Ogródek to moje drugie życie 7- mimozami jesień się zaczyna
-
koziorozec
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek to moje drugie życie 7- mimozami jesień się zaczyna
Witaj Dorotko,to forum jest uniwersalne,można posłuchać dobrej muzyki ,oglądnąć piękne ogrody,to wszystko dzięki wspaniałym osobom na tym forum ,jak cudnie ,że jesteście,pozdrawiam i buziaki posyłam

Dorotko, nie wiem czego córci najpierw gartulować: dyplomu, czy "murzyńskiego" głosu?
Ja dysponuję zdecydowanie "anielskim" niestety, aczkolwiek growlować też potrafię
Mój tata jest akordeonistą
, mój synek szkołę muzyczną z tym jako podstawowym instrumentem wybrał, niestety jej nie ukończył, bo o ile w "podstawówce" nie było problemu z pogodzeniem zajęć szkolnych, z tymi w szkole muzycznej, o tyle w gimnazjum było to w zasadzie niemożliwe
Strasznie dużo lekcji teoretycznych jest obecnie w szkołach muzycznych, zajęcia zaczynały się dajmy na to o godz. 11:30, w tym czasie musiał wypełniać tzw obowiązek szkolny, no i się skończyło
Ja też bardzo lubiłam swoją urzędniczą dolę
Trafiłam tam jednak w czasach, kiedy dużo było jeszcze urzędasów z tzw starego systemu, osób z wypisanym na czole: "CZEGO?" i pewnie stąd biorą się niepochlebne opinie narodu o w/w i ich pracy..
A to tak apropos, cudowny człowiek Marek Andrzejewski, z którym ongiś występowałam często na deskach Domu Kultury w Siedlcach i nie tylko, nawet mnie tutaj słychać
https://www.youtube.com/watch?v=nuVHmX1mZco
A to moja ulubiona piosenka Marka
https://www.youtube.com/watch?v=YmWpxiMpsOg
Ja dysponuję zdecydowanie "anielskim" niestety, aczkolwiek growlować też potrafię
Mój tata jest akordeonistą
Strasznie dużo lekcji teoretycznych jest obecnie w szkołach muzycznych, zajęcia zaczynały się dajmy na to o godz. 11:30, w tym czasie musiał wypełniać tzw obowiązek szkolny, no i się skończyło
Ja też bardzo lubiłam swoją urzędniczą dolę
Trafiłam tam jednak w czasach, kiedy dużo było jeszcze urzędasów z tzw starego systemu, osób z wypisanym na czole: "CZEGO?" i pewnie stąd biorą się niepochlebne opinie narodu o w/w i ich pracy..
A to tak apropos, cudowny człowiek Marek Andrzejewski, z którym ongiś występowałam często na deskach Domu Kultury w Siedlcach i nie tylko, nawet mnie tutaj słychać
https://www.youtube.com/watch?v=nuVHmX1mZco
A to moja ulubiona piosenka Marka
https://www.youtube.com/watch?v=YmWpxiMpsOg
- Pulpa222

- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
"Kurde," jakby powiedziała moja koleżanka - ależ tu pełno talentów muzycznych - ja się zadepczę
. Wychodzi na to, że tylko mnie słoń na ucho nadepnął, chociaż ojciec próbował zrobić ze mnie w dzieciństwie akordeonistkę, ale się nie udało. Za to mój akordeon (ten sam z dzieciństwa) pomógł przyjaciółki synowi w podjęciu decyzji o pójściu do szkoły muzycznej i obecnie facet pięknie gra na akordeonie. Może nie wszystko poszło na marne - pozostało w jakiś sposób wykorzystane
.
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Aniu, ja mam w domku pierwszy akordeon mojego syncia, mikroskopijnych rozmiarów jak na ten instrument, a i tak ledwo Małego było zza niego widać
Mimo, że szkoły muzycznej nie ukończył, gra całkiem nieźle, my po prostu od pokoleń mamy muzykę we krwi
Mimo, że szkoły muzycznej nie ukończył, gra całkiem nieźle, my po prostu od pokoleń mamy muzykę we krwi
- Pulpa222

Ja chodziłam na zajęcia w wieku 12 lat z Weltmeistrem "80". Ciężki, jak piorun.
Zazdroszczę słuchu i talentu muzycznego. To fajna sprawa; można bawić się we własnym gronie
.
Dorota
.
Zazdroszczę słuchu i talentu muzycznego. To fajna sprawa; można bawić się we własnym gronie
Dorota
Pozdrawiam Ania
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Wandziu mój M śpiewał jako młodziak w chórze ,potem też nie raz miał propozycję ,ale my to takie włoczykije,ciągle w ruchu,ciągle nas gdzieś gna i to nieraz na zywioł ,a członkostwo w chórze to zobowiązanie,próby,ewentualne występy to nie dla nas,nawet jak wynajmujemy wakacyjne lokum to bez posiłków bo nic nie może nas ograniczać
Martusiu i własnie o to chodzi,że możemy pogadać o wszsytkim i o niczym,nie tylko o kwiatach byle miło i serdecznie
Kasiu,ANiu Wetmaistra 80 w kolorze kruczoczanym tez miałam,a jakże kłopot w tym,że pierwsze nauki pobierałam na pożyczonym mniejszym-wersja młodzieżowa,a w momencie jak dostałam swoją osiemdziesiątkę ,cudem przemyconą z Niemiec to właśnie ze względu na ciężar odechciało mi się nauki ,trochę szkoda mi po latach,że zanidbałam swego czasu gitarę
Utwory Marka Andrzejewskiego posłuchałam,song o urzędnikach - powinnam linka na GG jutro w pracy ludziom podesłać do porannej kawy
,ciekawa muzyka ,przyznaję choć nie mój styl,zawsze siebie określam ,że ze mnie stary rockowiec -młodość spędziłam z Deep Purple,Led Zeppelin ,AC/DC ,do dzisiaj słucham i jakbym mogła chętnie bym do pracy w skórzanych spodniach i ramonesce poszła 
Martusiu i własnie o to chodzi,że możemy pogadać o wszsytkim i o niczym,nie tylko o kwiatach byle miło i serdecznie
Kasiu,ANiu Wetmaistra 80 w kolorze kruczoczanym tez miałam,a jakże kłopot w tym,że pierwsze nauki pobierałam na pożyczonym mniejszym-wersja młodzieżowa,a w momencie jak dostałam swoją osiemdziesiątkę ,cudem przemyconą z Niemiec to właśnie ze względu na ciężar odechciało mi się nauki ,trochę szkoda mi po latach,że zanidbałam swego czasu gitarę
Utwory Marka Andrzejewskiego posłuchałam,song o urzędnikach - powinnam linka na GG jutro w pracy ludziom podesłać do porannej kawy
Dorotko, Andrzejewski i ogólnie pojęta poezja śpiewana, to lata mojej młodości, czasy technikum
, specjalnie podałam Ci link do tego utworu, żebyś się "pochwaliła" koleżankom i kolegom w pracy
Już we wcześniej wspomnianych latach nazwijmy to "zajmowałam się" inną muzyką, niż ta, której słuchałam i słucham do tej pory, żeby to zobrazować powiedzmy, że AC/DC to bardzo delikatny deserek, preferuję zdecydowanie "cięższe" dźwięki
Uwielbiamy z Ondkiem koncerty, szczególnie te plenerowe, uczestniczymy w zasadzie we wszystkich festiwalach muzycznych, które organizowane są na terenie naszego kraju
Muszę tutaj wspomnieć o Czad Śnieżka Festivalu, którego druga edycja miała miejsce w tym roku, możesz sobie wygooglować jacy wykonawcy gościli na scenie, liczę, że przypadnie Ci do gustu, a wtedy może spotkamy się na trzeciej edycji, byłoby miło
Chcę Ci powiedzieć, że ja chadzam do pracy w ramonesce
, to jeden z nielicznych atutów nie bycia urzędolem 
Już we wcześniej wspomnianych latach nazwijmy to "zajmowałam się" inną muzyką, niż ta, której słuchałam i słucham do tej pory, żeby to zobrazować powiedzmy, że AC/DC to bardzo delikatny deserek, preferuję zdecydowanie "cięższe" dźwięki
Uwielbiamy z Ondkiem koncerty, szczególnie te plenerowe, uczestniczymy w zasadzie we wszystkich festiwalach muzycznych, które organizowane są na terenie naszego kraju
Muszę tutaj wspomnieć o Czad Śnieżka Festivalu, którego druga edycja miała miejsce w tym roku, możesz sobie wygooglować jacy wykonawcy gościli na scenie, liczę, że przypadnie Ci do gustu, a wtedy może spotkamy się na trzeciej edycji, byłoby miło
Chcę Ci powiedzieć, że ja chadzam do pracy w ramonesce
- jode22

- Od: 22 lut 2011, o 14:07
Dziewczyny, zlitujcie się, żebym to ja jeszcze wiedziała co to jest ramoneska
.
Przepraszam, już wiem, w wujku google sobie znalazłam
Przepraszam, już wiem, w wujku google sobie znalazłam
- Pulpa222

Ramoneski są 'trendy', więc myślę, że możesz Dorota chodzić w niej do pracy, jako okrycie wierzchnie
. Co do muzyki, no cóż, tu nie mam wiele do powiedzenia, więc znikam.
Miłego dnia
Miłego dnia
Pozdrawiam Ania
Aniu, w moim towarzystwie ramoneski są "trendy" od zawsze i na zawsze
Dorotko, spodobał się współpracownikom "Dramat urzędniczy"?
Dorotko, spodobał się współpracownikom "Dramat urzędniczy"?
Wiataj Dorcia
Dzięki Ci za to,że leżenie na leżaczku zostawiasz innym
i upiększasz świat. Masz piękne kwiaty w ogrodzie . Pięknie zdobiące ogród chryzantemy.
Pozdrowienia
Dzięki Ci za to,że leżenie na leżaczku zostawiasz innym
Pozdrowienia
- dorcia7

Kasiu ciężkie dźwięki też były ,ale to już przeszłość ,a Czad Śnieżka Festival- kurczę pierwsze słyszę,ale z tegorocznej edycji wielu wykonawców których lubię słuchać ,trzeba pomyśleć za rok
poki co,nogi mi chodzą jak pomyślę o niedzielnym Dżemie
Dramat Urzędniczy rozpowszechnię po 30 listopada,na razie mamy swój lokalny dramat-druga tura wyborów ,a w niej nasz fajny burmistrz i lokalny oszołom któremy nie na gminie zależy tylko żądza wladzy go zżera bo już dwa razy przegrał z naszym szefem i obawiamy się żeby tym razem mu się nie udało
Jolu no widzisz,jak szybko się dowiedziałaś co to ramoneska ,ja jestem w temacie bo w takim stylu moje dzieci się ubierają
ANiu nie mamy w pracy biurowego dress kodu więc kostiumy już dawno poszły w odstawkę i nikt by mi nie zwrócił uwagi gdybym w "ramonie" do pracy przyszła,ale ja preferuję pewne zasady czyli dyskretne minimum elegancji,za to po 15.00 hulaj dusza
Jak miło Żanko,że znalazłaś drogę do mojego ogródka ,poczekaj na wiosnę to dopiero będzie kolorowo-zapraszam
Dramat Urzędniczy rozpowszechnię po 30 listopada,na razie mamy swój lokalny dramat-druga tura wyborów ,a w niej nasz fajny burmistrz i lokalny oszołom któremy nie na gminie zależy tylko żądza wladzy go zżera bo już dwa razy przegrał z naszym szefem i obawiamy się żeby tym razem mu się nie udało
Jolu no widzisz,jak szybko się dowiedziałaś co to ramoneska ,ja jestem w temacie bo w takim stylu moje dzieci się ubierają
ANiu nie mamy w pracy biurowego dress kodu więc kostiumy już dawno poszły w odstawkę i nikt by mi nie zwrócił uwagi gdybym w "ramonie" do pracy przyszła,ale ja preferuję pewne zasady czyli dyskretne minimum elegancji,za to po 15.00 hulaj dusza
Jak miło Żanko,że znalazłaś drogę do mojego ogródka ,poczekaj na wiosnę to dopiero będzie kolorowo-zapraszam
- dorcia7

Kochani,powoli dopada mnie huśtawka nastrojów,z jednej strony depresyjnie z braku słońca,działki,ciepła,z drugiej już powoli widać i słychać czar zbliżających się świąt-notabene moich ulubionych ,do przed wczoraj było jeszcze dość przyjemnie ,bliżej wczesnej wiosny niż listopada ,ale z dnia na dzień robi się chłodniej ,wczoraj wyniosłam na klatkę schodową moje wszystkie nie zimujące trawy ,a w sobotę jeśli nie będzie padać planuję czapkę,rękawiczki i na działkę,ostatni raz w tym sezonie,kapturki pozakładać,pookrywać,już nie będę dlużej zwlekać bo coś czuję,że mrozy nas zaskoczą -do miłego 
-
slanka-flora
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 3 gru 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
DOROTKA,nie daj sie jesennej chandrze
Podczytuję u Ciebie rozmowy o piosenkach /i nie tylko / i trochę zazdroszczę;bo sam też lubie te klimaty,
może piosenki pokoleniowo inne ale kiedys zapaliłem swieczkę na grobie R.Riedla,przy Francuzkiej...
O koncercie,mam nadzieję napiszesz
W auli Leopoldianum /byłem nią oszołomiony
/ też miałem okazję być
Tak więc kwiaty nas zbliżyły ale nie tylko one ...
Pozdrawiam,
SŁA
Podczytuję u Ciebie rozmowy o piosenkach /i nie tylko / i trochę zazdroszczę;bo sam też lubie te klimaty,
może piosenki pokoleniowo inne ale kiedys zapaliłem swieczkę na grobie R.Riedla,przy Francuzkiej...
O koncercie,mam nadzieję napiszesz
W auli Leopoldianum /byłem nią oszołomiony
Tak więc kwiaty nas zbliżyły ale nie tylko one ...
Pozdrawiam,
SŁA
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Dorotko , nie bądź taką pesymistką.
Na mrozy jeszcze za wcześnie.
W USA mrozi i sypie śniegiem , ale to nie nowość , w ubiegłym roku było tak samo.Nie przejmuj się tym , a mróz kiedyś przyjdzie , to żadna nowość w naszym klimacie.
Ja te wybieram się na działkę , na raty okrywam rośliny. A Twoje złe samopoczucie , to skutki późnej jesieni. Brak słońca , mokra aura , nawet jak nie pada. Nos do góry

Ja te wybieram się na działkę , na raty okrywam rośliny. A Twoje złe samopoczucie , to skutki późnej jesieni. Brak słońca , mokra aura , nawet jak nie pada. Nos do góry