Moje kwiaty w przechowalni

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje kwiaty w przechowalni

Post »

Witam miłych gości :wit
Jak zwykle mam duże zaległości :oops: Chyba mi to weszło w nałóg :oops: .

Lideczko miejmy nadzieję, że nasze "humorzaste" złocienie pokażą kwiaty w następnym sezonie. W razie czego służę sadzonką któregoś z moich kwitnących.
Od mojego ostatniego wpisu pogoda się mocno zmieniła. Czy były u Ciebie nocne przymrozki?
Dziękuję w imieniu astrów. Większość to okazy z nazwą, nabyte w szkółkach w ciągu ostatnich dwóch sezonów.
Spójrz jak pięknie kwitła mi werbena patagońska od Ciebie:

Obrazek

Jureczku dziękuję :D Było kilka nocy z przymrozkami. Ścięło resztę wrażliwych roślin. Ale później przyszło przyjemne ciepełko i trwa do dziś. Prognozy długoterminowe nie przewidują jakiś większych ochłodzeń. A jak będzie naprawdę to czas pokaże.
Mojemu płomykowi nie spieszno do zimy :wink:

Obrazek

Izuniu
;:196 Jestem, ale na razie "w kratkę". Sezon się kończy. Mam nadzieję, że wreszcie nadrobię zaległości.
Moja kolekcja astrów pokaźna? Nie zawstydzaj mnie. Zajrzyj do JackaP to zmienisz zdanie.
Pamiętasz jak dwa lata temu marudziłam, że brakuje mi kolorowych kwitnień jesienią. Od tamtego czasu nazbierałam małe co nieco. Astry i chryzantemy pięknie zdobią rabaty o tej porze.
Zdecydowanie popieram wszelkie wymiany. Zapisuj co mam wiosną pakować do "paczuchy" dla Ciebie.
Tej zupełnie pomyliły się pory roku - zdjęcie z wczoraj:

Obrazek

Jacku oj, tak... rozrasta się kolekcja astrów. A wiesz, że to Ty mnie zaraziłeś miłością do tych kwiatów. Ogromnie się z tego cieszę, bo to cudne rośliny. Szkoda, że brak miejsca nie pozwala mi na powiększenie zbioru.
Myślisz, że ten mój NN to 'Apollo'? Sama nie wiem. On jest taki "rozczochrany", a ten Twój typ ma ładne równiutkie płateczki.
'Milka' należy do grupy astrów nowobelgijskich. W pełni kwitnienia wygląda zjawiskowo.
Szkoda, że 'Blaue Lagune' nie zaaklimatyzował się u Ciebie. Wiosną postaram się podesłać Ci kolejną sadzonkę. Ta odmiana ogólnie jest bardzo kapryśna. U mnie w tym roku zakwitł tylko jeden pęd kwiatowy.
Aster 'Milka" w pełnej krasie:

Obrazek

Iwonko byłam i widziałam Twojego złocienia. Nie przejmuj się, ja też do niedawna myślałam że arktyczny to tylko biały.
Moja goryczka raczyła wreszcie zakwitnąć - zdjęcie z wczoraj:

Obrazek

Ewuś bardzo dziękuję za pochwały. Korzystam z Photobucketa. Jeszcze nie wszystkie funkcje tego hostingu opanowałam. Te które poznałam w pełni mnie zadowalają.
Gazania uchroniła się przed przymrozkami:

Obrazek

Krysieńko dziękuję Ci bardzo za miłe słowa. Oczywiście, trzymałam i trzymam nadal za Ciebie kciuki. Mam nadzieję, że ciężkie chwile już za Tobą,
Cieszę się, że dzielżany okazały się tak chętne do współpracy. Z tego co piszesz wynika, że wiosną przeorganizujesz swoje rabaty. Jak wiesz mnie też to czeka. Obawiam się tylko moje działania mogą być nie do końca przemyślane.
Zakwitł mi powtórnie przetacznik armeński od Ciebie:

Obrazek

Na koniec pochwalę się moją wygraną w konkursie "RwO"

Obrazek
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gratuluję wygranej. Piękne książki otrzymałaś.
Bardzo się cieszę, że werbena patagońska wreszcie zagościła w Twoim ogrodzie, teraz już będzie się sama rozsiewać.
Wczoraj zauważyłam, że rozkwitła identyczna sasanka jak u Ciebie, a na pigwowcu pojawiły się pąki. Jest ciepło, jak na tę porę roku i rośliny szaleją.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lideczko dziękuję :oops:
W tym roku faktycznie kwiatuszki szaleją. Mamy początek listopada a wegetacja wciąż trwa. Trochę to dziwne, ale przyroda wie co robi.
Nawet nie wiesz jak bardzo się cieszę na przyszłe siewki werbeny patagońskiej. Bardzo chciałam mieć tą roślinę, a dzięki Tobie moje marzenie się spełniło ;:168 .
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

U mnie werbena patagońska pięknie się rozsiewa, a w tym roku pojedyncze siewki wyszły nawet około 10 m od rośliny matecznej i wszystkie zakwitły.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lideczko zazdroszczę Ci tego "wysypu". Bardzo bym chciała aby u mnie stało się podobnie. A że mam ją z dobrego źródła, to mam nadzieję że tak właśnie się stanie.
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Halinko ;:196 Gratuluję! Fantastyczna nagroda. Te katalogi "chodzą" za mną od dawna. Nie umiem rozszyfrować skrót "RwO" :oops: , ale i tak się cieszę z Twojego sukcesu ;:138
Całkiem sporo jeszcze Ci roślin kwitnie. Śliczne fotki robisz. Co do chryzantem to wymiana wiosenna jest jak najbardziej wskazana.
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuniu dziękuję Ci bardzo ;:196 "RwO" to skrót tytułu programu w TVP1 ("Rok w Ogrodzie"). Biorę udział prawie w każdym ich konkursie. No i wreszcie udało się wygrać. A katalogi polecam, bo są bardzo ciekawie wydane.
Sama jestem zaskoczona, że tyle jeszcze roślin kwitnie. No cóż, widocznie taki rok...
Niecierpliwie czekam do wiosny!

Dla Ciebie dzwoneczki i goździk:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Piękna kolekcja astrów i fotki śliczne Halinko ;:138 Gratuluję wygranej ...............też oglądam ten program ;:108
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Czytam, że o wygranej dowiedziałaś się przed emisją dzisiejszego odcinka. Oglądałem, oglądałem i bardzo się ucieszyłem, jak zobaczyłem Cię wśród zwycięzców :tan
To będę Cię prosił wiosną o 'Blaue Lagune', 'Milka' i 'Kristina' ;:173 Oczywiście w zamian oferuję swoje ;:136
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Romciu bardzo dziękuje za gratulacje i miłe słowa ;:196 Astry o tej porze roku pięknie zdobią nasze ogródki. Jak ich nie masz, to przywiozę Ci na zlot.

Jacku
o wygranej dowiedziałam się kilka dni po emisji programu z konkursem, a poradniki przyszły do mnie 31 października.
Zapisałam do swoich notatek Twoje zmówienie. O pozostałych szczegółach skontaktujmy się na PW.

A dzisiaj pokaże kilka moich traw:

Turzyca włosista 'Amazon Mist'

Obrazek

Turzyca włosista 'Frosted Curls'

Obrazek

Turzyca oszimska 'Evergold'

Obrazek
Pozdrawiam Hala
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Halinko , gratuluję ;:333 Jak się czeka , to się człowiek doczeka :D No i przede wszystkim trzeba grać , by wygrać. ;:108 ;:108
Turzyce świetne do żurawek :D :wink: Moje niestety bez nazw. ;:131
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

Halinko turzyce cudne :uszy
No i gratulacje zakupu :wit
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tadziu dziękuję :D Zgadzam się. Trzeba brać udział w konkursie, żeby mieć szanse na wygraną.
Moje turzyce kupiłam już nazwane. Mam nadzieję, że Twoje również uda się zidentyfikować.

Witaj Renetko :wit Bardzo się cieszę, że do mnie zajrzałaś. Dziękuję za pochwały i gratulacje ;:196
Pozdrawiam Hala
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

No i postaram się nie zgubić Ciebie ;:185
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Mam właśnie takie 2 zielone , być może takie same , podobnie wyglądają. Dla mnie to już mniej istotne , ograniczenia dotyczą także traw :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”