Danusia Mój ogród cz.4
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Danusia Mój ogród cz.4
DANUSIU..... a jak dawno już zmagasz się z Kuflikiem...miałam w tym czasie kiedy nie mialam warunków na przechowanie, teraz się zmieniło to może bym spróbowała...bardzo mi sie podobają jego szczoteczki tylko czy w następnych sezonach można na nie liczyć, te pędzone ze szkółek są urocze ale już w naszych rękach nie wiem czy pokażą swoją urodę.

Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Danusiu, te hortensje fiolotowo-niebieskie to są ogrodowe? Bardzo mi się podobają, ale u mnie raczej szanse mają bukietowe. Ogrodówki mi przemarzają
Okolice Szczecina znacznie cieplejsze zimą 

Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Danusiu dawno nie zaglądałam do Twojego ogrodu .Lato szybko minęło, wiec i czasu mało, potem jesień ,która się kończy i zaraz będzie Wiosna .Jednak przedsmak oglądamy prawie we wszystkich wątkach .Cudne są te Twoje donice szczególnie filiżankowa .Zabieram sie za takie wyroby już któryś sezon ,ale jeszcze nie zaczęłam ,bo zawsze jest coś pilniejszego .Kuflik i mnie zauroczył widziałam go w realu cudnie wyglądały te szczoteczki
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Danusiu! czekam na zdjęcie choinki! 

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Helenko, szyszki jednak wolniej rozkładają się od kory, a efekt mi się bardziej podoba.
Bea
Leszczynko, z kuflikiem walczę czwartą zimę. Niestety , tak jak przewidziałam za ciepło mam w mieszkaniu. Nieszczęśnik zgubił połowę liści w kilka dni.
Wylądował w szklarni. Może zginie a może nie. W tym roku nie zakwitł. Nie będę się z nim męczyła jak ma nie kwitnąć.

Na razie jest ciepło, jak przyjdzie mróz nakryję folią bombelkową. Przydały się ścięte wieńce z choinki.
Laur otulony, może trochę za wcześnie, ale trudno.

I oliwka ma ubranko.

Anetko, , coś w tym jest, bo ja o swoje ogrodowe wcale nie dbam, nigdy nie okrywałam , w najgorszym razie mają troszkę mniej kwiatów. Bukietowe mam dwie, jeszcze małe, mam nadzieję że w przyszłym sezonie będą kwitły obficie.
Jakuch, filiżanki stoją dwa sezony, są fajne, nie gap się tylko do roboty
Bogusia, choinka stoi, pomalowana na srebrno, ozdobiona światełkami i szarfami z kokardkami z organzy. Jestem bardzo zadowolona, tylko kłopot z fotkami, sama rozumiesz jak trudno zrobić dobre zdjęcie. Jutro rano będę próbowała. Na pewno pokarzę.
Bea

Leszczynko, z kuflikiem walczę czwartą zimę. Niestety , tak jak przewidziałam za ciepło mam w mieszkaniu. Nieszczęśnik zgubił połowę liści w kilka dni.
Wylądował w szklarni. Może zginie a może nie. W tym roku nie zakwitł. Nie będę się z nim męczyła jak ma nie kwitnąć.

Na razie jest ciepło, jak przyjdzie mróz nakryję folią bombelkową. Przydały się ścięte wieńce z choinki.
Laur otulony, może trochę za wcześnie, ale trudno.

I oliwka ma ubranko.

Anetko, , coś w tym jest, bo ja o swoje ogrodowe wcale nie dbam, nigdy nie okrywałam , w najgorszym razie mają troszkę mniej kwiatów. Bukietowe mam dwie, jeszcze małe, mam nadzieję że w przyszłym sezonie będą kwitły obficie.
Jakuch, filiżanki stoją dwa sezony, są fajne, nie gap się tylko do roboty

Bogusia, choinka stoi, pomalowana na srebrno, ozdobiona światełkami i szarfami z kokardkami z organzy. Jestem bardzo zadowolona, tylko kłopot z fotkami, sama rozumiesz jak trudno zrobić dobre zdjęcie. Jutro rano będę próbowała. Na pewno pokarzę.
Oliwka spędza zimę w ogrodzie?
- Tacca
- Kontakt:
Zuzka , nie ma wyjścia musi spędzić zimę w ogrodzie. To trzyletnie drzewko, mocno przycinane. Pień jest dosyć gruby, korzenie spore, mam nadzieję że przetrwa, zobaczymy wiosną.
- Margita
- 500p
- Od: 21 kwie 2012, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Skąd są szyszki? Ze sklepu czy zbierane przez Ciebie w lesie?Tacca pisze: szyszki jednak wolniej rozkładają się od kory, a efekt mi się bardziej podoba
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Ciekawe czy okryte rośliny przetrzymają .Ja już osobiście takich nie kupuje .Choinkę widziałam jednorazowa z pomysłem 

- Tacca
- Kontakt:
Iwonko
Zuza, trzymaj , potrzebne wsparcie
Margita, szyszki, z nad jeziora. Koleżanka ma domek w sosnowym lesie nad jeziorem. To nawet nie las, raczej zagajnik i sporo starych sosen, przed domem jest trawnik, z którego trzeba grabić szyszki. Szyszki dostaję w prezencie.
Jadziu, masz rację, choinka jednorazowa, ale mi bardzo się podoba. Co do roślinek, zobaczymy niebawem.

Zuza, trzymaj , potrzebne wsparcie

Margita, szyszki, z nad jeziora. Koleżanka ma domek w sosnowym lesie nad jeziorem. To nawet nie las, raczej zagajnik i sporo starych sosen, przed domem jest trawnik, z którego trzeba grabić szyszki. Szyszki dostaję w prezencie.
Jadziu, masz rację, choinka jednorazowa, ale mi bardzo się podoba. Co do roślinek, zobaczymy niebawem.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Danusiu śliczna choineczka 

- Tacca
- Kontakt:
Miał być huragan, a zrobiło się biało. Wiatrzysko w porywach silne. Rano pozałatwiałam wszystko co było na dziś do załatwienia i grzeję się przed kominkiem.