Na glinie malowane - 2014

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Mariola54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 wrz 2006, o 00:33
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Na glinie malowane - 2014

Post »

Jak pięknie u Ciebie kwitną jeszcze kwiatki.
Gratuluję dziergadełka.
Po porady "wełniane" i nie tylko zapraszam. :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

U mnie pada ,ale w powietrzu czuć zimnem chyba wreszcie wszystkie róże ułożą się do snu zimowego .Do południa było piękne słonko i nie wykorzystałam go ,żeby zajrzeć do ogródka :evil: Prawie wszystkie chryzantemy jeszcze kwitną wiec jest na co popatrzyć
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

No pewnie, ja bym też nie wytrzymała. ;:306
Ja na szczęście to mam bardzo daleko do takich marketów, więc za bardzo mnie nie kuszą.
I dobrze, bo przy moim słabym charakterze, to kto wie czym by się to skończyło.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

No cóż, ja niestety mam blisko, a duże centrum ogrodnicze mam w swojej miejscowości i mogę do niego dojść pieszo, więc możecie sobie wyobrazić, jakie katusze co roku przeżywam ;:219
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Laseczki bardzo Wam dziękuję za odwiedziny ;:196
Oj, te zakupy, aż strach się bać :;230 zapewne będzie wiele kusiło
A w ogrodzie w końcu zrobiło się zimowo + coraz bardziej widoczny moloch za płotem ;:174

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na więcej zapraszam do drugiego wątku :wink:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

No to idę zajrzeć. :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Śniegu sporo mniej niż u mnie, ale lepsze to niż nic. Oczywiście dla roślin. U mnie w nocy temperatura spadła do -13, wczoraj w dzień jeszcze dodatkowo dosypywałam śniegu na róże. I po tym widać, jak mocno zaawansowana jest choroba: hortensje nie okryte, róże z porządnymi kopcami, a ja skaczę tylko wokół róż ;:300 Czy to już końcowy rozmiar molocha? Już chyba w górę nie urośnie? Choć z drugiej strony lepszy on niż osiedle z 3-4 p. blokami. Przynajmniej pod kątem intymności :wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja będąc na dzialce w zeszłą sobotę zauważyłam 3 cm świeże pędy na powojnikach :shock: ..
Nie mam pojęcia co będzie wiosną :roll:
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Milenko trochę dopadało tej białej przyjemności ale bez szaleństwa. Ja się cieszę chociaż z takiej ilości bo nie cierpię mrozu bez śniegu. Roślinki też :wink:
Obrazek Po lewej stronie to już końcówka ale po prawej to brak jeszcze kawał budynku. Robiąc zdjęcie stałam przy samych drzwiach i się nie udało. On jest prawie od Fordońskiej a kończy się gdzieś na 3/4 mojej działeczki. Do góry to już koniec
Jak na razie od samego rana mam wrażenie jakby chałupka chciała gdzieś na spacer pójść od tych wibracji :evil: ale mam też nadzieję, że zrealizują zieloną część obietnic za moim płotem bo już działki obok będą miały jazdę ciężarówek.
Jak dla mnie to mają za mało terenu i pojawiły się dziwne rozwiązania związane z tymi ograniczeniami.
A ja tam mam krzewy aronii. Teraz dopiero będę miała w owocach większość tablicy Mendelejewa i jak coś takiego przerabiać
Ewuś nie patrz na te szczegóły bo od tego w chorobę można wpaść. Mam nadzieję, że nic się nie stanie Twoim powojnikom. Ostatnio jedynie z daleka patrzę na roślinki, krzaczki bo nic nie jestem w stanie im pomóc
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Też sobie wybrali miejsce na budowę takiego molocha ;:oj .To powinno być zabronione przecież jakieś ograniczenia też muszą być w stosunku do zabudowań mieszkalnych a nie przy samym płocie .Ciekawe czy zrealizują obietnicę Pomyślności i zdrówka w nadchodzącym roku ;:196
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32

Post »

:wit
Ale budowa urosła :shock: , też mam nadzieję że zielone plany wypalą i będzie ładne oddzielenie od molocha ;:333

Zimowe zdjęcia śliczne, dziś już pewnie po śniegu nie ma śladu, tak jak u nas .
Byłam podejrzeć róże, na razie pędy całe zieloniutkie . Ale kopczyki porobiłam wszystkim, ostatnie robiłam w drugi dzień świąt :wink:

;:196
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Ilonko, wpadłam do Ciebie z najlepszymi życzeniami noworocznymi ;:196 , a przy okazji zobaczyłam też, co u Ciebie słychać i troszkę się przeraziłam, gdy zobaczyłam tego molocha za płotem. Wówczas gdy pisałam, że nie wyobrażam sobie tego, na prawdę nie miałam pojęcia, że będzie to, aż tak wyglądało, jak oni mogli postawić takie monstrum prawie przy samym płocie? Masakra, ale cóż my zwykłe ludziki mamy do powiedzenia, życzę Ci dalszej pogody ducha i aby Twoje roślinki rosły jeszcze lepiej jak dotychczas ;:108
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu dziękuję za życzenia.
No niestety wiesz jak to jest, duży może więcej :wink:
Przed zmianami miał być pas zieleni wzdłuż wszystkich działek sąsiadujących o szerokości 3,5 metra. Teraz tylko my z sąsiadem będziemy mieli taki pas, niestety okrojony.
Jak kiedyś pytałam w odpowiednim wydziale budowlanym czy mogę postawić płot-mur na wysokość 2 metrów to usłyszałam, że nie a teraz naście działek będzie miało mur oporowy na wysokość 2,5m.
Kasiu widziałaś ostatnio na żywca wizualną stronę oraz poczułaś :wink: jak to jest przy włączonej maszynerii
Dzisiaj w ciągu dnia było -5 stopni. Śniegu zero ale biało od mrozu.
Różyczki na razie wyglądają OK :D
Ilonko dziękuję bardzo za życzenia i zrozumienie.
To monstrum ma 30000 m2 czyli 3 hektary na 3 piętrach
Niestety uwago dot . sticte budowy "przy płocie" nie zostały przyjęte przez inwestora. Mam nadzieję, że chociaż uwagi dotyczące ich projektu zielonego zrealizują

Kochane to nie jest tak, że kompletnie wszystko neguję. Zawsze jest coś za coś. Przez ponad 15 lat latałam latem ze ścierą bo z tego śmieciowiska szło pełno kurzu.
Wiedzieliśmy, że kiedyś I. zacznie budowę. Teraz będzie przynajmniej uporządkowane
a co niektóre z Was będę mogła z wielką przyjemnością gościć jak przyjedziecie na zakupy :D

Myślałam, że dzisiaj już będę mogła się pochwalić kwitnącą zwartnicą ale jakoś stanęła w miejscu :wink:
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32

Post »

Ilonko, u nas też dzisiaj mroźno i bez śniegu, ale za to dużo słońca ;:3
Tak, budowę widziałam, słyszałam i poczułam, cały dom odczuwał wibracje od tych maszyn :evil: , żeby tylko budowa jak najszybciej się skończyła .
Mam nadzieję ,że te ekrany jednak będą i zasłonią wasz ogród .
Nie pokazałaś mi zwartnicy :wink: , ciekawa jestem kwiatu .
Sprawdziłam w necie, i muszę ci powiedzieć ,że miałam ją kiedyś , ale u mnie nigdy nie zakwitła, chyba coś źle robiłam, nie wiem, w końcu się pozbyłam cebul :wink:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niestety ,że duży może więcej chyba też zaraz się przekonam. W jakim stopniu tego na razie nie wiem, ale czas pokaże ;:174
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”