Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!

Post »

nifredil pisze:Edyta, to hasło powinno wejść do kanonu ogrodniczego :;230 Czasem żal, że nie ma przycisku lubię to
Co do siania jeżówek..czy ktokolwiek próbował wysiewać te pełne odmiany?? Mam wrażenie, że ich nasionka są takie ..no jakby puste ;:224
Zgadzam się z Tobą ja też mam takie wrażenie , próbowałam nawet wysiewać te plewy ale nigdy nic mi z nich nie wzeszło .
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Renatko Aniu trawnik bedzie ograniczny,ale nawet nie marzę o tym ,że od razu zrob?ę wszystko podzieliłam sobie ogród na zakątki i mam zamiar po kolei je przerabiać :D dobrze będzie jak co roku zrobię jeden kawałek ,żeby nie wykończyć się psychicznie ,fizycznie i finansowo :roll: Edytko święte słowa ;:306 tylko ,że te roże u ciebie i u Sabiny.... ;:224 takie piękne i tak kuszą i w tym zakątku ,który chcę zrobić w tym roku pasowało by mi kilka...lub kilkanaście ;:170 a portfel chudziutki ;:223 Dziewczynki ja z jeżówkami doświadcxenia nie mam poza purpurową kupiłam sobie w tym roku trzy odmianówki ,tak na próbę i powiem szczerze-zachwyciły mnie...i chcę więcej,a portfel cierpi :arrow: Nie mam ręki do wysiewów ,najlepiej to u mnie rośnie to co się samo wysieje :oops: od razu ma rangę chwasta :?

http://davesgarden.com/guides/pf/go/106897/
hypnosa
100p
100p
Od: 27 maja 2014, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Beatko,pospacerowałam dni kilka po twoim ogródku i muszę ci powiedzieć,że iryski....oj tak tak ;:167 .Masz piękne odmiany.Bardzo też podoba mi się liliowiec taki pomarańczowy z lekkim rózowym muśnięciem oraz te fioletowo-różowe.
Dwa lata temu miałam rabatę tylko z cyni kolru pomarańczowego i biskupiego oraz ciemnofioletowych ostróżek.Chociaż kolorki były wścieknięte,naprawdę wyglądała cudnie.Niestety ostróżki przekwitły szybciej i brakowało mi ich koloru.W tym roku wzięło mnie na niebieski i zamówiłam kilka floksów,które i ty posiadasz,ale coś mi się zdaję,że do niebieskiego to im daleko ;:306
Iris My Love-ogród
Pozdrawiam-Basia
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu dziękuję za miłe słowa ;:196 w ogrodzie nawet najostrzejsze połączenia kolorów nie rażą ,a czasami nawet zadziwiają,bo przecież ubrać byśmy się tak nie ubrały ,a tu nagle stajesz ,patrzysz i jesteś zachwycona ;:oj W pochmurny dzień o poranku ,kiedy słońce nie świeci jeszcze zbyt ostro moja blue paradise ,jest niebieska,ale to nie jej kolorek a długość kwitnienia zachwyciły mnie najbardziej :)
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41

Post »

Pozwólcie, że się wtrącę :wink:
Czasem przyroda sama zadziała nadspodziewanie dobrze, wiatr nasiona przeniesie i sama stworzy takie zestawienie na które człowiek by sam nie wpadł :) I potrafi kolory dobrać ;:3 że nic poprawiać nie trzeba :)
hypnosa
100p
100p
Od: 27 maja 2014, o 08:26

Post »

Zgadzam się natura jest niedoścignioną mistrzynią takich zestawień,a my tą harmonie próbujemy przenieść do naszych ogrodów.
Odnośnie jeżówek to też bym chciała te śliczne nowości,aż wstyd się przyznać jaka jestem zacofana w tym temacie,mam tylko starą różową,najzwyklejszą. :D
Iris My Love-ogród
Pozdrawiam-Basia
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiecie dziewczynki mnie najbardziej zachwycają takie leśne zakątk porośnięte kamienie ,spróchniałe pniaki....patrzę i myślę to nie tylko kamień,nie tylko roślinka....to cała historia i nie wystarczy połoźyć kaienia i posadzić obok takie samo ziele,potrzeba jeszcze czasu,żeby miejsce nabrało duszy ;:167
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Również kocham dzikie zakątki w ogrodzie kamień dodaje uroku. ;:138
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

A ja mam mało miejsca a kocham zbyt wiele roślin , wiec .....
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41

Post »

Bejka, to prawda są rzeczy nie do podrobienia :)
np takie, trzeba się wybrać do lasu, żeby zobaczyć. Do ogrodu przenieść trudno...
Obrazek
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

Ja także uwielbiam dzikie zakątki. Moja mama to mówi, żeby już nic więcej w ogrodzie nie sadziła, bo jej najbardziej podobają się rozległe trawniki z ładnymi, pojedynczymi krzewami. Ale to zupełnie nie jest mój styl. Lubię pół dziki busz i ukryte zakątki. Tylko kiedy te drzewa wreszcie u mnie urosną :roll: .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 23:30

Post »

Beatko :wit
pooglądałam dzisiaj kilka Twoich stron i na dłużej zatrzymałam się przy irysach. Są piękne, masz już ich sporo i w tak różnej kolorystyce. Będę do Ciebie zaglądać.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Beatko miałaś urodzinki prawda? wszystkiego naj spóźnione ale szczere. ;:63
I na Nowy rok również wszystko co sobie życzysz, niech sie spełnia. ;:196
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Beatko! Wszystkiego dobrego w Nowym Roku, oby jak najwięcej ogrodowych zakątków udało Ci się obsadzić według planów.
Martwisz się,że masz nie dokończony ogród, ale za to kolekcje irysów i liliowców godne pozazdroszczenia. Szczególnie na irysy patrzyłam z przyjemnością, bo nie mam ich w ogrodzie (ciągle chorowały im liście).
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Beatko i tylko otworzyłam pierwszą stronę Twojego wątku - i kolejne moje ukochane kwiatki liliowce , strasznie oj strasznie nie stała w uczuciach jestem ;:131 lecę oglądać resztę i pewnie sobie powzdycham ;:180 pozdrawiam serdecznie ;:196
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”