Ogródek Gosi 13
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Gosi 13
Jak ostróżki nie rosną to znaczy, że to susza.
A jaką masz ziemię?
A jaką masz ziemię?
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
ciężka, sucho raczej nie powinno byc ale w tym roku będę uważała. Wiesz ja od ub.roku lipiec do praktycznie września to byłam gościem - choroba to musiały rośliny liczyć na siebie, deszczu u nas było nie za dużo ale mało też nie, to jakoś część przetrwała, no jedynie chwaściory no to im jest obojętne i tak rosną.
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu
Pięknie, jesiennie i kolorowo jeszcze w ogrodzie
Mnie jeszcze bardzo podobają się te chryzantemki, twardzielki,mino róznych przymrozków one dalej piękne

Pięknie, jesiennie i kolorowo jeszcze w ogrodzie

Mnie jeszcze bardzo podobają się te chryzantemki, twardzielki,mino róznych przymrozków one dalej piękne

-
- Od: 13 kwie 2009, o 09:25
Gosiu- piękna jesień u Ciebie trawy, chryzantemy...rozchodniki- a ja do emerytury tylko 17 lat
-na szczęście -za 15 lat okres ochronny 
Gosiu ta Hydrangea arborescens 'Hayes Starburst- pięknie wyglądałaby przy Twoich schodch- bo ona się pokłada

Gosiu ta Hydrangea arborescens 'Hayes Starburst- pięknie wyglądałaby przy Twoich schodch- bo ona się pokłada

- Margo2
Taro, czytałam u Ciebie, że miałas problemy ze zdrowiem. Niestety roslinki wymagają naszej stałej opieki. Tylko jak piszesz chwasty radzą sobie rewelacyjnie. Mimo wszystko stawiam na wodę. Ja w tym roku miałam tez deszczu w sam raz, tak mi sie przynajmniej wydawało, ale mimo wszystko było sucho. kupiłam w tym roku 3 ostróżki, z postanowieniem, że ostatni raz, bo co roku mi gineły. Przetrwała tylko jedna. Przynajmniej tak mi się wydaje. Zobaczymy wiosną. Przetrwała ta, która miała podlewanie.
Aniu, mnie też się bardzo podobają i będę starała się dokupić ze dwie. Więcej mi się nie zmieści
Beatko, czyli mamy tyle samo do emerytury. Nie wiem, czy się cieszyć, czy płakać. Z zazdrością patrzę na koleżanki, które już moga odejść na emeryturę. Mają już święty spokój.
Teraz dopiero wyczytałam, że ta hortensja rośnie bardzo duża. Nie mam na nią miejsca
Widziałam jakie Ty masz piękne hortensje

Aniu, mnie też się bardzo podobają i będę starała się dokupić ze dwie. Więcej mi się nie zmieści
Beatko, czyli mamy tyle samo do emerytury. Nie wiem, czy się cieszyć, czy płakać. Z zazdrością patrzę na koleżanki, które już moga odejść na emeryturę. Mają już święty spokój.
Teraz dopiero wyczytałam, że ta hortensja rośnie bardzo duża. Nie mam na nią miejsca

Widziałam jakie Ty masz piękne hortensje

-
- Od: 13 kwie 2009, o 09:25
Gosiu- duża to ona w teorii- wszystko zależy od cięcia moją mam już kilka lat i duża nie jest bo leży pod ciężarem kwiatów
-
Czy u kogoś z forum jest duża???

Czy u kogoś z forum jest duża???
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Pogoda przychylna dla ogrodników. A u Ciebie zawsze jest na co popatrzeć. 

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Pięknie rosną Ci chryzantemki- jaka to odmiana, że nadaje się na rabatę?
- Margo2
Beatko, zobaczymy. Poczytam o niej jeszcze.
Reniu, jesteś.
Co u Ciebie?
Monia, mam 5 chryzantem ogrodowych. Ta na ostatnim zdjęciu to Margo
Nasz Jatra ma cudne odmiany. Wszystkie sa od niej. Wiem przynajmniej, że przetrwają zimę.
Reniu, jesteś.

Co u Ciebie?
Monia, mam 5 chryzantem ogrodowych. Ta na ostatnim zdjęciu to Margo

Nasz Jatra ma cudne odmiany. Wszystkie sa od niej. Wiem przynajmniej, że przetrwają zimę.
- Alania
No właśnie o to chodzi. Ja już podejmowałam wiele prób i mi nie zimowały. Kto to Jatra?
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Gosieńko Kochana ...u Ciebie tak jeszcze zielono i barwnie na rabatach ...a nie tak dawno pisałam , że ślicznie , kolorowo jesiennie ...
Chryzantema w rzeczy samej piękna - nie mam takiej ...a powinnam ...więc wiosną poproszę o ukorzenienie , a ja mogę Ci podrzucić moje - może takich nie masz ?
Wiesz o tym , że one są zimujące , ale trzeba je na zimę okryć jedliną , liśćmi ...czyli zabezpieczyć . Tak mi gdzieś to się obiło o uszy ...czy też czytałam u kogoś ...
Twoje trawy są niesamowite ...ja mam pięć ...a jakbym ich nie miała wcale - są porozrzucane po ogrodzie i ich nawet nie widać - jedynie bambus i rozplenica są widoczne .
Pozdrawiam serdecznie
...a to bordowe , z trawą , to ...rozchodnik ?

Chryzantema w rzeczy samej piękna - nie mam takiej ...a powinnam ...więc wiosną poproszę o ukorzenienie , a ja mogę Ci podrzucić moje - może takich nie masz ?
Wiesz o tym , że one są zimujące , ale trzeba je na zimę okryć jedliną , liśćmi ...czyli zabezpieczyć . Tak mi gdzieś to się obiło o uszy ...czy też czytałam u kogoś ...
Twoje trawy są niesamowite ...ja mam pięć ...a jakbym ich nie miała wcale - są porozrzucane po ogrodzie i ich nawet nie widać - jedynie bambus i rozplenica są widoczne .
Pozdrawiam serdecznie

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Moje chryzantemy już zbrzydły i wycięłam je, niewiele już u mnie kwitnień raczej zimozielone tylko...Natomiast widziałam ostatnio
,że do kwitnienia szykuje się wawrzynek z ilością pąków jak nigdy dotąd bo to mały krzaczek wyhodowany z patyczka.

- Margo2
Monia, poczytaj sobie tutaj
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 9#p4945439
Jagódko, nie ma sprawy spróbuję ukorzenić
Ja do tej pory nigdy chryzantem nie okrywałam. Ale miałam do tej pory te wyższe.
Kulkowe mam po raz pierwszy. Może faktycznie jak przyjdą mrozy okryję
Przy trawce jest faktycznie rozchodnik
Maryniu, może dlatego u Ciebie już jakby jesień posunięta dalej, bo przecież Ty masz zawsze wcześniejszą wiosnę. Czyli zachowanie wawrzynka wcale mnie nie dziwi

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 9#p4945439
Jagódko, nie ma sprawy spróbuję ukorzenić
Ja do tej pory nigdy chryzantem nie okrywałam. Ale miałam do tej pory te wyższe.
Kulkowe mam po raz pierwszy. Może faktycznie jak przyjdą mrozy okryję
Przy trawce jest faktycznie rozchodnik
Maryniu, może dlatego u Ciebie już jakby jesień posunięta dalej, bo przecież Ty masz zawsze wcześniejszą wiosnę. Czyli zachowanie wawrzynka wcale mnie nie dziwi

- Alania
Ojej, Gosiu, toż to istne cudeńka!!
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Zostawiasz takie różane pączki, które już chyba nie zakwitną, czy ścinasz i zabierasz do wazonu?
Podziwiam te twoje rozchodniki, że w ogóle mają jeszcze jakiś kolor, bo moje już od dawna zbrązowiały, nawet ten od Ciebie, który mi latem przywiozłaś
Podziwiam te twoje rozchodniki, że w ogóle mają jeszcze jakiś kolor, bo moje już od dawna zbrązowiały, nawet ten od Ciebie, który mi latem przywiozłaś