Kasiu kiedy jesienią i zimą mniej chodzę na działkę,zaczynam przytulać się do moich kwiatków domowych,cieplej mi z nimiKasiula17 pisze:Jaki cudowny hibiskus, jego kwiaty są przecudowne i gdy na ogrodzie cisza zapada w domu zawsze weselej.
Iwonko mam na zbyciu anginkę ,nie chcesz czasamiiwona0042 pisze:No tak, kwiaty w domu, kiedy ja będę mogła mieć w domu kwiaty, teściowa nie lubi, ma tylko swoją anginkę i ja rozsadza, na wszystkich oknach, a ja swoje muszę trzymać po znajomych albo w pracy

Karola róże chińskie jak na zawołanie zaczynają kwitnienie jesienią ,i dobrze bo na ogrodzie coraz to mniej kwitnącychkarolacha pisze:Piękne roże chińskie , teraz domowe kwiaty nas rozweselą. ja też je mam , szkoda, że kwiatki tak krótko się utrzymująale zaraz następne są
pozdrawiam karolina
Moniko urocze są hibiskuski , muszę dokupić ale już w innym kolorzechalaputkowo pisze:Zgadzam się że kwiaty w domu są niezbędne i sama mam ich też sporą gromadkę , ale te Twoje róże chińskie mnie po prostu urzekły , śliczne a kolor ho ho
tara pisze:Ogród masz cudowny ale jeden tylko kwiatuszek bije po oczach to ANULKAjak ja uwielbiam takie maluszki
![]()
Nie mogę nigdy dochować się Cleome a tak lubię, będę podziwiać, pozdrawiam i zapraszam
Nie byłabym sobą gdybym przy okazji nie poprosiła kliknij dla koleżanki forumki
Aniu imienniczko mojej wnusi witam Cię w moim skromnym raju,dla mnie na pierwszym miejscu rodzina,cieszę się że się powiększa,wesoło dookoła,kwiatuszki na miejscu drugim,
cleome mam pierwszy rok i wyhodowane od ziarenka,wyrosła wysoka i rozłożysta,swoim kształtem zwraca uwagę
nifredil pisze:Grażynko, mam identycznego hibiskusa. Na wiosnę i lato wynoszę go do ogrodu i rozrasta się w zastraszającym tempie. W tym roku już niestety nie zmieścił się na parapet, a szkoda go przycinać bo normalnie cały w pąkachCzy u ciebie też kwitnie dwoma rodzajami kwiatów, czasem wytwarza takie prawie pełne czasem bardziej puste??
Sabinko ja nigdy hibiskusów nie wynosiłam na dwór,nawet nie wiedziałam że można,przycinałam je dosyć mocno na wiosnę ,dlatego jeszcze mieszczą się na parapecie,mój jeden ma kwiaty pełne a drugi pojedyncze
Pokażę trochę kwiecia nocnego w moim ogrodzie,zdjęcia aktualne

Tańcząca nasza mała krakowiaczka

i świeżo upieczony przedszkolaczek - krasnoludek

pozdrawiam i słodkich snów życzę