potasu część w OW.Wiosenny czosnek będę zaprawiał w HT i nie widzę w tym żadnego problemu.Planowałem ten zabieg HT na jesiennej odmianie,ale musiałbym rozrabiać nowy,bo juz nie mam z b.r.forumowicz nie zalecał pozostawienia niewykorzystanego na następny sezon.Być może,że zamiast moczenia ząbków podleję je zaraz po posadzeniu.
Fungicydy nowej generacji-octan wapnia cz.1
- legina
- 1000p

- Od: 21 maja 2013, o 11:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: forumowicz - Fungicydy nowej generacji- octan wapnia
Podjadku mój czosnek już posadzony.Część czosnku moczyłem w nadmanganianie
potasu część w OW.Wiosenny czosnek będę zaprawiał w HT i nie widzę w tym żadnego problemu.Planowałem ten zabieg HT na jesiennej odmianie,ale musiałbym rozrabiać nowy,bo juz nie mam z b.r.forumowicz nie zalecał pozostawienia niewykorzystanego na następny sezon.Być może,że zamiast moczenia ząbków podleję je zaraz po posadzeniu.

- Rzepka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 mar 2014, o 14:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzisiaj dostałam sadzonki kwiatów z Anglii i niektóre z nich były trochę przypleśniałe, czy mogę je podlać, opryskać HT lub OW, żeby zapobiec dalszemu pleśnieniu?
Który środek będzie bardziej skuteczny, nadmieniam, że sadzonki są jeszcze małe, nieukorzenione i nie wiem czy opryskiem im nie zaszkodzę
Pozdrawiam
Który środek będzie bardziej skuteczny, nadmieniam, że sadzonki są jeszcze małe, nieukorzenione i nie wiem czy opryskiem im nie zaszkodzę
Pozdrawiam
Opryskaj HT bo on działa kontaktowo.
- akkara
- 50p

- Od: 14 maja 2011, o 15:46
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
forumowicz, czy są jakieś ograniczenia temperaturowe co do stosowania HT i OW?
W granicach minimum i maksimum termicznego dla większości i roślin .
- akkara
- 50p

- Od: 14 maja 2011, o 15:46
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dzięki za szybką odpowiedź 
- besia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 maja 2014, o 18:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja też część czosnku zaprawiłam OW .
forumowicz
, czy opracowujesz jakieś nowe eliksyry i mikstury ?
Pozdrawiam , Beata .
forumowicz
Pozdrawiam , Beata .
Pozdrawiam, Beata.
Owszem- tak.
Szperam po literaturze i szukam naturalnych żródeł różnego typu związków mogących być pożytecznymi w ochronie roślin.
Szperam po literaturze i szukam naturalnych żródeł różnego typu związków mogących być pożytecznymi w ochronie roślin.
Po lekturze tego tematu zastanawiam się przed następnym sezonem, czy opryski OW i HT można by połączyć z polyversum. To znaczy, przy wysadzaniu do gruntu lub tunelu dać polyversum, a potem stosować opryski. Jak myślicie, czy dałoby to podwójną ochronę?
pozdrawiam
Ewa
Ewa
Niestety- nie. OW czy HT może zabić bakterie zawarte w Polyversum.Maka pisze:przy wysadzaniu do gruntu lub tunelu dać polyversum
Ewentualnie Polyversum na choroby odglebowe, a OW i HT na te na łodydze i liściach i owocach. Choć w przypadku pomidorów choroby odglebowe to raczej niewielki problem. W przypadku dyniowatych jest już trochę inaczej.
Pozdrawiam
Adam
Adam
Stosując ochronę OW, HT i AAS zebrałem rekordową ilość ogórków, a na 54 krzakach pomidorów raptem 2 sztuki/ owoców/ uległy zarażeniu szarą pleśnią.
AAS ? Cóż to takiego? Znowu coś przegapiłam (nie doczytałam)
?
Pozdrawiam - Danuta
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam :-)!
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam :-)!