Kamienne ścieżki pod dębem Cz.13

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kamienne ścieżki pod dębem Cz.13

Post »

Też bardzo lubię brachitrychę. Całe szczęście, że możemy jeszcze podziwiac nasze ogrody. Zazwyczaj już było po wszystkim. Podobno zima ma być bardzo łagodna
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tadziu, teraz już za późno na przycinanie lawendy. Zrobisz to sobie spokojnie na wiosnę. Ja zawsze tnę dwukrotnie: wiosną i po kwitnieniu ;:108

Ilonko, rzeczywiście w trawach jest jakaś tajemnicza energia. Może dzięki temu, że się poruszają na wietrze, odnosimy wrażenie, że żyją. Bardzo lubię wszelkie ogrody z trawami. Szkoda, że mam tak mało przestrzeni, bo na dużej wyglądają o niebo lepiej. U Ciebie z pewnością będą wyglądały pięknie, bo świetnie umiesz komponować rośliny.

ASK_anula. Płaćzący modrzew to piękne drzewo. I wiosną, i jesienią. Grzywa z roku na rok przyrasta i jest coraz badziej imponująca. Czasem się zastanawiam, jak on zdoła ją utrzymać na takim cienkim pienieczku.

Annes. Żurawki z jasnymi liśćmi mogą rosnąć tylko w cieniu lub półcieniu, a ciemne na słońcu. Ale co ja ci będę pisać, pewnie sama znasz tę zasadę, Aniu. A ta żurawka (Spellbound) jest bardzo oryginalna, taka śliwkowa jakby. Wyrosła u mnie na spory krzaczek wielkości kapusty. Nie spodziewałam się, że ona jest tak duża.

Margo, ja też czytałam, że znów mamy mieć taką niby-zimę. Niektórzy mówią, że to niedobrze dla róż, ale mnie się wcale nie chce ich kopczykować, więc do mroźnej zimy mi nie tęskno. Właściwie nie wiem, dlaczego miałoby to być niedobrze. W Anglii zimy są łagodne, a przecież róże mają świetne, prawda?
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Wandziu masz całkowitą rację,że jasne sadzi się w cieniu,tylko ja mam mało drzew i będę jednak sadziła te ciemne,a śliwkowe jak najbardziej.
Spellbound kupię na wiosnę...moje kolorki ;:167
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Cześć, Wandeczko!
Kiedy słyszę, że łagodna zima będzie niedobra dla róż, ta sama myśl o Anglii (i nie tylko) przychodzi mi do głowy. Groźny dla nich może być tylko przypadek, kiedy zima przypomni sobie, że ma być mroźna dajmy na to w lutym ;:222.
Też nie palę się do robienia kopców, jakoś ten sezon był taki długi i pracowity, że teraz już bym sobie chętnie odpoczęła od grzebania w ziemi i zajęła jakimiś intelektualnymi rozrywkami, mając uporządkowany ogród za oknem... ;:304.

Buziaki - Jagi
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Wandeczko obejrzałam Twoją różyczkę..... nie mam pomysłu co ona za jedna :wink: ale, zgadzam się
z Jagi, to nie jest Pink Peace. Przychodzi na myśl, że może Ewa Gloriadei albo Kamila podpowie co ona za jedna.
Ja na swoich różach widzę nabrzmiałe czerwone nosy.... wcale mi się to nie podoba. ;:185
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Wandziu a moze podpytasz naszą Sasankę i Halll/Halinkę cos mi się widzi, ze u nich widziałam Twoją NN
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Maju, Taruniu, dziękuję za zainteresowanie. Popytam jeszcze i poszukam ;:108
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Witaj Wandziu :wit
Przespacerowałam się po Twoim cudnym ogródku ;:138 Pięknie masz zaaranżowane rabatki cudne trawki jak zwykle piękne fotki i
ciągle się dziwię .............gdzie Ty to wszystko mieścisz ;:oj Kosteczka granitowa.......... świetny pomysł ;:63
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Jakoś nikt już tu nie zagląda. Smutno mi bardzo :( Robię, co mogę, aby Was zainteresować, ale widać, robię za mało, a więcej jakoś nie potrafię. Nikt nic nie pisze, wszyscy chcą tylko oglądać. Może to i dobry sposób na spędzenie zimowego czasu. Trzeba będzie się więc chyba pożegnać z pisaniem wątku aż do wiosny i przerzucić na samo oglądanie. Wrzucę jeszcze tylko kilka fotek z tym, co udało mi się ocalić z mijającego sezonu.

Czosnek
Obrazek

Perłówka i lawenda
Obrazek

Obrazek

Lawenda i rumianek
Obrazek

Hortensje
Obrazek
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Wandziu, jak to? Ty też chcesz zamknąć wątek? Ranisz me serce. Gdzie ja będę zaglądać? W większości zaprzyjaźnionych wątków, w których nadrabiam zaległości, spotykam właśnie kłódeczki. To jakaś epidemia? Może ja też powinnam tak zrobić :(
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Wandziu co Ty gadasz kobieto,jak to nikt tu nie zagląda ;:oj nie zamykaj ,pokazuj wspominki bo własnie zimą więcej czasu żeby się przyjrzeć,zapytać latem to tylko tak pobierznie
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Wandziu prosze ;:14 zaglądamy, ok będę zostawiać ślad ;:4

pytanie jak trzyma sie u Ciebie czosnek czy zrywasz go zielony, czy może kropisz jakimś eliksirem?
Zielony u mnie w wazonie suchym nie przetrwał.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07

Post »

Też codziennie zaglądam, tylko się nie odzywam ;:7 . Tak chyba jest w większości wątków, w moim też ;:131. Nie ma za bardzo co pokazywać. A za oknem mokro, szaro i zimno i jakiś taki smuteczek człowieka ogarnia ;:174 .
Pozdrowienia, Jola, Utile dulci miscere Spis aktualnych wątków
Ogród przydomowy Joli
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Róże posadziłem.Listę traw,do zamówienia wiosennego,zrobiłem ale piórkówki nie wpisałem.Ona dalej nazywa się jakoś ?
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

WANDECZKO....... co Ty gadasz :?: :?: chyba masz dzisiaj zły dzień i stąd takie myślenie ;:14 z głowy....kto mi zrobi listę najciekawszych Miscantów.
A skoro już przy nich jestem to Ci powiem, że w promieniu 15 km. odemnie odkryłam szkółkę gdzie właściciele - pasjonaci traw zajmują się jej produkcją, jak zobaczyłam jak wyglądają mateczniki w szkółce to ;:oj ;:oj miałam na wierzchu. Oczywiście bez traw nie wróciłam i już pierwsze zakupy poczynione - nabyłam
- Miscant SILBERSPINE
- "" "" nr. 37
- "" "" GROSSE FONTANE
- Molinia KARL FORSTER

nie wszystkie obecnie są dostępne ale z nowym sezonem zawsze mają ponad 30 gatunków z własnej produkcji, będąc u nich doceniłam piękno traw w ogrodzie.

pozdrawiam
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”