny coraz bliżej...
Ileż w tym ogrodzie jest fantastycznej radości i pasji. Te piękne floksy chylę czoła...

Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
- dorcia7
Aniu-ANeczko misz-masz też ma swój urok ,a floksy szydlaste wszędzie wkomponujesz,polecam Ci jeszcze floksy kanadyjskie,przepięknie pachną
ANiu trzeba planować cały sezon w zimie,żeby portfel to wytrzymał
Marysiu jeśli chodzi o floksy-to "wpadłam"na całego kilka lat temu,mam nadzieję i w tym roku na jakieś ciekawe odmiany -Tobie również wszystkiego dobrego
Marusiu wszystkiego najlepszego
też się cieszę(jak na razie),że zima jest dość łagodna,mam nadzieję,że nie będzie dużych strat i wkrótce nasze ogródki rozświetlą się kolorami,ja już roślinki na całego przeglądam,teraz więcej czasu więc można na rarytasiki trafić
ANiu trzeba planować cały sezon w zimie,żeby portfel to wytrzymał

Marysiu jeśli chodzi o floksy-to "wpadłam"na całego kilka lat temu,mam nadzieję i w tym roku na jakieś ciekawe odmiany -Tobie również wszystkiego dobrego

Marusiu wszystkiego najlepszego