Chałaputkowo

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Chałaputkowo

Post »

Ale ta 1 róża śliczna ;:oj ;:138 to sutters gold :?:
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Moniko masz jeszcze co pokazać róża śliczna ;:333 .Mati zna się na różach to może moje rozpozna tylko już w przyszłym roku :D
:D Miłego dnia ;:3
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Liliowiec w listopadzie ;:131
Wczoraj moim różyczkom poobcinałam wszystkie pączki.
Pięknie pelasie kwitną jeszcze u Ciebie ;:138
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

I dalej doniczek nie ma :(
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Moniko wiadomo, że wszystkich liści nie da się zebrać ;:185 ...dlatego właśnie podłoże pryskam miedzianem. Wiosną musiałam najpierw obrywać stare liście, które były na różach przez całą zimę. Wtedy łatwiej było, bo nie leżało ich tak dużo na ziemi.
Mati ja też mam korę między różami i jak coś chcę posadzić to ją odgarniam, a potem z powrotem wraca na swoje miejsce.
Fajnie, że jeszcze jakieś różyczki kwitną u Ciebie :)
Ja czekam aż rozwinie swój kwiat Garden of Roses ;:65
Awatar użytkownika
rosiowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 15:08

Post »

Moje liliowce też jeszcze niedawno miały pąki - te karłowe. A Stella d'Oro ma chyba do tej pory. Z kretem walkę odpuściłam. Rozgrabiam tylko kopce. Ziemia się też u mnie zapada, szczególnie na tzw "nowym trawniku". Ale co mi tam, niech wyjada, co mu smakuje. Wiosną się to naprawi. Liczyłam, że w tym sezonie nie będzie takich spustoszeń z racji posiadania dwóch kotów, ale wyszło, jak wyszło....
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Witam Wszystkich serdecznie ;:196
Bardzo chciałabym napisać HURA - pada deszcz , ;:185 mogę napisać mży , może należałoby się cieszyć z tego co się ma , ale przy obecnej suszy ;:145 niewielkie pocieszenie . Udało mi się wczoraj powojować w ogrodzie co nieco , muszę przyznać że jesień rozpieszcza , tyle prac co udało mi się wykonać a ile jeszcze planuję :tan . Przesadziłam trawy , rozchodniki , wygrabiłam , wyzbierałam wszystkie możliwe liście , ogołociłam wierzb ę czy dobrze okaże się wiosną o ile odbije bo cięcie było radykalne , ale mnóstwo chorób grzybowych przyplątało się w tym roku do wierzy również , więc wszystko co tylko było podejrzane spaliłam i niech się dzieje wola nieba .....
Mati -chyba nie ;:185
Alu - bardzo dziękuję , coraz mniej do pokazania , coraz bardziej szaro - buro ale oczy cieszy każdy kwiatek , róż już nie będzie , oberwane liście i pączki , przygotowane do zimy ;:224
Ewuniu - pączki liliowiec ma ale się nie otwierają , pewnie za zimno ;:185 . Pelasie - tak nadal kwitną jak oszalałe , troszku kolorku się jeszcze przyda :tan
Małgoś , doniczki wylądowały wysoko w domku ogrodnika i tylko takie zdjęcie mogę Ci pokazać :?

Obrazek
Dorotko - ;:196 , dziękuję za radę ;:196 , ja też mam dwie rabatki wysypane zrębkami , mam tam róże między innymi , w tym roku dosadzałam tulipany i to fakt odgarniam , sadzę i zagarniam z powrotem , moim zdaniem zalet więcej niż wad w takim rozwiązamiu a najważniejsza , dłużej wilgoć się w ziemi utrzymuje ;:108
Gosiu- mój M nie odpuścił i kreta nie ma :tan
Goździki też nie odpuszczają '
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

I gozdziki ;:oj ta róża wygląda jak rumba ;:108 mam taką i sambe :wink:
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Jaką bronią walczył Twój M? Bo ja przeganiam zapachami, na razie idzie nieźle, ale...czerpię z doświadczeń innych. :D
U mnie wieczorkiem pokropiło, deszczem bym tego zjawiska pogodowego nie nazwała, ale...tak jak Ty cieszę się z każdej kropli. Tylko z moją gliniastą ziemią jakoś dajemy radę, ale szału nie ma. ;:223
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie też popadało ,tyle co kot napłakał ,przy obecnej suszy dobre i to :wit Moniko miłego tygodnia i trochę więcej deszczu :D
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Ciekawostki z opryskiem z miedzianu wyczytałam u Ciebie Moniko też mam zrębki rozłożone ale nie zdejmę ich tylko na to opryszczę szkoda pracy dosypię wiosną świeżych już po opryskach ale już farbowanych teraz mam jednobarwne zwykłe cięte .Kwitnąco u Ciebie ładnie. :wit ;:196
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No kochana ty to szalejesz z robotami na całego ,bo ja jakoś nie mam czasu no i trochę brak możliwości w ostatnim tygodniu,choróbsko nas dopadło,ale już po wszystkim.Teraz mam zamiar też coś podgonić.Trochę liści tylko zgrabiłam no i jak wiesz przycięłam wierzby.Teraz zacznę okrywanie przygotowywać no i muszę trochę chwastów powyrywać bo jeszcze niestety rosną:)
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Moniś jaką bronią walczy Twój M z kretem?
Ja już nie mam siły...chyba wszystkie krety z okolicy do mnie przyszły :cry: Mój M mówi, że to z powodu podlewania. U sąsiadów nikt nie podlewa i krety jakoś ich omijają. U nas raz w tygodniu pod każdą różę 10 l wody to i krety mają raj :( Jak dzisiaj zobaczyłam kolejne kopce i to w miejscach, w których wcześniej nie było, to mam mordercze myśli ;:155 Te paskudy łażą dosłownie wszędzie...a najbardziej między różami, bo tam największa wilgoć. Doradźcie coś bo mi już ręce opadają ;:174
Nic nie robię w ogrodzie, bo przez te krety nawet nie chce mi się wyjść i patrzeć na to kretowisko.
U mnie nawet nie mżyło, nadal sucho jak pieprz...co to za rok jakiś, żeby nawet w listopadzie była taka susza.
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Monika - pracowita z Ciebie pszczółka, ja ani myślę grabić liście. Do wiosny zostanie połowa :;230 .
U mnie tylko The Fairy jeszcze się nie daje, reszta śpi ;:174 . Co do deszczu, to przez jeden dzień spokojnie popadało i ... stop. Jak było sucho, tak jest, obłęd. Szlauch w pogotowiu, bo rododendrony trzeba jeszcze dobrze podlać przed mrozami.
Taki okres wyczekiwania, nie? - jaka będzie dalej pogoda ;:131 . Okrywać - nie okrywać; huśtawka ;:191 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja na razie trocinami podsypię co nie co, okrywać jeszcze za wczesnie :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”