Czekam na wiosnę w wiejskim ogrodzie cz 22

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Czekam na wiosnę w wiejskim ogrodzie cz 22

Post »

Pamiętam film'' Doktor z alpejskiej wioski '' piękne widoki piękne miejsce ,Hanna czy u Ciebie też tak jest :?:
Pozdrawiam Alicja
madonna
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 20 lis 2014, o 11:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

o tak widoki tu sa piekne chyba takie jak w Zakopanem.A sniegu to miewamy nie byle ile.Z pewnoscia wiekszosc z was jadac do Rzymu przejezdzalo przez austriacka Karyntie.Mieszkam 20km od granicy wloskiej w Villach ale po tylu latach nadal jest mi bliski Gdansk w ktorym bywam czesto i wiadomo wole wode niz gory.Na szczescie tylko nie cale 200km do adriatyku ale najwpierw trzeba wydobyc sie z tej jaskini jak to nazywam przez te tunele i dopiero mozna oddychac pelna piersia.Ha,ha.
Marysiu domek zbudowany przez nas no taka "chatka puchatka" ale teraz gdy jestesmy sami to az za duzy.

Obrazek Obrazek Obrazek
Użytkowniczka otrzymała zgodę na pisanie bez polskich znaków diakrytycznych. Adm.
madonna
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...

Post »

Znowu nie zaznaczylam wiekszych. A na trasie mam taki krzak co zawsze ma same kwiaty ale nie wiem jak on sie nazywa.A moj piesek nazywa sie Niko.

Obrazek Obrazek
Użytkowniczka otrzymała zgodę na pisanie bez polskich znaków diakrytycznych. Adm.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Hanno pomyślałam o Tobie, bo pisałyście razem z Krysią o problemie i Krysia już rozrabia na wyspie a Ciebie nie było :D
Chyba ja właśnie jechałam ale dawno temu do Włoch koło Ciebie, bo pamiętam rano wysiedliśmy z autokaru i nagle znalazłam się w tunelu. Bywałam w górach i to wysokich ale w takim tunelu nigdy, było to dla mnie odrobinę przytłaczające chociaż piękne ;:333
Dom bardzo mi się podoba, bo łączonych jest z drewnem ;:333 Krzew to chyba krzewuszka variegata http://gardenpark.com.pl/krzewuszka-variegata . Pieska wygłaskaj proszę, bo my tu wszyscy bardzo lubimy zwierzęta a kota masz?
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Marysiu, ogród powiększasz, o te części za ogrodzeniem...? Bo coś nie doczytałam... ;:162
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Na rozgrzanie i rozweselenie dnia mam dla Was kilka czerwcowych dotąd nie pokazywanych zdjęć, zapraszam ;:180

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

dziękuję za uwagę ;:4

Dorotko mam ok 150 m bieżących ogrodzone, a dalsza część to za ogrodzeniem (za kurnikiem) :D
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Naparstnica ;:oj jakiś wielkolud ;:333
jakie wdzięczne różowe kwiatuszki,bodziszki ,chyba że się mylę, :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marysiu ;:196 Pięknie ;:333
Na drugim i czwartym zdjęciu to co za dzwoneczki ??
Wstawiaj więcej takich zdjęć ;:180
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Marysiu, Ty to zdjęcia roślinom umiesz robić... Są śliczne... ;:215
Co rośnie na przedostatnim zdjęciu...? Takie fioletowe, drobne kwiatuszki ma... ;:333
Pamiętam, że spory ogród masz, ale coś pewnie nie doczytałam, bo mi utkwiło, że właśnie tam za kurnikiem jeszcze będziesz powiększać... :idea:
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Grażynko taka jedna wyrosła, ale jest śliczna bielutka. Masz rację to bodziszek bardzo wdzięczny kwitł od maja do października ;:333
Tereniu ;:196 te różowe to kropkowane, a te fioletowe (w rzeczywistości ciemniejsze) to mam z nasion i nie bardzo wiem jak się zwą.
Mamy całą zimę przed sobą a zdjęć jest trochę ;:215
Dorotko za płotem tzn za kurnikiem jest już warzywnik, winnica M, borówki Kasi, maliny itd, ale Marysia namawia mnie na sadzenie kwiatów, tylko że musiałabym pomoc na 24 godz nająć :;230 ; zwalczyć te chwasty jak ja tu nie umiem sobie z nimi poradzić, bo już jest dużo pracy. ;:oj
Fioletowe to jakieś dzwoneczki, ale nie pamiętam chyba Ala rozpoznała jakie :wink:
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,takie kwitnienia to się ogląda wspaniale i szybko pochłania te obrazy i ciągle nam mało,ja to jestem zachłanna na widoki,kolorowych ,pachnących kwiatów,znowu poszedł następny dzień grudnia,a różne codzienne sprawy nie pozwalają wiele zrobić i właśnie się zaziębiłam ,ale może się uratuję,zażywam co mogę ,tylko wyleżeć nie ma czasu,pozdrawiam Cię Marysiu i dużo buziaków posyłam ;:196 :wit ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu witam ;:196
śliczne kwiaty pokazujesz ,naparstnica piękna i wytworna ,ostróżka ,też miałam w takim kolorze ,ale gdzieś przepadła ,
no i piękne róże ta Pastella jest śliczna ;:333
Dzwonek skupiony ślicznie ukwiecony i te chyba dzwonki no i bodziszek bardzo wdzięczy .Jednym słowem śliczności ;:333
Marysiu miłego dnia . ;:168
Pozdrawiam Alicja
madonna
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...

Post »

Zauwarzylam(pewnie z bledami napisalam to slowo bo trudne) ze dwa posty wsadzone a numer ten sam 12,12.Dlaczego czy wolno tylko jeden post dziennie?

Marysiu dziekuje faktycznie chyba to jest ten krzak. A ja kiedys mialam taki tulipan ktory zreszo w nastepnym roku nie powtorzyl sie. Trzy kwiatki na jednym korzeniu. Obrazek

Czy tez macie ze nie widzicie zdjecia tylko jakies numery. Dopiero otwiera sie jak dodam post. Moze musze gdzies nacisnac zeby bylo inaczej.Wiem ze pozniej moge edytowac ale byloby lepiej gdybym odrazu widziala.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martusiu tak masz rację biegamy po wątkach i szukamy wiosny, dlatego nie lubię jak ktoś zamyka wątek na zimę. Przecież o ogrodach i roślinach możemy rozmawiać cały rok, tera zauważa się szczegóły które w sezonie czasem umknęły. Trzyma się zdrowo i może w weekend uda Ci się chorobę wygrzać przy Twoim cudnym piecu ;:196
Alu witaj ostróżka jest od Stkl kupiona jako czerwona i słabo się rozrasta właściwie można powiedzieć stoi w miejscu i jak obok niebieska od Michała dwa razy kwitnie to ta tylko jeden raz ;:222 Pastella jest pierwszy sezon i chyba będzie pięknym krzewem ;:333 O właśnie Dorotko pytała co to za dzwonek a to skupiony ;:224 Dobrego dnia ;:196
Hanno ja widzę 13 postów! nie dolicza się tylko postów w wątkach niemerytorycznych czyli nie mówiących o roślinach.
Zauważamy :wink: Jak będziesz pisać to przypomnisz sobie od nowa język i pisownię :D Tulipan albo wymarzł, bo pamiętam takie cebule angielskie i miały wytrzymałość do -5 st. albo zjadły je nornice, bo one są wszędzie :D
Ale też koloru pomarańczowego jest śliczny.
Ja widzę zdjęcia, ale może Ty nie korzystasz z komputera czy laptopa? Numery widzę jak edytuję czy cytuję.
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Marysiu, bardzo fajny ten pierwszy dzwonek i biała naparstnica. ;:108
Ja walczę z ocieplaniem roślin. Zabrakło mi mat słomianych i muszę dokupić.
Mieliśmy tu już nawet -9*C. Mrozi na sucho. Dobrze, że na skalniakach mam narzucone gałązki z iglastych.
Dobrego dnia. ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”