Czekam na wiosnę w wiejskim ogrodzie cz 22
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Czekam na wiosnę w wiejskim ogrodzie cz 22
Marysiu piękna wiosna na poprawienie nastroju. Taka wiosna mi się marzy, jeszcze kilka latek
.

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Misiu ja też jestem uzależniona od świtu
Zrobiłam kopczyki tylko kilku różom, a mam ich koło 60
Muszę jeszcze wszystkie ukorzeniające się patyki obsypać i wszystkie młode wsadzone w jesieni odrosty i krzaczki które dostałam...no sporo tego zostało.
Misiu hortensje ogrodowe okrywam, ale to głównie przed wiosennymi przymrozkami. Teraz powiązałam sznurkiem i zarzucę im na górę worki takie białe co mam po ziarnie, a zdejmę dopiero po 15 maja. Może w zimie nie jest to dekoracyjne, ale za to widok kwitnących hortensji to zrekompensuje
Witam Cię serdecznie Danusiu już dzisiaj u mnie nie pada, ale było bardzo ponuro. Chciałabym jeszcze parę słonecznych bezśnieżnych dni, bo jest parę rzeczy do zrobienia. Właśnie dla poprawienia nastroju wklejamy teraz wspomnieniowe zdjęcia. Pozdrawiam Cię
Alu witaj
trochę zdjęć mam zebranych i postaram się rozweselać ten listopad. Pozdrawiam
Dorotko wiesz jak się cieszę, że bociany przyfrunęły
To jeszcze trochę maja...na początek lewizja, której już nie ma

I odkrycie minionego sezonu

i mało pokazywane hosty

Dziękuję za uwagę i miłego wieczoru!

Zrobiłam kopczyki tylko kilku różom, a mam ich koło 60

Misiu hortensje ogrodowe okrywam, ale to głównie przed wiosennymi przymrozkami. Teraz powiązałam sznurkiem i zarzucę im na górę worki takie białe co mam po ziarnie, a zdejmę dopiero po 15 maja. Może w zimie nie jest to dekoracyjne, ale za to widok kwitnących hortensji to zrekompensuje

Witam Cię serdecznie Danusiu już dzisiaj u mnie nie pada, ale było bardzo ponuro. Chciałabym jeszcze parę słonecznych bezśnieżnych dni, bo jest parę rzeczy do zrobienia. Właśnie dla poprawienia nastroju wklejamy teraz wspomnieniowe zdjęcia. Pozdrawiam Cię

Alu witaj

Dorotko wiesz jak się cieszę, że bociany przyfrunęły

To jeszcze trochę maja...na początek lewizja, której już nie ma

I odkrycie minionego sezonu

i mało pokazywane hosty

Dziękuję za uwagę i miłego wieczoru!
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu ta mehania jest piękna nie widziałam jeszcze takiej rosliny .
Rozweselaj Marysiu bo ten dzisiejszy dzień jest bardzo przygnębiający
Mam pytanie próbowałam ukorzenić róże i...,po pewnym czasie wypuściła listki ,które trochę zmarniały ,a patyczki jakby z brązowiały .Dzisiaj wyciągnęłam jeden patyczek i miał małe korzonki .Czy patyczki od powstałych korzonków wypuszczą nowe łodyżki
Rozweselaj Marysiu bo ten dzisiejszy dzień jest bardzo przygnębiający

Mam pytanie próbowałam ukorzenić róże i...,po pewnym czasie wypuściła listki ,które trochę zmarniały ,a patyczki jakby z brązowiały .Dzisiaj wyciągnęłam jeden patyczek i miał małe korzonki .Czy patyczki od powstałych korzonków wypuszczą nowe łodyżki

Pozdrawiam Alicja
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Bardzo energetyczne jest zdjęcie z Lewizją, a co stało się z nią 

-
Maryś a czemu tej lewizji już nie masz? taki piękny kwiat i to odkrycie też mi się podoba.
- Maska
- Kontakt:
Alu taki też jest mój cel
Jeżeli róża puściła listeczki to się przyjęła, ale jak potem zwiędły i patyk zbrązowiał to coś ją albo podgryzło, albo było za mokro ....no bo nie było sucho? i według mnie nic z niego nie będzie. Czy była nakryta butelką?
Mehanię dostałam od Marysi mar i w pierwszym sezonie nie kwitła, a w tym pokazała te śliczne storczykowe kwiatuszki i zakochałam się w niej
Ona się rozrasta przez podziemne kłącza 
Misiu najpierw mrówki zrobiły tam mrowisko, a jak ją uratowałam to miskant rosnący nad skalniakiem położył się na nim jak lało nieustannie kilka dni i lewizja zgniła
Dorotko bo rośliny trzeba cały czas pielęgnować i doglądać i jak czasem zapomni się o tym to tak bywa. Napisałam wyżej. Na pewno na wiosnę kupię nowe lewizje, bo to cudne kwiaty na skalniak!

Jeżeli róża puściła listeczki to się przyjęła, ale jak potem zwiędły i patyk zbrązowiał to coś ją albo podgryzło, albo było za mokro ....no bo nie było sucho? i według mnie nic z niego nie będzie. Czy była nakryta butelką?
Mehanię dostałam od Marysi mar i w pierwszym sezonie nie kwitła, a w tym pokazała te śliczne storczykowe kwiatuszki i zakochałam się w niej

Misiu najpierw mrówki zrobiły tam mrowisko, a jak ją uratowałam to miskant rosnący nad skalniakiem położył się na nim jak lało nieustannie kilka dni i lewizja zgniła

Dorotko bo rośliny trzeba cały czas pielęgnować i doglądać i jak czasem zapomni się o tym to tak bywa. Napisałam wyżej. Na pewno na wiosnę kupię nowe lewizje, bo to cudne kwiaty na skalniak!
-
To do mnie się nie nadaje, bo jak zacznie lać to po niej. Muszę więcej suchych górek porobić, żeby te wszystkie sucho lubne nie pływały w wodzie po deszczach, a wszystkie co mi się podobają właśnie preferują mało wilgoci.
- alicjad31
Była przykryta ,a czy za mokro ,być może choć z drugiej strony w błocie nie stała . Super ,że się mehania rozrasta 
Szkoda lewizji , też ją kiedyś miałam to delikatna roslinka .

Szkoda lewizji , też ją kiedyś miałam to delikatna roslinka .
Pozdrawiam Alicja
- Maska
- Kontakt:
Dorotko lewizję sadzi się pochyło, żeby woda z niej spływała, a zawsze może zdrenować grządkę kamykami i piaskiem.
Alu a może jakieś patogeny się wkradły? od wiosny próbuj znowu, bo nie trzeba się zrażać
Alu a może jakieś patogeny się wkradły? od wiosny próbuj znowu, bo nie trzeba się zrażać

- alicjad31
Będę próbować bo to bardzo ładna róża ,kwitnie bukietem kwiatów ,które długo się utrzymują 

Pozdrawiam Alicja
- Maska
- Kontakt:
Alu a nie da się przygiąć gałązkę i przysypać?
- dorkow0
- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Maryś, cudne widoki kwitnących roślin pokazujesz... Lewizja wspaniała, też mam posadzoną... Ciekawa jestem, czy da radę tej zimy przetrwać...
Funkie masz cudne...
Serdeczności...
Funkie masz cudne...

Serdeczności...

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Marysiu moja Lewizja też marniała ale jeszcze żyje - zrobiłam jej daszek
zobaczymy na wiosnę co z niej zostanie .
Mehania - śliczna
idę o niej poczytać bo nigdy takiej nie widziałam

Mehania - śliczna

- alicjad31
Próbowałam ,ale złamałam gałązkę ,ale spróbuję jeszcze raz
A tak mi teraz do głowy przyszło Marysiu ,a jak bym ja wykopała i rozcięła korzenie ....

A tak mi teraz do głowy przyszło Marysiu ,a jak bym ja wykopała i rozcięła korzenie ....
Pozdrawiam Alicja
- Maska
- Kontakt:
Dorotko moja dwie zimy przetrwała, a lato ją wykończyło
Funkie niestety szybko w tym roku pogryzły ślimaki, czy inne amatorki liści, ale bardzo lubię takie duże kępy kolorowych liści
Ściskam
Tereniu Mehania to tegoroczna sympatia
tym bardziej że zapomniała o niej a tu nagle taka niespodzianka. Muszę wykopywać odrosty, bo wychodzą w różnych miejscach
Alu ja zostawiłabym róże w spokoju, bo możesz ją stracić. Jedynie spróbuj jeszcze raz z patyczkami na wiosnę

Funkie niestety szybko w tym roku pogryzły ślimaki, czy inne amatorki liści, ale bardzo lubię takie duże kępy kolorowych liści

Ściskam

Tereniu Mehania to tegoroczna sympatia

Alu ja zostawiłabym róże w spokoju, bo możesz ją stracić. Jedynie spróbuj jeszcze raz z patyczkami na wiosnę