Kochani bardzo Wam dziękuję za łączenie się ze mną w bólu. Uwierzcie, duża, duuuża wina została wczoraj wieczorem wypita

, dla uśmierzenia bólu.
Wyglądam dzisiaj ogólnie mówiąc źle. Nawet najlepszy makijaż nie zamaskuje bulwy nad okiem.
Co do sztychówki, to była jakaś hipermarketowa dziadyga. W moim domu rodzinnym są sztychówki ponad czterdziestoletnie i śmigają do dzisiaj. Masz rację
Madziu, to musi być konkretna inwestycja.
Witaj
mati1999 
w moich skromnych progach.
Bardzo dziękuję za miłe słowa. Mam nadzieję, że mój ogród będzie się rozrastał i stawał się coraz bardziej kolorowy. To dopiero mój pierwszy sezon z ogrodem tak na serio.
Patrząc na nasze różne doświadczenia uważam, że ogród
TO BARDZO NIEBEZPIECZNA SPRAWA...

Życie można stracić.
Koleszko fakt, połowa listopada to średnio dobra pora na przesadzanie, ale tak mi doradzili tutejsi ogrodnicy. Jarzębiny nie lubią przesadzania i przyjmują się po takiej operacji bardzo długo. Dlatego trzeba to robić jak najpóźniej, żeby już były w głębokim uśpieniu.
Oby obudziła się na wiosnę, bo inaczej wiecie ..... szkoda tego wina
Beaby specjalnie dla Ciebie moja forsycja Golden Times:

Posadzona jesienią 2013. Zdjęcie z czerwca 2014.
A tu widać ją w listopadzie, 1/3 jest niewidoczna na zdjęciu:
Ta odmiana forsycji ma liście dwukolorowe:
I jak widać utrzymują się bardzo długo. Jestem z niej niezmiernie zadowolona. Atrakcyjna jest praktycznie cały rok. Rośnie rozkładając się na boki, a nie sztywno do góry, co dla mnie akurat też jest zaletą.
DTJ_1 pisze:A jarzębina dobrze jakby miała coś pod spodem może jałowce płożące, coś zimozielonego.
A widzisz! To jest pomysł. Myślałam o żurawkach, ale płożące iglaki to zdecydowanie lepszy pomysł. Jak wejdą na studzienkę chłonną, to nic się nie stanie i w każdym momencie będzie można je odsunąć. A i można coś kontrastującego kolorem dobrać. Dzięki
DTJ_1
Karmniki dla ptaków polecam. Sama dopóki nie miałam karmnika, nie wiedziałam że tyle ptaków w mojej okolicy bytuje, a to przecież tylko część, która zostaje na zimę. Obserwacja ptaków jest fascynującym doświadczeniem