Ranczo Nokły - Tadeusz48

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

[quote="tadeusz48"]- jesień coraz śmielej wkracza do ogrodu, ale jeszcze lato daje o sobie znać, nie da się ukryć że takim kwiatem jest mieczyk, który dopiero teraz zakwita.

Obrazek Obrazek

Witam! - Ciekawa jestem co przedstawiasz na tej drugiej fotce , za mieczykiem...?? - powiedz mi proszę.
Cieplutko pozdrawiam Zyta.
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

Ach jak u Ciebie dalej pięknie!!!! i ja też chcę na grzyby!
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ZYTO- dziękuję za wizytę, na zdjęciu, jest otwierające się nasiono owocu trzmieliny zwyczajnej, jest to dziko rosnące nieduże drzewko, popularne nad naszą rzeką, u nas rośnie tych drzewek chyba kilkanaście, jesienią nie tylko owoce , ale i liście pięknie się przebarwiają.

Obrazek

IWONKO- dziękuję za wizytę w naszym ogrodzie i za pozytywną ocenę pracy w ogrodzie.

Jeżeli chcesz na grzyby, to w imieniu moich pań zapraszam, mnie dzisiaj nie spotkał zaszczyt grzybobrania, miałem o wiele poważniejsze zadanie- opiekę nad wnuczką, dodam tylko że wnuczka przeżyła cała i zdrowa opiekę nad dziadkiem( lub odwrotnie).

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ależ obfite grzybobranie
:D
Już wiem jednej rzeczy mi baaardzo brakuje mianowicie zbierania gąsek- zielonek, te wystające łepki z piasku, cała reszta u nas tez rośnie.

Pozdrawiam cieplutko
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Piękna jest Trzmielina, ciekawe czy jej owoce nadają się na suchy bukie - na zimę... to by był taki nietypowy co? Tadeusz jesteś znawcą grzybów...ja nie znam gąsek, a prawdziwki i podgrzybki to do tej pory dla mnie było to samo.
Dalszych udanych zbiorów życzę i cieplutko pozdrawiam Zyta.
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O matko! Ile Ty nazbierałeś już grzybów tej jesieni?! Co Wy z tym wszystkim robicie? :lol: 8)
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

Tadeusz....tyyyle prawdziwków....a czy rydze trafiają się czasem? Obrazek
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ELU- dziękuję za wizytę, gąski u nas rosną, bo ziemi piaszczystej w naszych lasach nie brak.

ZYTO- dziękuję za wizytę, moje dziewczyny co roku tną gałązki z owocami trzmieliny do suchego bukietu, bardzo długo owoce trzymają się gałązek.

PIOTRKU- dziękuję za wizytę, przepraszam,ale grzybiarzem NR.1 jest moja małżonka, ja tylko za nią chodzę z koszykiem i od czasu do czasu cosik znajdę, a ze zbytem to nie ma problemu, prawdziwki przeważnie się suszy, ale też i z pozostałymi grzybkami lądują marynowane w occie, u nas zawsze są w piwnicy słoiki z marynowanymi grzybami.

BARBARO- dziękuję za wizytę, rydze można również znaleźć, ale od pokoleń nie były naszym przysmakiem i specjalnych wypraw po rydze nie robimy.

W dzisiejszy piękny dzień, nic tylko " biesiadować" na łonie przyrody, znaczą część pobytu w Nokłach poświęciłem na fotografowanie coraz dojrzalszej jesieni w naszym ogrodzie, w ciągu najbliższych dni zechcę te zdjęcia etapami zaprezentować:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dalsze zdjęcia jesieni w Nokłach:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Z uśmiechem na słoneczne , rodzinne , niedzielne , biesiadowanie w Nokłach. W podzięce za jesienne widoczki. Cieplutko pozdrawiam Zyta.
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

ilość grzybów mnie powaliła! i jakie piękne prawdziwki :D , a zdjęcie to nie jesień! u Ciebie jeszcze prawdziwe lato i zieloniutka trawka!
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ZYTA- dziękuję za wizytę

IWONKO- dziękuję za wizytę w ogrodzie, grzybów u nas moc, dzisiaj moja pani oświadczyła że do lasu na grzyby już nie pójdzie( nie bardzo w to wierzę), póki co zapraszam na ostatnie grzybobranie w tym roku:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

Piekne te ostatnie zdjęcia z grzybobrania! Jak z z elemntarza z dawnych lat ilustracje! Aż sentyment bierze!
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

tadeusz48 pisze:ZYTA- dziękuję za wizytę

:/Obrazek

Tadeusz interesują mnie czerwone jagody które właśnie przedstawiasz z dorodnym grzybkiem, czy to jest żurawina ? Ja nigdy nie miałam okazji zbierać takich witamin. Cieplutko pozdrawiam Zyta.
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AGNIESZKA- dziękuję za wizytę w ogrodzie,

ZYTA- dziękuję za odwiedziny, na zdjęciu wokół prawdziwka jest borówka brusznica , żurawina rośnie na bagnach i o wiele trudniej ją znaleźć, a jeszcze trudniej ją zerwać by nie zamoczyć się do pasa.

Dalszy ciąg jesiennej sesji zdjęciowej z niedzieli:

Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”