Na glinie malowane - 2014
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Na glinie malowane - 2014
Cudna ta biała chryzantema z ostatniej fotki jak róża okrywowa .Biało rudy duecik również 

- badzia
- Od: 1 lip 2011, o 19:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Od razu mi się lepiej zrobiło,bo już wpadłam w popłoch,że je dla róż zlikwidowałaś. Ale i tak widzę ich mniej niż w ubiegłym roku.Żółta przy kamieniu to zimująca w gruncie?
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Ewuś podczas rozmowy z jednym z dyrektorów starał się nam uzmysłowić, że po zmniejszeniu będzie to 30 tys.m2 ale ...
Wiesz jaka część ogrodu to mój ogródeczek. W takim razie końcówka budowli będzie tak na 3/4 szerokości.
Kasiu wg planu zacienienia ogrodu ze wskazaniem ile i w jakiej godzinie to pokazywało, że po południu będę miała cień.
Bynajmniej jak wracam z pracy to widzę jeszcze słońce na wysokości przyszłego dachu, pomimo jego braku
Prawdę powiedziawszy zobaczę w przyszłym roku, jak będzie normalne słońce a budynek "zamknięty".
Najbardziej się obawiam przenosin tej różanej rabaty, co jest po prawej stronie, bo to by się wiązało z kolejnym, niemałym, wykopem
Justyś
Rozdawałam ją w zeszłym roku, na 100% miałam jeszcze a teraz nie widzę jej tam gdzie być powinna
Jadziu ta biała to White. Ty sobie wyobrazasz, że krzaczek jest z jednego odrostu
Nazwy tego rudzielca nie pamiętam, będę musiała sprawdzić znacznik
Wandeczko nigdy w życiu nie zrezygnuję z chryzantem
. To one nadają teraz ciepłe kolory ogrodowi.
Faktycznie nie pokazywałam jeszcze kilku ale postaram się poprawić
Ta żółta przy kamieniu to taka sama co na 1 zdjęciu. A Ty jej nie masz?
Wiesz jaka część ogrodu to mój ogródeczek. W takim razie końcówka budowli będzie tak na 3/4 szerokości.
Kasiu wg planu zacienienia ogrodu ze wskazaniem ile i w jakiej godzinie to pokazywało, że po południu będę miała cień.
Bynajmniej jak wracam z pracy to widzę jeszcze słońce na wysokości przyszłego dachu, pomimo jego braku
Prawdę powiedziawszy zobaczę w przyszłym roku, jak będzie normalne słońce a budynek "zamknięty".
Najbardziej się obawiam przenosin tej różanej rabaty, co jest po prawej stronie, bo to by się wiązało z kolejnym, niemałym, wykopem
Justyś

Rozdawałam ją w zeszłym roku, na 100% miałam jeszcze a teraz nie widzę jej tam gdzie być powinna

Jadziu ta biała to White. Ty sobie wyobrazasz, że krzaczek jest z jednego odrostu

Nazwy tego rudzielca nie pamiętam, będę musiała sprawdzić znacznik
Wandeczko nigdy w życiu nie zrezygnuję z chryzantem

Faktycznie nie pokazywałam jeszcze kilku ale postaram się poprawić

Ta żółta przy kamieniu to taka sama co na 1 zdjęciu. A Ty jej nie masz?
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- kasia_rom
- Od: 5 paź 2008, o 12:32
Ilonko, rzeczywiście przekonasz się jak już całość będzie stała .
Ale jeśli po południu będzie cień, to do południa będzie docierało słońce , i może taka ilość różom wystarczy
, na razie się nie martw
Ja tam chciałabym mieć więcej cienia w ogrodzie
, no może niekoniecznie z wielkiego gmachu , ale ile więcej roślin cieniolubnych bym mogła mieć
W razie czego też mam Czechowski , od ciebie
Ale jeśli po południu będzie cień, to do południa będzie docierało słońce , i może taka ilość różom wystarczy

Ja tam chciałabym mieć więcej cienia w ogrodzie

W razie czego też mam Czechowski , od ciebie

- badzia
- Od: 1 lip 2011, o 19:41
- Kontakt:
Ilonko,nie mam takiej,jak wysoka ona jest i czy ma sztywne pędy?
- Mariolcia1962
- 1000p
- Od: 25 wrz 2013, o 18:43
Ilona załapię się na jakieś szczepki chryzantem ? Ta biała cudowna i czerwona też
Taki moloch będziesz miała za płotem ,że ni zazdroszczę , ale jak ciszy i spokoju potrzebujesz ,to przyjedz do mnie na wiochę

Taki moloch będziesz miała za płotem ,że ni zazdroszczę , ale jak ciszy i spokoju potrzebujesz ,to przyjedz do mnie na wiochę

Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Pozdrawiam Mariola
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Och to współczuję takiego molocha w pobliżu.
Wieczny ruch i te spaliny........
Ale z drugiej strony........wszystko będzie pod ręką w razie potrzeby zmiany na lepsze, nowsze, modne......
No i pokus co nie miara, ale dobrze, ze to nie ogrodnik, bo dopiero wtedy by było.....
Wieczny ruch i te spaliny........

Ale z drugiej strony........wszystko będzie pod ręką w razie potrzeby zmiany na lepsze, nowsze, modne......

No i pokus co nie miara, ale dobrze, ze to nie ogrodnik, bo dopiero wtedy by było.....

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- imwsz
Kasiu to dobrze, że i Ty ją masz
Od kilku dni mają takie mocne lampy rozstawione aby dłużej pracować i ostatnio jakoś jaśniej na ogrodzie sie zrobiło
Wandziu ta żółta u mnie w młodym wieku nie osiąga takich rozmiarów na wysokość. Ona bardziej z tych średniaków. Nawet za czasów jak sadzonki nie ruszałam przez kilka lat to metra nie miała.
Ma sztywne, mocne łodyżki. No jak juz u mnie starszy krzaczek był to sie pokładała ale ze względu na mnogość gałązek
Ta Twoja i moja z kwiatka wygladaja bardzo podobnie.
Mariolcia spoko, pomyślimy na wiosnę
I tak planuje porobić sobie sporo odnóżek ze wszystkich jakie mam
Z chęcią bym pobyła w ciszy
Grażynko jeśli zrealizują plany wg tego co widziałam na planach zagospodarowania zielonym wokół I. to kawałek za płotem powinnam mieć 3 metrowe ekrany porośnięte bluszczem. + trawnik + krzewy + opodal klony szczepione. Co wyjdzie im w praniu to zobaczymy.
Powiadasz, że dobrze że to nie ogrodniczy
Mam opodal, jakieś 2-3 km od siebie molocha LM i Auch.. a tam roślin też nie brakuje
ale ja bardzo rzadko tam kupuję zielone. Wolę nasz ryneczek i rodzimych spoza ryneczku sprzedawców 

Od kilku dni mają takie mocne lampy rozstawione aby dłużej pracować i ostatnio jakoś jaśniej na ogrodzie sie zrobiło

Wandziu ta żółta u mnie w młodym wieku nie osiąga takich rozmiarów na wysokość. Ona bardziej z tych średniaków. Nawet za czasów jak sadzonki nie ruszałam przez kilka lat to metra nie miała.
Ma sztywne, mocne łodyżki. No jak juz u mnie starszy krzaczek był to sie pokładała ale ze względu na mnogość gałązek
Ta Twoja i moja z kwiatka wygladaja bardzo podobnie.
Mariolcia spoko, pomyślimy na wiosnę

I tak planuje porobić sobie sporo odnóżek ze wszystkich jakie mam
Z chęcią bym pobyła w ciszy

Grażynko jeśli zrealizują plany wg tego co widziałam na planach zagospodarowania zielonym wokół I. to kawałek za płotem powinnam mieć 3 metrowe ekrany porośnięte bluszczem. + trawnik + krzewy + opodal klony szczepione. Co wyjdzie im w praniu to zobaczymy.
Powiadasz, że dobrze że to nie ogrodniczy

Mam opodal, jakieś 2-3 km od siebie molocha LM i Auch.. a tam roślin też nie brakuje

Pozdrawiam - Ilona
- kogra
- Przyjaciel Forum
Ilonko ekrany byłyby zbawienne, tylko czy plany ich nie przerosną.
Taki zarośnięty plan od tyłu byłby całkiem niezły.
Byłabyś oazą pośród betoniarni.
Taki zarośnięty plan od tyłu byłby całkiem niezły.
Byłabyś oazą pośród betoniarni.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31

Ilonka czy ta żółta ślicznotka ma na imię żółte igiełki?
-
- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
Przeszłam się po Twoim ogrodzie.
Piękne wypieszczone roślinki,
chociaż narzekasz na kurzawę z budowy.
Byłam widziałam i nie zazdroszczę Ci na tę chwilę.
Jak zrobią będzie pięknie i kolorowo
wokół Waszych ogródków.
Będziesz zadowolona jak wybudują,
bo przecież Ikea ma wiele działów powiązanych
z naszym hobby.
Częściej będę zaglądać do Ciebie.
Może coś podpatrzę.
Nadal zapraszam Cię na moje włości.
W tym roku nie zdążyłaś,
może w przyszłym.
Piękne wypieszczone roślinki,
chociaż narzekasz na kurzawę z budowy.
Byłam widziałam i nie zazdroszczę Ci na tę chwilę.
Jak zrobią będzie pięknie i kolorowo
wokół Waszych ogródków.
Będziesz zadowolona jak wybudują,
bo przecież Ikea ma wiele działów powiązanych
z naszym hobby.
Częściej będę zaglądać do Ciebie.
Może coś podpatrzę.
Nadal zapraszam Cię na moje włości.
W tym roku nie zdążyłaś,
może w przyszłym.

- justyna_gl
- Od: 10 lut 2011, o 09:38
Oj goście będą walić drzwiami i oknami jak wybudują sklep
No bo jak nie odwiedzić Ilonki skoro się będzie 500m od niej 

- kogra
- Przyjaciel Forum
I tu Ciebie rozumiem.
Swoi mają zawsze lepsze sadzonki, bo zdrowsze i z ziemi a nie z przesuszonego torfu.
Ale człowiek ma zawsze skłonność do szukania nowych rzeczy, więc pewno mając molocha za płotem też się skusisz, choćby z ciekawości zajrzeć co tam sprzedają.
No i nie będziesz musiała nigdzie jeżdzić...... na piechotę, nawet w kaloszach możesz odskoczyć.
Swoi mają zawsze lepsze sadzonki, bo zdrowsze i z ziemi a nie z przesuszonego torfu.
Ale człowiek ma zawsze skłonność do szukania nowych rzeczy, więc pewno mając molocha za płotem też się skusisz, choćby z ciekawości zajrzeć co tam sprzedają.

No i nie będziesz musiała nigdzie jeżdzić...... na piechotę, nawet w kaloszach możesz odskoczyć.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- imwsz
Grażynko jakos to bedzie z tą I. Przecież i tak nie mielismy 100% wpływu na to co znajdzie się na tym placu od prawie 15 lat. To co mogłam to zrobiłam a teraz poczekam do lata czy bedzie realizacja uzgodnień. Pewnych zakupów to na pewno sobie nie odpuszczę
Ewuś nie wiem jak ona się nazywa bo ja ja mam od zawsze. Kiedyś nie zwracałam uwagi na nazwy a teraz to mi ogłupiała Mela, od ograniczenia wybiegu, wykopuje znaczniki
Mariolu witaj
Tak się jakoś w tym roku złożyło ale mam nadzieję, że przyszły będzie szczęśliwszy dla spotkań
Teraz jest taki spokojniejszy etap. Bardziej się obawiam końcowej fazy gdy będą brukować i ten wszech latajacy pył
Wiesz, że zrobiłam swoją pierwszą w życiu chustę na drutach. Jenysiu jaka byłam z siebie dumna. Jak się namęczyłam, naszukałam to mi się przypomniało, że przecież Ty dziergasz
Justyś no widzisz to przy okazji będziesz wpadać na kawkę
Mój już się śmieje, że w razie czego teraz to już będą wiedzieli gdzie mnie szukać jak telefonu nie będę odbierała
Ostatnie kolory jesieni w ogrodzie. Niestety wczoraj było szaro i buro i te zdjecia też tak wyglądają ......

Ewuś nie wiem jak ona się nazywa bo ja ja mam od zawsze. Kiedyś nie zwracałam uwagi na nazwy a teraz to mi ogłupiała Mela, od ograniczenia wybiegu, wykopuje znaczniki

Mariolu witaj
Tak się jakoś w tym roku złożyło ale mam nadzieję, że przyszły będzie szczęśliwszy dla spotkań

Teraz jest taki spokojniejszy etap. Bardziej się obawiam końcowej fazy gdy będą brukować i ten wszech latajacy pył

Wiesz, że zrobiłam swoją pierwszą w życiu chustę na drutach. Jenysiu jaka byłam z siebie dumna. Jak się namęczyłam, naszukałam to mi się przypomniało, że przecież Ty dziergasz

Justyś no widzisz to przy okazji będziesz wpadać na kawkę

Mój już się śmieje, że w razie czego teraz to już będą wiedzieli gdzie mnie szukać jak telefonu nie będę odbierała

Ostatnie kolory jesieni w ogrodzie. Niestety wczoraj było szaro i buro i te zdjecia też tak wyglądają ......

Pozdrawiam - Ilona