Doniczkowe Misiaczki

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Misiaczka
500p
500p
Od: 10 mar 2011, o 16:51
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Doniczkowe Misiaczki

Post »

justus27 dziękuję Justynko. Fuksje jeszcze kwitną chociaż nie tak bardzo, teraz sypią się liście. Zerwałam 1 owoc ;:137
Filigranowa27 sucholuby lubią być zapomniane w podlewaniu, no i dużo słoneczka, a teraz to wyciągają im się długie blade pędy ;:222
hanna133 fuksje zimuję 2 rok, kilka razy podlałam nawozem do kwitnących ale bardzo mało ;:131
wwwiola sucholuby większość znam z nazwy ale nie chciało mi się pisać :oops: Pierwszy to;peperomia ferreyrae, drugi nie wiem, trzeci to jakaś opuncja, czwarty to sedum Morganium, piąty- (kolorowa kapusta ;:306 )-kalanchoe luciae ten ostatni to nie wiem może jakaś echeweria-niedługo zakwitnie to się okaże ;:215
elcia1974 sukulenty śliczne , a mnie ciągnie do begoni, coś nie mam szczęścia do nich ;:185 , kurki to rasowe sebrytki złote, piękna z nich parka :D
Pierwsze foto to owoc fuksji zwykłej pojedynczej, całkiem dobry w smaku ;:215 i phalek żółty;
Obrazek Obrazek
Crossandra fortuna od Frodo1, ma się całkiem dobrze ;:215 i kącik kwiatowy w altanie
Obrazek Obrazek
aeonium drzewiaste, bardzo ładnie wyglądałoby w doniczce do bonsai, muszę taką kupić :D i begonia tygrysia ;:167 nareszcie ruszyła ;:215
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Marcin01988
500p
500p
Od: 23 gru 2010, o 21:05

Post »

Co za piękności pokazałas ;:333 Crosandra moje marzenie, begonia tygrysia kolejne cudne rosliny aeonium jest super faktycznie jak prawdziwy bonzaj Kwitnąca kliwia moje marzenie, ale ta roślinka coś mnie nie lubi :roll:
Awatar użytkownika
Frodo1
500p
500p
Od: 31 lip 2013, o 09:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

O super, że dogadujecie się z crossandrą :) wyładniała jakby ;:306
Śliczny jest ten żółty storczyk i klivia pięknie się prezentuje.
Pozdrawiam serdecznie
Iwona
wiera
200p
200p
Od: 11 lip 2014, o 14:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pokazane rośliny przedniej uirody ale dla mnie aeonium jest nr.1.
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Piękne rośliny.

Phalenopsis żółty wspaniały czy to jakaś konkretna odmiana? :wit
Misiaczka
500p
500p

Post »

Marcin01988 crosandrę to mam z wymiany, jeszcze mi nie kwitła ale podobno długo utrzymuje kwiaty i ten kolor mnie zachwycił :D , begonii dopiero przypasowałam warunki wzrostu i nareszcie zaczęła rosnąć ;:215 , aeonium ;:173 dużo liści gubi, a kliwię moją pierwszą przelałam ;:222 , a najlepiej kwitnie jak lato spędza w ogrodzie (w cieniu), czasami 2razy w roku ;:215
Frodo1 crosandra to dla mnie nowość, miałam już 2 sadzonki z wymiany i padły mi, Twoja to z całego serca dana ;:196 . Storczyk i kliwia to moja radość zimą ;:215
wiera prawda ,że piękne ma różyczki ;:173 , a ostatnio mąż mi w nie wleciał ale na szczęście 1 gałązka nadłamana i założyłam opatrunek, może się zrośnie.
Filigranowa27 storczyk żółty bez nazwy , kwiatki ma lekko woskowe, nie pachnie.

Dzisiaj sukulenty;
echeweria omszona i ceropegia woodi od Kingi D. :D
Obrazek Obrazek
haworsja i begonia soli-mutata z wyhodowana z liścia :tan , nareszcie coś mi się udało ;:173
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Marcin01988
500p
500p

Post »

Super roślinki ;:333 Niech dalej tak ładnie Ci rosną. Ta begonia ładnie rośnie z listka będzie ładny okaz z niej niech tylko teraz przybywa dnia i ;:3 .
wiera
200p
200p

Post »

Znowu jestem ,tym razem świąteczna wizyta z najlepszymi życzeniami ;:113
No i jest prezent, Twoje rośliny,piękne a te kurki hm.........gdybym miała miejsce dla nich byłoby pięknie.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Piękne, zimowe parapety.
Pełne kolorów, storczyk w moim ulubionym kolorze ;:215
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
wiera
200p
200p

Post »

Często tu wracam i zawsze jestem zachwycona roślinami,brawo. ;:138
Misiaczka
500p
500p

Post »

Bardzo się cieszę ,że tu zaglądacie
Marcin01988 chciałabym ,żeby ta begonia szybciej rosła, duży liść już odpadł i został sam maluszek. Na razie nic go nie ruszam i tak jak mówisz więcej ;:3 i byle do wiosny :D
wiera super, że jesteś, kurki mają się dobrze , a super mama kwoka znowu siedzi na jajkach ;:215
justus27 dzięki, storczyki przynoszą dużo radości i koloru w te ponure dni ;:215

Tak jak już wspominałam czarna kurka siedzi na jajkach, niezłą porę roku sobie wybrała. Jeszcze w lutym będą małe kurczaki to pokażę.
W piwnicy bardzo mocno zaczęły mi rosnąć pelargonie. Fuksje tak samo , puszczają wątłe pędy i już zaczęłam uszczykiwanie w celu rozkrzewienia.
Teraz trochę aktualnych kwitnień
kliwia ledwie przekwitła i już kwitnie na drugim pędzie; i sukulencik kwiatki pomarańczowe;
Obrazek Obrazek
juka wariegata; i panowie M , już ich rozebrałam i kaktus wrócił do piwnicy ;:173
Obrazek Obrazek
alunia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lis 2010, o 18:31

Post »

Twoja juka variegata jest cudowna ;:168 A patrząc na żółtego pfalenopsisa jakoś tak wiosennie się zrobiło ;:172
Awatar użytkownika
Marcin01988
500p
500p

Post »

Piękna kliwia, moja jakoś się buntuje nie chce mi rosnąć :( Nie mówiąc już o kwitnieniu a u Ciebie tak cudownie rośnie. Yuca variegata super nie widziałem jeszcze takiej w sklepach nigdzie :) Super pomysł z tymi kaktusami ;:138 Bardzo pomysłowe ;:333
Może kurka się pospieszyła, a może to zwiastun szybkiego nadejścia wiosny :wink: Ciepła zima więc na pewno będzie dobrze. Super, że ta Twoja kurka taka chętna do wysiadywania :D A jak się mają Twoje sebrytki?
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Wspaniałe kwitnienia w kolorze orange :wit
Rozalka_74
200p
200p
Od: 8 sty 2011, o 17:48

Post »

Pomysł z mikołajem ;:138 sama nigdy bym na to nie wpadła :D Tylko powiedz z czego one mają oczy i buźki wbiłaś coś w kaktusiki?.Kliwia śliczna.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”