To na razie tak wygląda bo nie pracuję(już 2 lata szukam ) i z nudów co tu robić porządki oczywiście .Zostało jeszcze przekopanie obornika (tata nie daje już rady(63l) i coś mu strzykło podczas kopania a wcześniej będąc na rybach wpadł do bobrzej nory
Rośliny Marzeny77 cz.1 i cz. 2
-
Marzena77
- 500p

- Od: 6 lip 2014, o 19:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Rośliny Marzeny77
Odpowiem zbiorowo:
To na razie tak wygląda bo nie pracuję(już 2 lata szukam ) i z nudów co tu robić porządki oczywiście .Zostało jeszcze przekopanie obornika (tata nie daje już rady(63l) i coś mu strzykło podczas kopania a wcześniej będąc na rybach wpadł do bobrzej nory
i zruszył kręgosłup a śmiał się ze mnie jak ja wpadłam
tylko mi nic się nie stało)Stwierdził że on już się narobił i to do nas należy (i mojej siostry)ale jak chcę zmniejszyć warzywnik to wrzeszczą że nie
a i tak warzywa kupują bo zbytnio nasze się nie wysilają ze wzrostem 
-
natka_211
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 lip 2014, o 19:26
Piękne kwiatki, dobrze dbasz o ogród

- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bardzo wyrywne są twoje hiacynty, oby im noski nie pomarzły 
-
Marzena77
- 500p

- Kontakt:
wanda7Oj wyrywne już raz je przykrywałam a krokusy też wysadziły łebki z 2 cm . Malwa coraz bardziej się rozwija rudbekia nadal kwitnie ,prymulki ,aksamitki i stokrotki w trawie.U bratowej dalie kwitną ,róża, canna czerwona i chyba ubiorek.Muszę podjechać do niej z aparatem.
natka_211 Dbam choć już zbytnio nie ma co robić obsypałam róże ,troszkę floksy ,hibiskusa i budleję .Teraz pozostało obserwowanie ptaszków w karmniku
natka_211 Dbam choć już zbytnio nie ma co robić obsypałam róże ,troszkę floksy ,hibiskusa i budleję .Teraz pozostało obserwowanie ptaszków w karmniku
-
Marzena77
- 500p

- Kontakt:
Wczoraj na polu znalazłam chyba gailardia więc wykopałam ją i posadziłam w ogrodzie mam nadzieję że jeszcze się przyjmie

Petunie mają piękne krzaczki może warto je do domu wziąść do doniczek

A to szarańcza he he i samiec krogulca(trochę nie wyraźnie bo było ciemno i przez szybę)podkradający ptaki:)

Malwa rozwija się ale chyba nie będzie pełna .

Petunie mają piękne krzaczki może warto je do domu wziąść do doniczek

A to szarańcza he he i samiec krogulca(trochę nie wyraźnie bo było ciemno i przez szybę)podkradający ptaki:)

Malwa rozwija się ale chyba nie będzie pełna .
-
Marzena77
- 500p

- Kontakt:
Dziś przeglądając zdjęcia ogrodu z 2005r aż serce ściska te lilie, dalie ,malwy ,ostróżki tyle ich było .Panował bałagan ale było dużo wszystkiego z czasem sąsiada świerki rosły (na zdjęciach ledwo je widać za płotem)ponad płot i widać że nasze kwiaty coraz gorzej rosną mimo nawozów i troski .Z racji tego że już zbytnio nie ma co pokazywać powspominam dawny ogród

-
natka_211

Marzenko, a u Ciebie jak zawsze pięknie 
-
Marzena77
- 500p

- Kontakt:
Dzięki natka_211 Wtedy naprawdę było ładnie mieszkaliśmy tam dopiero piąty rok (w 2000 się wprowadziliśmy)było dużo róż dalii malw lilii .A teraz lilie jeden rok i gniją z tulipanami tak samo już miałam nie kupować ale mama bardzo chciała to kupiłam .chciałabym mieć takie oczko wodne ale przy ziemi nie tak jak teraz ale na razie to dom i działka rodziców i nie bardzo mogę sobie robić co chce (niby mówią że to nasze (moje i siostry) ale jak chcemy coś zmienić to się czepiają)może kiedyś będzie mnie stać na siedlisko o jakim marzę 
-
1grazyna46
- 500p

- Od: 3 kwie 2014, o 23:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
Marzena77
- 500p

- Kontakt:
1grazyna46Dzięki za słowa otuchy 
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marzenko! Wiesz, że widok dalii od wielu lat mnie razbraja!
Dziękuję Ci za wspomnienie lata i te miłe dla oka obrazy!
To Avignon?
Dziękuję Ci za wspomnienie lata i te miłe dla oka obrazy!
To Avignon?
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
-
Marzena77
- 500p

- Kontakt:
takasobieNiestety w tamtych czasach nie zwracałam uwagi na nazwy nawet zbytnio nie interesowałam się ogrodem (to było zajęcie mamy) praca na trzy zmiany nie zachęcała mnie do pracy w ogrodzie aczkolwiek zawsze lubiłam kwiaty i odkąd pamiętam były dalie i floksy (jak mieszkaliśmy w bloku to mieliśmy działkę tam też było dużo kwiatów). Tak jak pisałam wcześniej mama ma ostatnie słowo 
-
Marzena77
- 500p

- Kontakt:
Już ich nie ma to było w 2008 r zostały jeszcze po poprzednich właścicielach i powoli już ginęły.teraz mam trzy 2 niby pnące i jedną na pniu
-
natka_211

To pokaż zdjęcia tej na pniu
I to jest na pniu parkowa czy wielkokwiatowa?