Ogródek Gosi 13
- nena08
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek Gosi 13
Dostałam nasiona obiedki od Marysi, ale nie udało mi się jej rozmnożyć. Podobno sama się wysiewa 

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Ania, u mnie się jakoś przez dwa lata niestety ani trochę nie wysiewa. Będę próbowała podzielić wiosną kępkę, choć na razie mizerniutka była.
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Gosiu i mnie zauroczyła trawka "Obiedka szerokolistna"
Zapiszę w notatnik nazwę i wiosną jej poszukam bo chce miec mnóstwo różnych traw, one wspaniale komponują się praktycznie ze wszystkim na rabatach.
Patrzę na zdjęcie Twoje poniżej i nijak nie mogę odgadnąć nazwy tego rozchodnika - kolorem nie rzuca się w oczy ale wielkością i dostojnością.
Widać,że ma sztywne pędy i nie pokłada się a to ważna cecha dla wyższych rozchodników.
Wieczorkiem u siebie wstawie fotki rozchodników - tego od Ciebie też - jeszcze raz dziękuję
Porównaj w sieci fotki i będziesz wiedzieć co masz
Zapiszę w notatnik nazwę i wiosną jej poszukam bo chce miec mnóstwo różnych traw, one wspaniale komponują się praktycznie ze wszystkim na rabatach.
Patrzę na zdjęcie Twoje poniżej i nijak nie mogę odgadnąć nazwy tego rozchodnika - kolorem nie rzuca się w oczy ale wielkością i dostojnością.
Widać,że ma sztywne pędy i nie pokłada się a to ważna cecha dla wyższych rozchodników.
Wieczorkiem u siebie wstawie fotki rozchodników - tego od Ciebie też - jeszcze raz dziękuję

Te małe białe kwiatuszki bardzo podobne do mojego astra bardzo późno kwitnącego - Aster wrzosolistny płożący CONNECTICUT .
Porównaj w sieci fotki i będziesz wiedzieć co masz

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Znalazłam chwilę na odwiedzenie wątku. Może jeszcze zdążę odwiedzić parę innych. Mam nadzieje, że następny tydzień nie będzie aż tak szalony i będę miała wieczorami czas na odwiedzanie Was.
Jadziu, jak na razie nie mam kiedy odpocząć. Myślę, że do 15 -tego będę miała cięzkie dni.
Justyś, naprawdę uważasz, że jest lepiej?
Musisz koniecznie przyjechać.
Współczuję Ci. Musisz chyba znaleźć sposób na odizolowanie się od tego. Niestety to jest bardzo toksyczne miejsce. Teraz rozumiesz czym jest dla mnie ogród? To jedyna ucieczka. Chociaz teraz to chyba był by dodatkowy stres, że nie mam czasu na niego. Może to i dobrze, że wszystko dzieje się o tej porze?
Taro, to jest Aster wrzosolistny, tak jak napisała Krysia. Jest mięciutki. Nie kolczasty i kwitnie późną jesienia.
Wandziu, myślałam, że to już koniec zawieruchy, ale chyba nie koniec. Chociaż mam nadzieje, że teraz już będzie lepiej. Przynajmniej może będe miała siły na zajrzenie do Was.
Obiedka jest śliczna. Tylko, gdzie Ty chcesz ją posadzić? Masz jeszcze miejsce?
Aniu, u mnie obiedka się nie wysiewa. Nigdy nie próbowałam nawet jej wysiać.
Krysiu, jak każdy rozchodnik i ten się pokłąda, ale nie w tym miejscu. Nie wiem od czego to zależy. Ten sam rośnie w kilku innych miejscach i wygląda za każdym razem inaczej. Czy tego też chcesz? Chętnie podzieliła się obiedką, ale to nowa trawka u mnie i nie wiem jak się wiosną rozrośnie
To jedziemy z jesiennymi zdjęciami

Jadziu, jak na razie nie mam kiedy odpocząć. Myślę, że do 15 -tego będę miała cięzkie dni.
Justyś, naprawdę uważasz, że jest lepiej?
Musisz koniecznie przyjechać.
Współczuję Ci. Musisz chyba znaleźć sposób na odizolowanie się od tego. Niestety to jest bardzo toksyczne miejsce. Teraz rozumiesz czym jest dla mnie ogród? To jedyna ucieczka. Chociaz teraz to chyba był by dodatkowy stres, że nie mam czasu na niego. Może to i dobrze, że wszystko dzieje się o tej porze?
Taro, to jest Aster wrzosolistny, tak jak napisała Krysia. Jest mięciutki. Nie kolczasty i kwitnie późną jesienia.
Wandziu, myślałam, że to już koniec zawieruchy, ale chyba nie koniec. Chociaż mam nadzieje, że teraz już będzie lepiej. Przynajmniej może będe miała siły na zajrzenie do Was.
Obiedka jest śliczna. Tylko, gdzie Ty chcesz ją posadzić? Masz jeszcze miejsce?

Aniu, u mnie obiedka się nie wysiewa. Nigdy nie próbowałam nawet jej wysiać.
Krysiu, jak każdy rozchodnik i ten się pokłąda, ale nie w tym miejscu. Nie wiem od czego to zależy. Ten sam rośnie w kilku innych miejscach i wygląda za każdym razem inaczej. Czy tego też chcesz? Chętnie podzieliła się obiedką, ale to nowa trawka u mnie i nie wiem jak się wiosną rozrośnie
To jedziemy z jesiennymi zdjęciami

- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Gosiu! W zeszłym roku zakochałam się w piórkówkach, ale w tym zobaczyłam pod Budmatem na Bielskiej miskanty...
,,Ormalnie'' cudo.
Widząc Twoje
zdjęcia myślę kiedy ja doczekam się pierwszych ,,kwiatków". 

Widząc Twoje

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
A ja wciąż zachwycam się wilczomleczem 

- Margo2
Renatko, trawy są boskie. Zauważyłam, że co roku dosadzam nowe. Szczególnie ostnica staje się wszędobylska.
Ja tak dawno nie byłam w tym rejonie, że nie wiem jak tam to wygląda.
Ja w trawach zakochałam się u Szmita
W tym roku planowałam jechać pod koniec sierpnia, na początku wrzesnia, ale jak zwykle czasu zabrakło.
Może w przyszłym roku się uda?
Tam jest o tej porze roku cudownie
Monia, wilczomlecz jest bardzo specyficzną roslinką, bardzo strukturalną. Też bardzo ją lubię. Nie ściełam kwiatów w terminie, może się wysiał?

Ja tak dawno nie byłam w tym rejonie, że nie wiem jak tam to wygląda.
Ja w trawach zakochałam się u Szmita
W tym roku planowałam jechać pod koniec sierpnia, na początku wrzesnia, ale jak zwykle czasu zabrakło.
Może w przyszłym roku się uda?
Tam jest o tej porze roku cudownie
Monia, wilczomlecz jest bardzo specyficzną roslinką, bardzo strukturalną. Też bardzo ją lubię. Nie ściełam kwiatów w terminie, może się wysiał?

-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Gosiu jesień cudowna , a te trawy dodają smaczku 

- kwiaty_poli
- 500p
- Od: 5 gru 2011, o 16:10
Dokładnie trawy dodają niesamowitego klimatu 

-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Gosiu jeszcze raz pospacerowałam sobie wśród traw
pieknie 

- Margo2
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Gosiu, sporo "zeszłaś w trawnik" z tą swoją rabatą przy tarasie. Od czasu gdy u Ciebie byłam, powiększyła się ona chyba dwukrotnie. Mam na myśli tę rabatę z miskantem i rozchodnikiem
Ciekawa jestem, czy sięgnie ona kiedyś jeszcze dalej i jak daleko 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Małgosiu mam nadzieję, że w pracy w końcu skończy się młyn i będzie troszkę luźniej
Jesienne fotki śliczne..... cały czas pieję z zachwytu nad Twoim trawnikiem, więc teraz już nie będę, tylko napomknę delikatnie, że śliczny jest
Pozdrawiam serdecznie i życzę odpoczynku, Aga

Jesienne fotki śliczne..... cały czas pieję z zachwytu nad Twoim trawnikiem, więc teraz już nie będę, tylko napomknę delikatnie, że śliczny jest

Pozdrawiam serdecznie i życzę odpoczynku, Aga

- Margo2
Wandziu, w przyszłym roku musisz koniecznie sama ocenić wielkość rabaty
Ale masz rację. Sporo ją powiększyłam.
Na razie ze względu na trawnik nie zamierzam. już niczego powiększać. Zaczyna mi się podobac ta przestrzeń. No może jeszcze skubnę kawałek na tylną rabatę
Aguś, w pracy nadal młyn. Ale od poniedziałku mam dwutygodniowy odpoczynek, a raczej zwolnienie. Tylko, że ja pewnie będę cały czas myślała, czy w pracy wszystko w porządku, bo ostatnio był taki ruch i boję się, że popełniłam jakąś pomyłkę.
To teraz chyba jedne z ostatnich zdjęć jesieni.

Ale masz rację. Sporo ją powiększyłam.
Na razie ze względu na trawnik nie zamierzam. już niczego powiększać. Zaczyna mi się podobac ta przestrzeń. No może jeszcze skubnę kawałek na tylną rabatę

Aguś, w pracy nadal młyn. Ale od poniedziałku mam dwutygodniowy odpoczynek, a raczej zwolnienie. Tylko, że ja pewnie będę cały czas myślała, czy w pracy wszystko w porządku, bo ostatnio był taki ruch i boję się, że popełniłam jakąś pomyłkę.
To teraz chyba jedne z ostatnich zdjęć jesieni.

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Gosiu,dobrze ,że troszkę weszłaś w trawnik,bo zawsze więcej zmieści sie kwiatuszków,a one tak nas cieszą jak kwitną,piękny ten Twój ogród,i zawsze mi się podobał,pozdrawiam i buziaki dla Ciebie