Jak patrzę na roślinki to mam wrażenie,że zaskoczył je ten mróz-jakby nie do końca zdążyły przejść w stan uśpienia.Tylko róże pysznią się jeszcze zielonymi listkami
Niektórych poskręcało
Kiścień krzyczy kolorkami
Kołderki rozdane,czas odpocząć
Mebelki muszę jeszcze zapakować...
Wąż dzisiaj udało sie odłączyć od zamrożonego kranu musi odtajać na korytarzu i też pójdzie spać
Czas zabrać się za przygotowania do Świąt...powolutku do przodu
Masz rację, roślinki do niedawna miały słońce, wcale się nie szykowały na zimę, w końcu zaskoczyła je, poskręcała...Ale ładny Kiścień, ja też mam , ale zupełnie nie ma takich kolorów, pewnie dlatego,że w cieniu, pod domem nawet rośliny cieniolubne lubią słońce i dopiero wtedy się wybarwiają . Nawet nie wiedziałam,że Kiścień jest taki atrakcyjny, u mnie zaniedbany, pod murem....dlatego też nie odwdzięcza mi się kolorami ...
Witaj
U mnie kiścień na pełnym południowym stanowisku,podlewam go i jest mu tam dobrze,pieknie się wybarwia na jesień.Długo jest wyraźną ozdobą rabatki,jest zimozielony więc jako jedyny ostał sie jako wyraźny kolorowy akcent
Koniecznie swojego przesadź
Asieńko
Fajne sikory Moje wyskubują kit z okien
Kiścień piękny, taki kolorowy i piękny wciąż
Mój wąż został w ogrodzie trzyczęściowy
Mieczyki też Oj będą straty tej zimy, rośliny jeszcze nie zahartowane.
Fajnie, że zdążyłaś z kompostem i kopczykami.
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami" Moje linki
Witam, widzę że masz piękną magnolię. Ja też mam Susan od 16 lat. Poprowadziłam ją bardziej na drzewko. Twoja ma zadatki na krzew.Pilnuj jej z bocznymi przyrostami bo będziesz miała cały ogród tylko magnolii. Moja jest piękna-jeden pień i dopiero rozgałęzienie.Kwitnie każdego roku. Masz wspaniałą lewizję, uwielbiam kwasoluby, a Ty ich trochę masz i to ładnych
Twój ogródek jest bardzo ładny można naładować baterie. Miłego dnia Ela
Według starego przysłowia ,,Barbara po lodzie, Boże Narodzenie po wodzie". Wszystko wskazuje, ze chyba się w tym roku sprawdzi. Miejmy nadzieję, ze wraz z ociepleniem przyjdzie deszcz, przydałoby się nawodnienie.
Asiu przykro mi ale nie mogę wstawić kwitnącej, bo przy kwitnącej zawsze są osoby. Nie robiłam zdjęć samej magnolii bo raz że nie mam swojego wątku a dwa magnolia kwitnie 3 razy w roku. 2 i 3 raz trochę mniej. Na drugi rok na pewno zrobię. Pozdrawiam Ela
Powiedz jak usunąć z Twojego wątku zdjęcia