Zdjęcia z mojego ogrodu Mirka

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
smirka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 12:44

Re: Zdjęcia z mojego ogrodu Mirka

Post »

Witaj Misiu ;:196 ,mam dużo zdjęć z lata ale od jakiegoś czasu nie mogę wstawiać zdjęć,nie wiem czemu zdjęcie się ładuje a potem resetuje,musze coś pokombinować a może muszę się zalogować na fotosika,jak będę miała chwilkę to popróbuję, ;:196
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj a to poczekam. :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
AmeliaL
200p
200p
Od: 23 maja 2013, o 19:18

Post »

Witaj Mirko :wit
Wpadłam z rewizytą :D
Nie przejrzałam jeszcze całego wątku,ale już zachwyciłam się łanem ranników i boćkiem w kwiatach :wink:
A sok z kwiatów czarnego bzu robię i ja :)
Lecę dalej przeglądać Twój wątek.

Pozdrawiam cieplutko ;:196
Pozdrawiam Amelia
Awatar użytkownika
smirka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A pobiegaj sobie Amelciu po moim ogródeczku,jest mi miło Cię gość ,może cos sobie wypatrzysz,chętnie się podzielę :D
Awatar użytkownika
smirka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A ja miałam dzisiaj Mikołaja ;:138 od Irenki,nie spodziewałam się,dlatego radośc jeszcze większa ,.....a ja nadal nie mogę wklejać zdjęć ;:223
Parrocja
200p
200p
Od: 10 gru 2014, o 17:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzień dobry! Szukałam oczka z mchem, a znalazłam śliczna szałwię muszkatołową. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Mireczko jakoś dziś wzięło mnie na przeglądanie dawno nie odwiedzanych ogrodów i ... jestem.
Za oknem mróz solidny, pierzynka ze sniegu na roślinach więc od czasu do czasu można posiedzieć przy komputerze. Czy możesz mi napisać gdzie kupowałaś cebulki Lilii Złotogłów ? Kupiłam 2 lata temu i wpadka bo to nie ta lilia a do swej wcale nie nowoczesnej kolekcji bo ostatnio uzupełniałam tygrysie teraz potrzebuje lilii lamparciej .
Widzę,że też kuszą Cie piękne fioletowe owoce kalikarpy - mam w planach kupno sadzonki bo też mi sie podoba i pasowała by kolorystyka przy sadźcu.
Przyglądam się prawie z lupą i nie wiem co to za roslinka ładnie wybarwiona na skalniaku ?
Awatar użytkownika
smirka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O ile gości,jak miło a już myślałam ,że nikt tu nie zagląda :D
Parrocjo,tak szałwia jest ciekawą rośliną bo zmienia swój wygląd przez cały okres kwitnienia i cały czas zaskakuje ,przypomnij się wiosną ,mam sadzonki jak byś chciała.
Witaj Krysiu,miło ,że wpadłaś,ta roślinka to rozchodnik.nadaje się i do cienia i na słońce,szybko się rozrasta a po przekwitnięciu jak obetniesz kwiatostany będzie zdobiła brązowobordowym wglądem listeczków.
Pozdrawiam i zapraszam :wit
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Mireczko znasz może odmianę tego rozchodnika ?
Tworze kolekcję rozchodników od wielu lat, sporo mam z grupy średniaków i wyższych ale w niektóre miejsca przydałyby się solidne odmiany niższe.
Jestem nimi zauroczona i pamietam je jeszcze z ogrodu rodzinnego - sentymentalna się zrobiłam ale to chyba nie jest złe.
Z wyglądu ten u Ciebie dziwny dlatego nie pomyślałam,że to może być rozchodnik.
A te cebulki Lilii Złotogłów to nie pamiętasz skąd kupowałaś ?
Awatar użytkownika
smirka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu co do rozchodnika,to dostałam od działkowiczki w naszym ogrodzie, ale wiosną mogę podesłać ,nie znam odmiany,natomiast lilię złotogłów wymieniłam od pana na a.......za paczkę Popularnych więc było to dawno,a on widocznie nie znał wartości tego kwiata,że tak tanio mi go sprezentował,choć wtedy to i ja za bardzo nie wiedziałam co to, po prostu przyszedł do mnie z cebulką i poprosił o 2 złote,i tak właśnie stałam się posiadaczką tak cennego kwiatka :D
A co do sentymentu to i mnie się on udziela i mam kwiaty które kojarzę z osobami,słoneczniczek to moja babcia,tojad trikolor to babcia męża ,niezapominajki to mój tata i tak mogę wiele jeszcze wyliczać,uwielbiam kwiaty proste a już nade wszystko wszystkie odmiany rumianów.
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Miruś , dawno do ciebie nie zaglądałam ale jestem ;:180
Janka odezwała się na FO prosi abyś się odezwała . może Twój wpis zmobilizuje Ją do bycia na FO.
W moim ogródku to prawie wiosna tylko robić nic nie można , oby tylko mrozy nie nastały jak trzy lata temu ;:185 ;:180
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
smirka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Irenko,u mnie tez prawie wiosna,tulipany co niektóre już na wierzchu,byłam wczoraj i zieleni sie tam gdzie rosną ranniki ,przebiśniegi juz pokazują białe pąki,porzeczka ,borówka jak by miały lada dzień pokazać listki,oj niech jeszcze śpią,.....zaraz skocze do Janeczki,niech się dziewczyna mobilizuje i wraca do nas.......ja posiałam już begonie,co prawda pierwszy raz ale z forumowymi wskazówkami może się uda choć parę sztuk wyhodować ,zrobiłam sobie też porcję nasion na kiełki aby siebie wzmocnić.
miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
janka53
200p
200p
Od: 15 paź 2012, o 17:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Miłego dnia życzę ,jak twój kręgosłup :?:
Zapraszam janka53.Moje początki. :D
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=62377" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
smirka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj się wymieniłysmy odwiedzinami w jednym czasie :D ,witaj Janeczko :wit ,co do kręgosłupa,to :roll: lepiej nie pytać ale i tak robię co muszę i co chcę najwyżej potem jakie maści rozgrzewające na ulżenie bólu ,ostatnio nacieram się maścią niedżwiedzią, Janeczko ja nie mogę być chora bo inaczej moja rodzina ze mną nie wytrzymała by,dlatego jak boli to środki przeciwbólowe i do przodu.
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Mireczko masz sposób mojej córki tabletka i do przodu. Ja raczej biorę jak już mnie mocno dociśnie.
Zdrówka wię życzę ;:196
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”