koziorozec Martuś cieszę się,że znalazłaś czas i ochotę na wizytowanie mojego wątku!

Las i ja bardzo lubię, trochę rzadko bywam bo muszę mieć towarzystwo..Wchodząc w las szybko tracę orientację bo nie zwracam uwagi na otoczenie...Moją uwagę zaprzątają dolne partie

i bynajmniej nie tylko grzybów szukam!
mar33 dziękuję za tak miłe słowa

A ja uważam,że każdy pomysł można /
próbować/ powielić

...
dla chcącego nie ma nic trudnego...
..
Niestety jesteś moim mentorem..

ale dlaczego
niestety

Czyżbym miała mieć niekorzystny wpływ na Ciebie , imienniczko Droga???

No...
lepiej żartować niż chorować!...
Pulpa222 Aniu

A ja tam nigdy nie myślę co będę sadzić w sezonie

...U mnie zakupy roślinne to czysty
spontan to dla mnie największa radość ! Jak nad czymś długo medytuję to kończy się rezygnacją najczęściej! Lubię jak coś
mnie się podoba , niekoniecznie innym.
I raczej dozuję sobie tę przyjemność

..Coś posadzę, spotykam coś innego i od razu "widzę " to u siebie i z tym... Stąd u mnie taki
miszung
Nie praktykuję też zapisywania
chciejstw..dziwna taka jestem jakaś

... jest taki wybór , różnorodność i dostępność roślin dzisiaj , że nie widzę żadnej potrzeby .
kogra Grażynko miskanty chyba raczej wszystkie są wysokie ...Bywają bardziej lub mniej rozrastające się
na szerokość. U mnie najbardziej kompaktowy jest Morning Light , a wyższy jest ode mnie . Na ogół tylko młode egzemplarze traw zajmują niewiele miejsca bo nawet rozrośnięte turzyce to olbrzymki zajmujące sporo miejsca...Sama mam takie i te to dopiero wyglądają!

Zawsze jednak trawy podzielić można ale miskanty to już wymagają wtedy wysiłku!
hala67 małych trawek nie wiążę , wyjątek stanowi "balbina" bronzitowata turzyca , którą związałam i przycięłam jej "grzywkę"podczas przesadzania i tak ją zostawiłam bo mi się spodobała...
Haluś nie bądźmy drobiazgowe ...każdy może sobie sadzić jak mu się podoba , nawet to podpatrzone ... W sumie chcąc nie chcąc w naszych głowach utrwalają się widziane obrazki i w jakiś sposób je wykorzystujemy nawet podświadomie! Szczególnie zapamiętujemy to co nam się podoba...