Izuniu,ale wiosną to będzie u Ciebie rewia,ja nie zaszalałam z zakupami jak Ty
TeskoTobie też będę zazdrościć wiosną jak Twoje zakwitną.Chora jestem na Twoją pienną,wiesz którą.Mam miejsce na taką,ale nie mam możliwości na razie kupić.Nigdzie nie jadę,może wiosną mi się uda
Jadziu te kwiatki to stokrotki afrykańskie Osteospermum,mam w 3 kolorach i jedną z postrzępionymi płatkami
Jadziu to jednoroczne,nie zimują w gruncie.Można je przezimować,jeśli ktoś ma chłodne ,widne pomieszczenie,albo zrobić sadzonki.Właśnie w momencie pomyślałam,że może zrobię parę sadzonek ,może się uda .Miałabym swoje na wiosnę. Grażynko u mnie właśnie dopiero zaczęły z siebie dawać wszystko.Co roku do samej prawie zimy kwitną,aby nie było silnych mrozów.One właśnie kiedy zimno zawiązują pąki
Haniu nasiona rzadko kupuje .Jeśli już to w ogrodniczych ,jest duży wybór,jakoś do nasion nie mam przekonania,no i nie mam gdzie wysiewać.Wolę kupować sadzonki w doniczkach ,ale leniwa jestem,co
Halinko to dmuchnij tego słoneczka troszeczkę na Mazury
Ja też z czego mogę to zbieram nasionka ,czasami sama nie wykorzystuję więc rozdaję innym
Miłego dnia
Halinko przyjdź na jabłuszka
Izuniu jak pierwszy raz zobaczyłam te postrzępioną stokrotkę,to zrobiłam ,szkoda,że kupiłam tylko jeden kolor ,zrobię sadzonkę,ciekawe czy coś wyjdzie z tego Jadziu byłam na jabłkach ,pysznie wyglądają,a słonko tak dmuchałam,że odeszło .Już zaczęło padać,a tak było fajnie.