Moje Arboretum

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje Arboretum

Post »

Karolino to wysportowana jesteś nie siedzisz tak jak ja wciąż na krześle przy kompie, bo tam ładne wzorki wyszukuję :wink: Ciekawe czy skusiłaś się na coś tych piękności
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu wysportowana to za bardzo nie jestem , ale dla kręgosłupa staram się w miarę regularnie, przejść z kijkami kawałek , to wzmacnia mięśnie i lepiej go trzyma, a mam niestety z nim problemy :( A przy kompie siedzę tylko tyle co tutaj piszę i z bliskimi :) ani oczy, ani kręgosłup tego nie lubią :wink:
A czy cos znalazłam --jasne ,że tak , poszłam po bombki a kupiłam śliczny płaszcz ;:306
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Karolinko hibiskusy przykuły moją uwagę, zawsze wydawało mi się że to domowe kwiatki ,
a tu proszę masz je w gruncie,śliczne są ,tylko jak z zimowaniem , bardzo trzeba je okrywać :?:
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to jeszcze kilka zdjęć ostatnich :)

Obrazek

takie przymrozki to już przeszłość :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grazynko wcale ich nie przykrywam , hibiskusów :wink:
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A skoro zima za nami , to mam zielono w ogródku :lol: :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

to tyle na temat zimy ;:3 ;:224 :wit
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
maadro
1000p
1000p
Od: 17 mar 2014, o 20:21

Post »

Karolinko witam Ciebie i Twój wątek i od progu przyznaję, że przez całe lato i jesień podczytywałam Twoje posty i oglądałam Twoje zdjęcia z wielką przyjemnością ;:196
Masz cudowny ogród z tymi drzewami wystrojonymi w kwitnące róże i powojniki, i mnóstwo przepięknych roslin ;:167
Wyobrażałam sobie że ogród jest duży, ale dopiero zdjęcia zimowe pokazały prawdziwą jego wielkość.
Wcale się nie dziwię, że przy tym ogromie prac ogrodowych masz problemy z kregosłupem, ale gratuluję wytrwałości w ćwiczeniach ;:215
I życzę, byś zimą nabrała lepszej kondycji przed rozpoczęciem kolejnego sezonu ogrodowego. ;:196
Z przyjemnością będę do Ciebie zaglądała ;:196
;:197
Pozdrawiam serdecznie - Ewa
balkonowo i doniczkowo
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale fajna widok na Ślęże ;:138 zazdroszczę ale w styczniu jadę do Dlugopola dolnego to moze tez je zobacze :D migawki z ogrodu takie kochane ;:167
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Karolinko ,jak dla mnie to zimy w ogóle może nie być ,przynajmniej nie jest ślisko ,a i w ogrodzie zawsze jest coś do podpatrzenia ,ja też chodzę o kijkach ,a moje trasy to takie raczej nieodśnieżane . Domek na drzewie ,który pokazałaś na fotce to jest na Twojej działeczce ???
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 cze 2010, o 18:42

Post »

karolacha pisze:..to jest ulica Ślężańska na obrzeżach mojej wioski , po której chodzę z kijkami , a jak Ślężańska to musi być widok na Ślężę :
Obrazek
byłem na Ślęży trzy razy w tym na dwóch nocnych rajdach sobótkowych w czasach szkolnych oczywiście ;:333 teraz tylko przejeżdżam obok jadąc w rodzinne strony
sądząc po topografii to Arboretum leży na wschód od ŚLĘŻY, w listopadzie jechałem tymi dróżkami w kierunku Strzelin Ziębice
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

No to Karolino z pustymi rękoma nie wyszłaś z marketu :D Cieszy taki niespodziewany zakup. Na razie zima odeszła w siną dal i niech jak najdłużej nie wraca
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zbyszku , nieprawdopodobne ! ja też byłam na nocnym rajdzie w szkolnych czasach :D oczywiście byłam taka wyrywna, że chciałam prowadzić, wysforowałam się tak do przodu w poszukiwaniu oznaczenia szlaku, że się zgubiłam :) Całą noc błądziłam po Ślęży, rano zeszłam i bez grosza przy duszy powędrowałam pieszo do domu :) W Sobótce była jakaś głośna i ludna impreza :) Ech te czasy ;:209 ;:304 ;:215
Mieszkam ok 20 km od Sobótki, między Wrocławiem a Sobótką, pośrodku :) Strzelin to trochę z drugiej strony :)Dlatego w linii prostej mogę zrobić zdjęcie Ślęży :heja
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maadro moja działka to 26 arów, ale 1/3 to ogród warzywny, 1/3 sad, a 1/3 teren gdzie stoi dom i dopiero w koło niego mogę sadzić drzewa i krzewy ozdobne , to niewiele, dlatego głównie od przodu domu, od ulicy, są stłoczone , no i pod ogrodzeniem , tak aby był przejazd wkoło i przejście dookoła domu :) Nie ma tego dużo , dlatego staram się dobierać ciekawe i rzadsze okazy :) i jeszcze zależy mi na tym aby było kwitnienie cały niemal rok. Jedno kończy, drugie zaczyna :) mało mam iglaków, brak miejsca, głównie kwitnące drzewa i krzewy :) Od wczesnej wiosny do późnej jesieni będzie co oglądać --kwiaty . Mam nadzieję ,że np. Paulownia nie zmarznie , bo ma pąki, derenie też całą masę itp.....no a zacznie oczar . No zobaczymy, oby lekka zima ;:108 :wit

-- 17 gru 2014, o 23:12 --

Mati byłam w Długopolu, ale Zdrój, pewnie koło siebie -ładnie tam , wzgórza, zieleń, ale ja się wynudziłam jak jasny gwint :wink: Ty pewnie jedziesz do rodziny to co innego :D Miłego pobytu :wit
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko jasne ,że domek jest mój, jakże by inaczej :wink: własnoręcznie zrobił mój Stasiu, taki zdolny , dla wnuczka, ale już nie mieszka z nami więc domek czeka na następne wnuczki , może będą jeszcze :lol:
A z kijkami lepiej się chodzi na miękkim podłożu, tylko ja takiego nie mam. Muszę chodzić po asfalcie i ślizgają mi się kijki, ale lepiej tak niż wcale. Chodzę krótkie dystanse, ale systematycznie, to wystarczy dla poprawienia kondycji kręgosłupa :) do tego krótko , rano się gimnastykuję, ćwiczenia na kręgosłup--i to nie rozrywka tylko konieczność . Ale spacery lubię inaczej potrafiłam dniami w chłodne dni nie wychodzić. Kiedyś chodziłam z instruktorem, to umiem, więc sobie chodzę ;:65 i zachęcam innych ;:108
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu pal licho zimę, zobaczmy trochę letnich zdjęć :

Obrazek

Obrazek

Obrazek