Moja kwitnąca kolekcja

Zablokowany
Awatar użytkownika
madzik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2007, o 09:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agness -jak byś była taka miła to piszę się na wiosenną szczepkę, dzięki wielkie :D
Niestety miejsca między storczykami brak :lol: Te Twoje na oknie stoją, czy gdzieś w jego pobliżu?
Pozdrawiam
Magda
LINKI
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Madzik, z przyjemnością się podzielę , jak będę rozsadzać, to szczepki zapewnione :D A storczyki razem z paprotkami stoją na wschodnim oknie i na południowym, ale pod dachem tarasowym. Na brak miejsca na szczęście jeszcze nie narzekam, ponieważ na piętrze mam na całych 2 ścianach okna. Jeden parapet ma 6 m długości, a drugi ok.3. Kwiaty na komodę przeniosłam tylko do zdjęć, bo zawsze robię na oknie i mam poprześwietlane :cry:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

fajnie masz, że masz tyle miejsca. ja mam tylko 2 okna i każdy parapet ma ok. 2 m długości, może troszeczkę mniej, nie mierzyłam. storczyki stoją bardzo mocno ściśnięte w 2 rzędach
Awatar użytkownika
DAK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2008, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

madzik pisze:Agness - storczyki oczywiście piękne, ale mój wzrok przykuły dorodne, żywo zielone paprotki :shock: Co robisz, że tak ładnie Ci rosną?
Mój wzrok też właśnie one przykuły. Może rzeczywiście to kwestia nawilżana, ale przy mnie to paprocie po miesiącu padają :(. A takie są piękne.
I to zawsze tak było, jak rok mieszkałam u teściowej, której paprocie rosły jak szalone, to przy mnie też marniały. Odżyły jak się wyprowadziłam.
Awatar użytkownika
madzik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

DAK - ale się uśmiałam z tych paprotek u teściowej :lol: (można by pomyśleć, że jakimiś specyfikami je podlewałaś pod jej nieobecność , o co nie podejrzewam, oczywiście :D).

Agness - czekam w takim razie niecierpliwie do wiosny :oops: Swoje też czasem spryskuję, stoją niedaleko okna, ale gdzie im tam do Twoich :roll: A o taakich parapetach i miejscu na nich to mogę pomarzyć jedynie :?
Pozdrawiam
Magda
LINKI
Awatar użytkownika
DAK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

madzik pisze: można by pomyśleć, że jakimiś specyfikami je podlewałaś pod jej nieobecność , o co nie podejrzewam, oczywiście :D .

:cry: Ja ich nawet nie dotykałam, a po pewnym czasie, to nawet wzroku na nich nie zawieszałam i tylko modliłam się, by nie padły do końca.
Awatar użytkownika
madzik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

DAK pisze:
:cry: Ja ich nawet nie dotykałam, a po pewnym czasie, to nawet wzroku na nich nie zawieszałam i tylko modliłam się, by nie padły do końca.
No jedyne co przychodzi mi do głowy - to: Obrazek

:lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam
Magda
LINKI
Awatar użytkownika
bobi
500p
500p
Od: 12 maja 2006, o 09:00

Post »

To samo pomyślałam ... Obrazek ... są wśród nas Obrazek
Pozdrawiam, Baśka
Awatar użytkownika
DAK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:103 Od razu Czarownica.
Raczej Pijawka. Ktoś mi kiedyś powiedział, że ja z paproci wyciągam wszystkie siły witalne i one idą potem do ;:118 a ja nabieram ;:48

Ale wolałam nie robić tego ich kosztem.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani, najnowsze doniesienia z mojej chałupki :D Wirus storczykowy atakuje :lol: Zaostała zarażona moja 14 letnia córka :lol: Do tej pory twierdziła,, co ja się tak jaram tymi storczykami,,przecież one wszystkie takie same :lol: :lol: :lol: ,, a teraz sama kilka buchnęła ode mnie do swojego pokoju :lol: :lol: Jak jesteśmy w sklepie, to mnie namawia na kupno- że takiego jeszcze nie mam - a jak mówię ,że nie koniecznie mi się podoba, to mówi, że najwyżej będzie stał u niej :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

Agness, dobrze jest mieć wsparcie w córece ;:32 Moja córka również podziela moją pasję i czytuje to forum ;:80
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mambo, jasne, że dobrze móc dzielić swoją pasję z kimś bliskim, zawsze to można się z kimś podzielić swoją radością. :D A ja właśnie jestem po przeglądzie swoich storczyków, i już 13 ma pędy kwiatowe, dosłownie z dnia na dzień coś nowego można zaobserwować. Rosną jak na drożdżach :lol: Martwię się żeby im nic nie zaszkodziło, bo właśnie mam w domu remont i są przenoszone z miejsca na miejsce. A niestety nie sądzę, że może im się to podobać i boję się, żeby nie zahamowały wzrostu. No ale cóż nie mam wyjścia :cry:
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

Niezły wynik 13 nowych pędów i pewnie to nie koniec ;:32
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mambo, pędzików jest więcej, nawet nie liczyłam. Wyrastają one z 13 storczyków, na niektórych jest nawet po 3 i 4, bo wyrastają i z podstawy i uśpionych oczek na pędach kwiatowych. Ale te na starych pędach są jeszcze malutkie. No i boję się o to przenoszenie przez remont. Ale może będzie dobrze.
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Jejku to ja już sobie wyobrażam te fotki na forum z burzą kwiatów w każdym poście i u każdego.OJ będzie sie działo :wink:
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”