Ogródek to moje drugie życie 7- mimozami jesień się zaczyna
- wielkakulka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek to moje drugie życie 7- mimozami jesień się zaczyna
Witaj Dorotko, dawno nie byłam na FO, chciałam więc wpaść na chwile do każdego wątku, żeby dac znak, że zyję i znowu zniknąć na jakis czas. 

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dzwony, dzwonki, dzwoneczki - rozdzwoniły się nam na Święta
Piękności.

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Paulinko , Wandziu trudno się nie zgodzić,dzwoneczki są śliczne, szczególnie te małe
Aniu już dawno zauważyłam,że trudno Cię na FO spotkać
Choinka ubrana,rozświetla pokój ,świece ,które w tym okresie mam wszędzie bo lubię -również ,nastrój świąteczny niby jest,ale tak jakby go nie było,co prawda późnym wieczorem padał śnieg,potem śnieg z deszczem ,ale dzisiaj pogoda wiosenna,ciepło,słonecznie tyle ,że nadal wiał silny wiatr,nie komponuje się to z końcówką grudnia,czegoś brakuje w tych nadchodzących świętach czyli bieli i lekkiego szczypania mrozu na policzkach ,ale tak jak na nastrój i tradycję mamy wpływ to na pogodę niestety nie ,przed nami ostatnie dni przed świętami,ostatnie zakupy ,wielkie gotowanie obyście ten czas spędzili w radości i spokoju ,przygotowania do świąt Bożego Narodzenia są moim zdaniem wyjątkowe,Wielkanoc nie ma "tego czegoś" ,gdzieś kiedyś przeczytałam ,że dom w którym przed świętami nie pachnie pastą do podłóg i upieczonym ciastem to nie jest prawdziwy dom,co prawda pasty nie używam bo albo płytki albo panele ale zapachy ciast mieszają się z zapachem potraw ,pachną wanilią świeczki ,choinka w tym roku nowa bo stara się po latach wysłużyła ,nadal obowiązkowo do sufitu(choć dzieci już duże) pod nią sterta prezentów,na stole biały obrus ,ciche melodie kolęd i osoby które są w moim sercu -takie są moje święta i oby zawsze takie były to dla mnie najpiękniejszy prezent
Po tej dawce sentymentalizmu wróćmy do roślin ,kto tu zagląda to wie,że choć lubię wszystko co kwitnie to jednak jednymi z ulubionych są floksy -zacznijmy od szydlastych

-- 21 gru 2014, o 18:51 --

i kanadyjskich

Aniu już dawno zauważyłam,że trudno Cię na FO spotkać

Choinka ubrana,rozświetla pokój ,świece ,które w tym okresie mam wszędzie bo lubię -również ,nastrój świąteczny niby jest,ale tak jakby go nie było,co prawda późnym wieczorem padał śnieg,potem śnieg z deszczem ,ale dzisiaj pogoda wiosenna,ciepło,słonecznie tyle ,że nadal wiał silny wiatr,nie komponuje się to z końcówką grudnia,czegoś brakuje w tych nadchodzących świętach czyli bieli i lekkiego szczypania mrozu na policzkach ,ale tak jak na nastrój i tradycję mamy wpływ to na pogodę niestety nie ,przed nami ostatnie dni przed świętami,ostatnie zakupy ,wielkie gotowanie obyście ten czas spędzili w radości i spokoju ,przygotowania do świąt Bożego Narodzenia są moim zdaniem wyjątkowe,Wielkanoc nie ma "tego czegoś" ,gdzieś kiedyś przeczytałam ,że dom w którym przed świętami nie pachnie pastą do podłóg i upieczonym ciastem to nie jest prawdziwy dom,co prawda pasty nie używam bo albo płytki albo panele ale zapachy ciast mieszają się z zapachem potraw ,pachną wanilią świeczki ,choinka w tym roku nowa bo stara się po latach wysłużyła ,nadal obowiązkowo do sufitu(choć dzieci już duże) pod nią sterta prezentów,na stole biały obrus ,ciche melodie kolęd i osoby które są w moim sercu -takie są moje święta i oby zawsze takie były to dla mnie najpiękniejszy prezent
Po tej dawce sentymentalizmu wróćmy do roślin ,kto tu zagląda to wie,że choć lubię wszystko co kwitnie to jednak jednymi z ulubionych są floksy -zacznijmy od szydlastych

-- 21 gru 2014, o 18:51 --

i kanadyjskich

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Dorotko Twój opis świąt przemawia do mnie,czuję to samo,zapach w domu ciast i pierniczków
Śniegu brak,ale już się przyzwyczaiłam,co roku tak jest ostatnimi czasy
Floksów masz całą masę,śliczne kobierce
Wesołych Świąt

Śniegu brak,ale już się przyzwyczaiłam,co roku tak jest ostatnimi czasy

Wesołych Świąt

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
O i to jest to co lubię, te floksy są cudne i te pachnące i te płożące, czekam u siebie na tak piękne dywany i na rozrośnięte kępy floksów wiechowatych 

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Dorotko Twoja kolekcja floksów
. Bardzo je lubię i też mam u siebie całkiem sporo. To bardzo wdzięczne i niekłopotliwe rośliny, a kwitną bardzo długo i obficie.
Masz rację...nastrój Świąt Bożego Narodzenia jest niepowtarzalny.
W 'ogrodowym ' trochę większy luz. I życzenia można od siebie złożyć i świąteczną fotkę dodać...a moją fotkę świąteczną usunięto
. Dobrze, że chociaż życzenia dla wszystkich zostały.
Wesołych Świąt

Masz rację...nastrój Świąt Bożego Narodzenia jest niepowtarzalny.
W 'ogrodowym ' trochę większy luz. I życzenia można od siebie złożyć i świąteczną fotkę dodać...a moją fotkę świąteczną usunięto

Wesołych Świąt

- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Cyba każdy tęskni do ciepła. Dorotko, od kilku dni jest zima, więc mozna smiało powiedzieć, że wiosna idzie