Kasiula17 Oj tak, rośliny kwitną niemal jak wiosną, oby się nie odbiło to czasem na wiosennym kwitnieniu.
e-babcia Żurawka pięknie rośnie, chyba jej dobrze u mnie A szyszki, bo po aby niechciani goście nie niszczyli rabatki Pomysł mojej mamy, jak widać działa
Zima dziś dotarła i do mnie. Co prawda temperatura na plusie, więc śnieg nie utrzymał się zbyt długo. A tutaj zdjęcia pierwszego śniegu tej zimy.
Kapliczka
Forsycja - po obejściu ogrodu, zobaczyłem kilka kwiatów, mam nadzieję, że nie odbije się na wiosennym kwitnieniu.
U mnie jeszcze śniegu nie było ale już niebawem.
Kapliczka ślicznie wysprzątana i jeszcze chryzantemy ładnie zdobią, one mogły być wsadzone do gruntu może by przeżyły.
Ale cudo niewidy, forsycja.
Mateuszu jak zechcesz to przyślę ci parę sadzonek chryzantem zimujących w gruncie nie musiałbyś wykopywać koło kapliczki tylko trzeba by je przycinać do czwartego liścia tak gdzieś do czerwca a nawet lipca żeby nie były zbyt wysokie jak zechcesz to daj znać i adres na moje pw.jeszcze można zaryzykować i wsadzić większą karpę z ziemią.
Kasiula17 Oj tak, o kapliczkę dbamy jeszcze dokładniej niż o ogród, którego raczej nie ma
Chryzantemy to dzieło mojej babci, ona się nimi zajmuje i nie lubi ryzykować, zresztą kapliczka stoi na odludzi gdzie jest dużo wolnej przestrzeni, raczej nie jest osłonięta.
lojka 63 Bardzo chętnie przyjmę każdą roślinkę. Wysłałem Ci PW, a co do przesadzania, to niewielka rabatka przed kapliczką i tak jest zmieniana ze 3 razy w ciągu sezonu
Witam Przeczytałem w Twoim temacie ze masz masę kamienia polnego i nie bardzo wiesz co z nim zrobić Po wizycie w Moim Temacie chyba już wiesz jak go wykorzystać Można wybudować willę Miejsca jak widzę nie brakuję Super ...Pozdrawiam
Kasiula17 Bukiet mojej mamy
Zdjęcia są z wczoraj, rano trochę popadał śnieg, a dziś praktycznie nic nie ma.
Karmnik jest i drugi, wyżej. Ten to tylko ozdoba, ale na czas zimy chyba zawieszę go na pergoli.
shadow2525 Witam w moim wątku
Oj tak, Twoja altanka jest super Ja kamienie jak na razie wykorzystuję do tworzenia obrzeży rabat, zrobiłem sobie murek, no trochę ścieżki. Na tym się zakończyło bo zabrakło kamieni
e-babcia Zima już tuż, tuż... Jak już wspomniałem to śniegu brakuje i u mnie, ale za to mróz trzyma. Temperatura praktycznie cały czas poniżej zera.
shadow2525 Za każdym razem jak jeżdżę na pole to coś przywożę , czasem mam wrażenie, że u mnie kamienie rosną lepiej niż ziemniaki
A co do altany to dłuuuga droga... Planuję zrobić drewnianą, Bo u mnie z dziada pradziada w rodzinie stolarze
Zresztą mam dość sporo cegieł w dobrym stanie do wykorzystania, ale jakoś nie mogę się do tego zabrać.