Kochani, wielkie i serdeczne dzięki za wizyty!
Urlop urlopem, ale święta jakieś idą. Przez zaganianie pracą nawet nie zauważyłam, ile roboty domowej odkładałam "na później". Jak zaczęłam sprzątać, tak skończyłam... - guzik, nie skończyłam.
Zasadniczo uprawiam siłownię.
To znaczy polega to na tym, że
usiłuję pogodzić obowiązki domowe z organizacją Świąt i całego tak zwanego "wolnego". I jakoś końca nie widzę. Ale wpadłam tu do Was, bo przecież nie mogę nie spojrzeć, co u Was i podziękować raz jeszcze Wam za wizyty.
gracesz pisze:Niecodzienne rośliny u Ciebie jak zwykle

i widzę, że siewki ładnie rosną

będzie niedługo u Ciebie gąszcz madagaskarski

Czyli szklarnia już się chyba buduje....
Grażynko - buduje to się na razie piramida naczyń do zmywania po przygotowaniu potraw

Ale oczywiście za miłe słowa bardzo dziękuję, a tego Twojego Czarodzieja bardzo trzymam za słowo, jego różdżka będzie bardzo pomocna
annaoj pisze:Normalnie tworzy się ogród botaniczny!

Asiu - oj tam zaraz ogród, oj tam zaraz botaniczny

U Ciebie się cudów naoglądałam i życzę sobie więcej - w następnym roku nie możesz nas zawieść
raflezja pisze:Żanetko!
Maluchy sa wspaniałe!
Oby w dobrej kondycji zimę przetrzymały, a potem to już z górki będzie!
Ale kto, jak kto, Ty sobie z nimi poradzisz.
Iwonko - dziękuję za słowa uznania, mam nadzieję, że sobie poradzę, ale jak będzie - zobaczymy. Na razie rosną, ale wiecie sami, że utrzymać rośliny i siewki to już zupełnie inna bajka. Z Waszą pomoca się uda, nie raz tu służyliście radą i pomoocą, mam więc optymistyczne spojrzenie
Filigranowa27 pisze:Wspaniałe widoki u ciebie:).
Super,że maluszki rosną w siłę
Pati - serdecznie dziękuję
leszek2 pisze:Żanetko,Ja osobiście nie jestem zainteresowany sukulenami,ale Twoje zawsze podziwiam ale zadziwiasz ,jak Ty o nich dbasz i tyle pracy wkładasz
Leszku - wiedząc, że sukulenty to nie Twoja bajka, tym bardziej serdecznie dziękuję za wizytę. Ja nieustannie podziwam Twoje kaktusowe pokazy, w tym astrakowe kwiaty, które na mnie się obraziły w tym roku. Cóż, nie każda miłość bywa z wzajemnością
bebeluch pisze:Żaneto Masz chyba jakiś cudowny dar w dłoniach , mi to czasem pietruszka nie chce wzejść
a u Ciebie taki cuda kiełkują
Renatko - bardzo dziękuję, ale jeśli to Cię pocieszy, to nie jest tak do końca. Cieszę się z cudaków, ale mam uparciuchy, które nie chcą mi wykiełkować, a jeśli już - to nie chcą rosnąć. Ot, to też w końcu żywe "istoty"
kubasia pisze:Dlaczego ja nie trafiłam tu wcześniej. Fascynujący wątek, imponująca wiedza na temat posiadanych roślin i wiele gatunków, które mnie interesują.
Nie wiem, czy doczekałaś się kwiatów Cynanchum marnierianum, ale jeżeli pozwolisz pochwalę się swoimi
Kasiu - witaj! Dziękuję, że tu wpadłaś i pokazałaś jedno ze swoich cudów. Ja Twój wątek już niejednokrotnie oglądałam, tylko nigdy niczego mądrego nie mogłam wynaleźć, by wpisać. A jak zobaczyłam Twój busz, to już w ogóle mnie zatkało.
To Cynanchum jeszcze u mnie nie kwitło, ale dopiero je ukorzeniałam w tym roku. Może się doczekam w przyszłym, bo straszliwie Wam zazdroszczę tego kwitnienia
Cebule Kwiatowe pisze: Pada śnieg, suną sanki - są zwierzęta i bałwanki... śnieżki z nieba spadają, życzenia zdrowych świąt składają. Niech te święta będą wyjątkowe a prezenty odlotowe - życzy..Janusz
Januszu - bardzo, bardzo mi miło gościć Ciebie w moim wątku! Z wielkimi podziękowaniami, z wielkimi życzeniami ja również po pierwsze: dziękuję za wizytę, po drugie: oby Nowy Rok przyniósł wiele wzajemnego zadowolenia i pięknych roślin. Bardzo na to liczę!
Arkadius121 pisze:Mnóstwo wspaniałych,ciekawych i bardzo egzotycznych nowości maluchy bardzo dorodne-niech zdrowo rosną
Arku - i tego samego u Ciebie również! Niech na nowych stronach w Nowym Roku będzie równie dużo, jeśli nie więcej wspaniałych kwiatów, roślin w przecudownych ujęciach, jakie potrafisz robić!
Grudzień jest paskudny, ja zaś ten post zakończę nie choinką, a rozwiniętymi kwiatami roślinki o nazwie
Echeveria carnicolor f. bright. Ostatnio pokazywałam jej pąki, dziś wiele się rozwinęło. Na rozjaśnienie paskudnej pogody dedykuję te zimowe kwiaty wszystkim moim gościom:
I tak od roślin przeszliśmy do atmosfery Świąt. Jak zawsze od siebie życzę Wam wszystkim wiele szczęścia, zdrówka i kolejnych miłych spotkań, nie tylko na Forum. Dziękuję Wam za wspólne chwile z nadzieją na kolejne, zaś swoim zwyczajem ułożyłam dla wszystkich Was proste, bardzo z serca płynące kilka ciepłych słów:
Jeszcze latem poszły plotki,
że wysiewać ktoś chce notki
niech więc siewki i szczepienia
spełnią wszystkie Wam marzenia
Niech opuncje i tefraki
porastają zdrowo w krzaki
medio, ajlo i lobiwie
kwitną pięknie i szczęśliwie
sukulenty, cudne hoje
niech przyniosą szczęścia zdroje,
epiphyllum i hybrydki
umilają grudzień brzydki.