Moje oczko w głowie cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje oczko w głowie cz.5

Post »

Kapustki cieszą oko ;:63 a Tereniu kiedy ty ścinasz liście szafirkom :?:
bo sks mnie złapał :oops: ale chyba na wiosnę ;:224 ;:196
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tereniu Kapusty mamy z jednego źródła a inne - moje stoją na wysokich nogach a wcześniej je obżerały turkusowe gąsienice, takie same co na bieluniach siedziały. Gratuluję altany, prześliczna jest ;:138 Gdybym miał szerszą działkę też bym sobie kupił...Twoja paulownia bez liści z pąkami wygląda bardzo majestetycznie, swojej jutro będę ubierać kapotę bo podobno ciepłe dni się skończyły. Trzymajmy kciuki za ciepłą zimę żeby paulownie wytrzymały bez uszczerbku na zdrowiu, bardzo chciałbym jej kwiaty na żywo zobaczyć. A gdyby zakwitła to już się wpraszam także na kawę do altany wiosną :D Czy ja Ci dawałem krzewuszkę o żółtych liściach?
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marzenko mi już nic się nie chce ;:223 a mam jeszcze do okrycia trochę hortensji ogrodowych ;:108 i nadal nie wiem jak okryć Paulownie .
Dzidziu ja mam dwa rodzaje szafirków , po jednych moich szafirkach saldu nie ma - one dawno zaschły i zginęły , natomiast drugie te które wypuszczają listki jesienią ścinam na wiosnę bo są brzydkie i się pokładają ;:108
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Michał witam :wit :wit
Moje kapusty też trochę podgryzione ;:108 Jaką kapotkę będziesz ubierał paulowni ??? zrób zdjęcia albo coś podpowiedz ;:180 na razie nie mam pomysłu co z nią zrobić ;:185 Zapraszam już teraz na kawkę do altany - trzeba ją w końcu oblać ;:306 I wiosną też jak zakwitnie paulownia - trzymaj więc mocno kciuki ;:108
Krzewuszki o żółtych liściach nie mam ;:185
Zapraszam częściej ;:65 ;:65
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Tereniu, jaką masz fajną altankę, będzie miło od wiosny, a plany już widzę snujesz to i pięknie się zrobi szybko ;:138
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To krzewuszkę już na wiosnę będziesz mieć ;:108 Mam takie .... nie wiem co to jest , takie jak szmata ale grubsze, owinę tym pień, gałęzie agrowłókniną a na korzenie nasypę słomy. Może spróbuj swoją z drabinki poowijać agrowłókniną ile się da, z resztą widziałem jak skakałaś po czereśni więc to nie będzie problem :wink: Postaram się jutro wstawić zdjęcia.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Tereniu ja też mam takie kapustki jak Michał, na wysokich nogach wybujałe, ale ładne kolorowe :D
Może mi się uda jeszcze sfotografować? a powiedz Michałowi że ja też nie mam żółtej krzewuszki ;:306 i mnie wystarczy patyczek ;:333
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Tereniu, młode liście szarłatu używam do sałatek możesz zobaczyć tu http://magia-ogrodu.blogspot.com/2014/1 ... -zioo.html
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Was kochani cieplutko w ten zimny poranek i dziękuję za odwiedziny ;:4

Iwonko planuję , planuję tylko gorzej chyba będzie z realizacją - na razie nic mi się nie chce a mam jeszcze sporo do okrycia .
Michał już się cieszę z krzewuszki i dziękuje bardzo ;:138 ;:138 Korzenie paulownia sobie okryła sama - nie zbierałam jej dużych liści tylko podrzuciłam pod nią ;:108
A góra nie wiem , drabinę już przewiozłam na nową działkę i znowu muszę ją targać ;:223 Czekam na zdjęcia ;:108
Marysiu moje kapustki długo rosły w doniczkach bo nie byłam zdecydowana gdzie posadzić i może dlatego nie są za ładne , ale jak nie zmarzną to będą dalej rosły ;:108 Czekam na zdjęcia twoich kapustek . Marysiu Michał sam przeczyta że nie masz żółtej krzewuszki - ale jak dostane to patyczki Ci obiecuję ;:196
Danusiu bardzo Ci dziękuję za link ;:196 też zacznę używać ;:108
Miłego i słonecznego dnia wszystkim moim gościa życzę ;:4 ;:4
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Tereniu te kapusty są cudowne.Chyba je wysieję w tym nowym sezonie.Mój znajomy maiał rabaty nimi przyozdobione , wyglądają bardzo ładnie ;:138
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu tylko nie krzycz....zapomniałem zrobić zdjęcia ;:145 Ale to przez speców od prądu, spóźnili się 6,5 godziny. Paulownię ociepliłem, jutro pokażę.
beatab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2009, o 09:25

Post »

Tereniu- kapusty super- sama siałaś, czy kupiłaś rozsadę?
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu ładne są kapusty ;:108 tylko że ja trochę słabo o nie dbałam , za próżno wsadziłam do ziemi . Moje rabaty też nimi przyozdobione ale za daleko na działkę i za zimno żeby się nimi nacieszyć ;:223
Michał nie krzyczę ;:185 Ja dzisiaj miałam wizytę w Kielcach i tak nie byłam na działce ale jutro już nie odpuszczę - zapowiadają mrozy ;:223
Czekam na zdjęcia :wit
Beatko sadzonki kapusty dostałam :tan :tan ale one teraz cieszą a jeszcze jak się ma ogród przy domu jak ty :D
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu jak kapusty przemarzną to lepiej wyrzuć (ale to dopiero przy większym mrozie) bo smród będzie na kilka metrów dookoła. Tak miałem ostatniej zimy pod koniec lutego.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Tereniu, Twoja altana bardzo mi się podoba ,to taki ogrodowy gadżet bardzo przydatny,jak ją pięknie obsadzisz ,to będziecie pić kawkę w samych zapachach,,pozdrawiam i buziaki dla Ciebie ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”