Kolejna jesień w moim ogródku i znowu wiosna ...CD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolejna jesień w moim ogródku ...CD

Post »

No tak, obiecanki cacanki - miały być zdjęcia ogrodowe, bo ich cały worek i gdzie są?. Żadne się nie umywają do kolorów ogrodowych, żadne ;:145 . Poproszę na kolorowo, bo mnie depresja zeżre żywcem. Próbuję trochę pokazać u siebie 'byłych' storczyków, ale jakoś mnie nie pomagają poprawić humoru. A słońca dalej nie ma, jak też i deszczu, o śniegu nie wspomnę ;:174 .
Daj się lubić :tan i wrzuć trochę zdjęć ;:196 .

-- 6 gru 2014, o 12:23 --

No tak, obiecanki cacanki - miały być zdjęcia ogrodowe, bo ich cały worek i gdzie są?. Żadne się nie umywają do kolorów ogrodowych, żadne ;:145 . Poproszę na kolorowo, bo mnie depresja zeżre żywcem. Próbuję trochę pokazać u siebie 'byłych' storczyków, ale jakoś mnie nie pomagają poprawić humoru. A słońca dalej nie ma, jak też i deszczu, o śniegu nie wspomnę ;:174 .
Daj się lubić :tan i wrzuć trochę zdjęć ;:196 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Wreszcie sobie Aśćka o mnie wspomniałaś! ;:180 Zdjęć mam faktycznie dużo ale nie bardzo widzę kogo mogłyby zainteresować ;:131 Forumowy marazm wymiótł tych,którzy mnie odwiedzają więc i ja się przyczaiłam ;:204 Czasem wchodzę na FO ...i wychodzę cichaczem jak większość. ;:7
A scenariusz już przedświąteczny na FO ... taki jak co roku, porządki lub nie..wicie wianków...jakoś mnie nie bierze... ;:185 Choć w zasadzie robię to co i inni o tej porze ale pisać o tym ? ...nie chce mi się ;:173 ..bo kogo obchodzi czy umyłam już okna czy dopiero mam zamiar...eee..nudyyy ! ;:222

A z ogrodowych to... byłam dzisiaj wreszcie na rekonesansie malutkim i dosłownie"cyknęłam" / bardzo nie lubię tego wyrażenia/ ale tak dziś było dosłownie ...w biegu bo eM się niecierpliwił a ja chciałam jeszcze stroisz wcześniej przyszykowany narzucić na rośliny. Ziemia już zamarznięta i zadołować chryzantemy nie udało mi się ale umieściłam doniczkę w skrzyni z kompostem i nakryłam łętami. Posadziłam też w donicy znalezione w koszyku narcyzy i wylądowały też w skrzyni. Mam nadzieje na przetrwanie.

Jadziu i Tobie dziękuję za wizytę ;:180

A na "wspominki" myślę,przyjdzie czas już w nowym roku. :wink:
Dzisiejsze...
narzuciłam stroisz na rabaty
Obrazek

Obrazek

Obrazek
"załapałam" się też na oszroniona sesję
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

cdn... :wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie przypomniałam sobie, bo cały czas pamiętam ;:168 . Też tak pomyślałam, że bierzesz na przeczekanie :;230 . U mnie nie ma takich zmrożonych gałązek. Jest bardzo, ale to bardzo 'byle jak' ;:145 . O oknach Ci nie napiszę, bo ich nie myję ;:306 .
Ja też poprzykrywałam, co się dało, ale ziemia zmarzła i trudno było się dokopać do miękkiej, ale trochę poobsypywałam chociaż róże. Ziemi ci u mnie w nadmiarze, bo to co zebrano z podwórka, powędrowało na stertę w koniec ogrodu. Będzie tego jakieś 2 wywrotki ;:oj , czyli mogę podnosić rabaty, tylko po co, jak i tak woda przeleci gdzieś hen w dół ;:174 .
Miłego dnia i tygodnia ;:196 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu ,dzięki za ciepłe słowa Dobra Kobieto ;:196 :D
Dzisiaj i u mnie "byle jak" za oknem ...nawet wychodzić się nie chce choć podobno nie jest żle ale nie zachęcająco wygląda...
Kilka zdjęć z sobotniego rekonesansu zamiast wspominkowych...żeby wątek się kręcił... :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

cdn..

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Ja już zdjęć bieżących nie robię,nawet nie miałabym ochoty iść na działkę,od kilku dniu u nas" mrozi "-pozdrawiam ciepło
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko ja też byłam niejako z przymusu bo brak okrycia moich roślin mnie nurtował...Dla spokojności musiałam jechać ale trafiła mi się okazja oszronione kadry uchwycić :heja

Z lekka zarzuciłam stroisz gdzieniegdzie i tyle mojego okrywania. U sąsiadów wysokie kopce już od października na różach .A ostatnio przybyły również okrycia kartonowe i agrowłókninowe na wszystkim co się dało. U mnie nic takiego no i dobrze, bo ostatnio znowu ciepło się zrobiło i nowy dylemat..odkrywać??? ;:7 No i może potwierdzić się znowu ,że nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło... Ale to okaże się wiosną ...chcąc nie chcąc ryzykuję ...niech się dzieje co chce! :wink:

obiecany cd ....
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Piękne te oszronione fotki Maryniu ;:138 dobry aparat to i fotki artystyczne.
Ja już na działkę nie zaglądam, bo nie ma po co, tylko M idzie nakarmić kurki i koty.
Ja niecierpliwie czekam na wiosnę i cieplutkie słoneczko. ;:3
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Maryniu nie Ty jedna nie szalejesz z okrywaniem roślin. Ja też prawie nic nie okryłam. Najwyżej rzuciłam kilka suszków na chryski. Teraz muszę okryć tylko brzoskwinie i oczywiście róże :roll: .
Ciekawe kiedy jednak to mi się uda. Nie mam przecież jak dojechać . :roll:

-- 10 gru 2014, o 17:08 --
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Maryniu,zdjęcia jesienne piękne ,ja ich nie robię bo jakoś mi nie wychodzą ,albo mi sie nie podobają ,też jeszcze nie okryłam róż,bo nie mam czasu i trudno i jeszcze wszystkim nawet kopczyków nie zrobiłam,może do wiosny zdążę ;:306 pozdrawiam ;:196 :wit ,u mnie -2 i cisza ,zero wiatru ,
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A jednak się kręci ... :D
Moim miłym Gościom serdeczności ślę! ;:196

Obrazek

Stasiu ;:180 no jeszcze jakiś czas cierpliwości nam trzeba ale każdy dzień nas przybliża do tych wiosennych chwil na które z utęsknieniem czekamy ! :)
Wir świątecznych przygotowań ogarniemy , poświętujemy , Nowym Rokiem się pocieszymy a potem już z górki...Oby tylko zdrówka nam dopisywały! :lol:

Jadziu tak się złożyło , że nie miałam możliwości okryć swoich roślin bo niewątpliwie bym to już jakiś czas temu poczyniła. Tym bardziej ,że działki sąsiednie wyjątkowo w tym sezonie okryte ... Ale myśli niespokojne miałam oj miałam ... :wink: Ale nadarzyła się okazja i wpadłam jak po ogień...a że nie miałam nikogo do pomocy więc z okrywania agro ze względu na brak czasu zrezygnowałam.To co najważniejsze okryłam leciutko gałązkami , które zachowałam po cięciu jałowca i na razie powinno być dobrze.

Marto ;:180 nie zawsze wychodzi nam tak jakbyśmy chciały ;:145 ale będzie OK! Zima się ociąga więc miej nadzieję ,że zdążysz zabezpieczyć swój ogród na czas ;:196

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

I tu masz rację-oby zdrowie było bo jak będzie to czas światecznej gorączki przetrwamy,i zimę a potem to już wiosna nadejdzie :wit
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pojawiam się i znikam :oops: Mam nadzieję, że chęć do życia wreszcie mi wróci, bo jakoś ciemność widzę. A powodów nie ma :roll:
Zdjęcia nastrojowe, choć kwitnienia się na nich nie uświadczy :D
Ogród nadal leży odłogiem, róże bez kopców, a ja nadal przygnębiona. Żebyż choć powód był...
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Masz świętą rację Maryniu, gdy jest zdrówko to i chęci do działania wiele a popatrz tylko jak nam Ewa majowa przygasła, wątek zamknięty ;:222 ani pogadać, pocieszyć. Ewuś, ładuj akumulatory bo Pani wiosna już szykuje swoje wizytowe sukienki. ;:196
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Marynia nasza ma dobry nastrój widać to po fotkach ;:196
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pani, pokaż trochę jesiennych, ale kolorowych zdjęć, brakuje mi energii życiowej w tej szarości za oknem ;:180 .
Miłego dnia ;:196
Pozdrawiam Ania
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”