Moje Królestwo - uczta dla oczu i balsam na ...wszelkie zło

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
kryzysowa
---
Od: 9 kwie 2014, o 08:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje Królestwo - uczta dla oczu i balsam na ...wszelkie zło

Post »

Jagódko, zainspirowana Twoimi arcydziełami, odkurzyłam pudła z filcowymi akcesoriami, jak usiadałam rano do "dudłania", tak przestać nie mogę :)
W ogrodzie przez jakiś czas kwiatów nie będzie, więc chociaż w formie tkanej sobie je zafunduję :)
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jadzieńko trzeba odpocząć - chociażby po to , by odciążyć kręgosłup i ręce ;:196 .
Super , że masz kolorowo w domu , na parapetach - to cieszy - gdy ogród zapadnie w zimowy sen . Chyba wreszcie Ci się oczy śmieją na przyszłe kwiaty storczyków , prawda ?
Ja nie miałam kiedy okryć róż ...teraz lodowaty wiatr i - 3 *C ...może jutro zdążę ...aha - muszę ze starszym zaś jechać na kontrolę do Poradni Okulistycznej . Wczoraj był w Szpitalu , w Bielsku - Białej - miał opiłki żelaza na rogówce ...całe oko czerwone , opuchnięte ...ma Biodacynę ( krople ) i Neomycynę ( maść )...Objechał trzy miasta ...u nas nie ma żadnego okulisty - nawet prywatnie , w sobotę - nic nie załatwił ...dopiero w śląskim ...

Materiał przyszedł ...jutro może wreszcie skończę ...bo w piątek byliśmy w Krakowie ...wczoraj - ostatki ...więc ...hulaj dusza - piekła nie ma ...dzisiaj - dzień święty ...więc - sama rozumiesz . Zdążyłam jednak w czwartek położyć silk laps i drugą stronę z czesanki , a jutro wzór ...potem zalewanie i ...ruszam z " koksem " .
Buziaki serdeczne ;:196 ;:167

Kasiu ...więc będzie się działo - nie mogę się doczekać efektów ;:oj - myślę , że pokażesz co wyszło spod Twoich rąk ? Na pewno masz wyczucie smaku i będzie totalny odlot ;:138

Natomiast aż tak mnie nie przeceniaj ...jakie tam dzieła ...kręci mnie wiele rzeczy ...nawet oglądałam dzisiaj jak zrobić kamizelkę bezszwową ...wolałabym taką tunikę ...zobaczymy - na razie muszę zrealizować to , co mam zaplanowane ...
Piszesz o formie tkanej - więc mam rozumieć , że to będzie ...obraz - gobelin a'la Abakanowicz ? A może kubraczek dla Ondiego ?

Serdeczności ... ;:168 ;:167
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie ...nikt nie zagląda to ...sama do siebie napisze ...a co ... :?

Pół dnia spędziłam na wyjeździe ...byłam w szpitalu , z synem , a potem ... ;:138 wpadłam kupić jabłka do wianka ...a potem ...skończyłam - po przyjeździe oczywiście - szal ...
Tak się prezentuje ...jeszcze " ciepły "- niezalany .

Obrazek Obrazek Obrazek

Druga strona - na odwrocie jest w czerni ( listki )i czerwieni ( tło )...

Zaczęłam też z wiankiem ...ale nie skończyłam ...jabłka chyba będą trzy ....

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Co nieco z ...fiołków ...

Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

JAGÓDKO :wit
Wszyjstko ładne - i stylowy szal,i wianki,i fiołki ;:108
Pozdrawki,
Sławek
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No , na Ciebie zawsze można liczyć ...dziękuję Sławku , że zaglądasz , skrobniesz te kilka miłych słów i już ciepło się na sercu robi ... " że mnie jeszcze pamiętasz " ... ;:196
Jakaś chandra , niemota , czy też - tak ładnie się teraz nazywa - depresja - wzięła górę i ...całe towarzystwo zapada w zimowy sen ...a u mnie hula wiatr i mroźnie ...brrrr ...

Pozdrawiam serdecznie - uściski dla Hani ;:168 ...
stokrotka1805
200p
200p
Od: 24 lut 2013, o 22:22

Post »

Piękny ten szal, tylko ten czarny kolor :( Z niebieskim, zielonym czy innym byłby cudny ;:63
Pozdrawiam Lidka
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lidziu ...to nie moja opcja ...ja za czernią nie przepadam ...a o gustach się nie dyskutuje mówią ... ;:108

Zresztą tej czerni za dużo nie będzie widać , gdy się już go sfilcuje ...nie będzie więc razić .

Pozdrawiam z zimnej , wietrznej Małopolski ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Cudnie wygląda taki czarno biały ;:167 ja bym z nim nic już nie robiła, bo taki mi sie podoba .Wiem jednak ,że to jeszcze nie skończona robota .Fiołeczki i u mnie cudnie kwitną, a dzisiaj wadziłam nowe listki do ziemi .Miłej pracy ja na razie mam oddech
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dla mnie też ta klasyczna wersja czerni i bieli jest ;:333
Uwielbiam takie zestawienie. Bezpieczne i eleganckie.
Wianek bardzo świąteczny ;:108 . Ładnie wyszedł ;:108
;:168
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadzieńko ...takie było życzenie pewnej Pani ...dla Córci ....nastolatki lubują się w takiej kolorystyce .
Dosłownie - przed chwilą warsztat zamknęłam ...szal gotowy - suszy się , po wypłukaniu z mydła marsylskiego , w wodzie z octem ...Powiem nieskromnie :oops: ...jest cudny ... siostra była na herbatkę - pomogła mi masować przez folię bąbelkową , a potem była za modelkę .

Też ukorzeniałam fiołki z listeczka i mam teraz aż ...cztery sadzonki - nie wiem , jakim cudem się tyle namnożyło ...już porozsadzałam - masz ochotę - podeślę Ci kilka na wiosnę ;:196 ...

Jadzieńko ...róże mam nieokopane , ani nawet niczym nie zabezpieczone ...jest co prawda - 3 *C - ale wiatr mroźny wieje i ...ziemia zamarznięta :( . Miałam to zrobić w tamtym tygodniu ...ale jak nie urok , to s***** ....byłam w rozjazdach ...więc róże poszły na drugi plan . Pojutrze znów jadę z Januszem na Komisję Lekarską ...

Serdeczności prosto od serca ;:196 ;:167

Justysiu ...miło mi , że Ci się podoba ;:196 . Ja za bardzo nie lubię czerni , ani brązów , szarości - ale nie mam nic przeciwko temu , że inni gustują w tych tonacjach ...Czasem łączę z innymi kolorami czerń i brązy , rudości etc...
Wianek - to dopiero ...przymiarka ...będą ciut inne elementy po drugiej stronie tegoż ...Na pewno będzie to jednak kolorystyka pełna energii - w czerwieni ...

Buziaki prze serdeczne ;:196 ;:168

Myślę , że nie pogoni mnie Szanowne Moderatorstwo ...

Tak to teraz wygląda ....

stokrotka1805
200p
200p
Od: 24 lut 2013, o 22:22

Post »

Piękne, moja Droga, piękne ;:180
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oba szale Jagódko ;:196 są piękne ,ale jednak czarny ładniejszy ;:180 ;:180 Jednak prototyp bardziej mi się podoba niż po wykończeniowych pracach.Dziękuję ,ale parapety mam pełne, a dla pani koty też musi być miejsce na oknie :wink:
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Przepiękne ;:oj Na resztę pochwał zabrakło mi koncepcji, bo mnie fizycznie zatkało ;:180 ;:224
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Choróbska nie opuszczają mojego domostwa :( ...teraz M ...a wczoraj woziłam Syna na Komisję Lekarską ;:108 . Najgorsze to , że M jest uparty jak osioł ...wiem , co należy podać , co dietetycznego serwować - a ten - jak by mi robił na złość - nie chce jeść , pić lekarstw , tylko sam wybiera - co Mu pasuje - chyba mnie wykończy ;:oj . Jest do tego stopnia upierdliwy - gorszy , niż małe dziecko - , że nic , tylko przełożyć przez kolano . Podałam Nifuroksazyd , Tanninum albuminatum - ziołowe tabletki ( Taninal ), probiotyk ...lekarz nic innego nie przepisze ( zarejestrowałam do lek. )

Jadzieńko - to nie są dwa szale - to jeden - z obu stron ma wzór - z jednej biel , z czernią , a z drugiej czerwień , z czernią . Mnie też puchate - przed zalaniem bardziej się podobają - są takie milusie , puszyste - ale niestety - nie da się ich nakładać na ramiona - wszystko by spadło ;:306 . W realu wyglądają o wiele lepiej ...delikatne , cieplutkie , mięciutkie , przytulne .
Ja kota nie mam - więc parapety mam zawalone roślinami ...
Serdecznie pozdrawiam ;:196 ;:167 ...ze szronem / szadzią na krzewach , drzewach i trawach ...o różach nie wspomnę .

Ewuniu...jak miło było usłyszeć Twój głos ;:196 - przy wczorajszej tel. rozmowie .
Dziękuję za odwiedziny i cieszę się , że szal Ci się spodobał ;:108 ;:167 . Chyba nie powiesz , że zamieniłaś się - fizycznie - w słup soli ;:306 ?
Serdeczności ;:167 ;:168 ....
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj i u nas szadź jest na drzewach .Wygląda to bajecznie .Ach ci nasi M masz rację gorzej jak małe dzieci .Mój jak chce tabletkę to wiem ,że jest gorzej niż źle . Jeszcze syropu sie napije, a najlepiej % on pomaga na wszystko :;230 Horror Jagódko jak ma się w domu szpital szczególnie męski ;:124 ;:196
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”