Vamila No i prawidłowo :)U mnie wygląda to tak, że zioła są, ale mama dość rzadko ich używa

W tym roku postanowiłem wziąć się za nie. Przede wszystkim będę chciał je suszyć (no właśnie, melisę na susz zbiera się nim zakwitnie)

Muszę poszukać jakiegoś ziołowego wątku

Zasadniczo to najwięcej zużywa się szczypiorku (na wiosnę muszę kupić nowy albo wysieję sobie do doniczki i do gruntu).
A tak poza tym niektórych bardzo dziwi to, że nie przepadam za koperkiem i pietruszką
ann33 Witaj i bardzo dziękuję za miłe słowa
Spokojnie, w tym roku miałem, jeśli dobrze pamiętam, 7 krzaków cukinii i 6 dyń na powierzchni o połowę mniejszej niż przewidzianej na ten rok

W tym sezonie będę mieć max 4-6 krzaków, oczywiście na większej powierzchni. Planuję dwie odmiany: Atenę Polkę i Lajkonik. Doświadczenie nauczyło mnie, że znacznie lepiej i bezpieczniej jest zrobić rozsadę. W tym roku właśnie takową wyhodowałem i efekty były zadowalające.
Spokojnie, cukinia nie zagłuszy sałaty, ponieważ granica miedzy ich zagonami będzie wynosić tylko 30 cm

Z marchewką też nie powinno być problemu, ponieważ chcę, aby rosła na dość wysokich redlinach.
Poza tym sałatę i szpinak zastosuję, jako przedplon pod pomidory, także będę miał jej od groma. Zamierzam na obwodach grządki cukiniowej posadzić rozsadę kukurydzy na pop-corn.