Tulap- a co Ty ;)
Tak miło tutaj, a Ty gdzieś Chcesz znikać...
Właśnie w tym tygodniu - wysiałam irysy do gruntu
Iwek- hihi... u mnie dopiero dwie cebule hippeastrów wsadzone i postawione na parapecie. Reszta - "śpi" w piwnicy.
1grazyna46- a dziękuję.
Hippeastra , w moim domu, były zawsze.
Są piękne. Akurat ja mam możliwość, po kwitnieniu, wywożę je na działkę do budynku, tam nabierają sił.
Storczyki, natomiast, uprawiam od 2008 roku i zawsze mi się podobały i nadal podobają.
Brak czasu i miejsca, nie pozwala na posiadanie dużej kolekcji.
Mati1999- nie wyobrażam już sobie jesieni w ogrodzie, bez chryzantem...
Emma1966- Bianka jest niesamowitą odmianą. Ma ogromne, falbaniaste kwiaty. Jej biel...jest nieskazitelna.
Uwielbiam ją
Heliofitka- każda kobieta jest, gdzieś tam w głębi...romantyczką. Albo, przynajmniej, ja takie kobiety znam...
Jestem dumna z tej cechy

Tak, Bianka jest nieskazitelnie biała... Ona Ma "siostrę" - odmianę o imieniu "Bella". Jest biała, ale gardło ma kremowo - ecri.
Mam ją...kiedyś, jak obie zakwitną, porównam ich kwiaty.
Też uwielbiam białe kwiaty...
Jola1- i ja dziękuję za chwilę odpoczynku i spaceru i świetny prezent w postaci skrętnika Cynamona ;)
Mam nadzieję, że się przyjmie u Ciebie chryzantemka.
Maadro- dziękuję. U mnie wciąż polska, złota jesień trwa...
Ponoć zima ma być krótka i łagodna, zobaczymy.
Blueberry- a jak, jesień nas rozpieszcza w tym roku ;)
Plany są duże, a marzenia, jeszcze większe
Izary- Bo Wiesz, ten kto kocha i widzi piękno przyrody, powinien to pokazywać światu...dzielić się emocjami związanymi z siewkami, pierwszymi wschodami i pierwszymi kwiatami...
Kocham mój ogród... a dzielenie się obrazami z jego zakątków, daje mi wiele radości...
Fraszka_1- taa... trzy mnożarki pełne siewek skrętnikowych. na razie je tylko zamgławiam, ale w przyszłym tygodniu, zacznie się pikowanie. Czyli, sezon 2015 uważam za otwarty
Tesiu- dziękuję. Tak, Starlet - to taka słoneczna odmiana ;)
Chryzantemy nie przestają kwitnąć, wręcz odwrotnie... znowu się pączkują...czyżby zimy miało nie być
Dziś był u mnie cudowny dzień...ciepło, lekki wiatr...więc była sesja na świeżym powietrzu.
Moje hoje weteranki. Panchoi i Sunrise...
I portretowo...
To jeszcze młody liść h. parastica lao B:
I hoi merilli...
A na koniec... sześć moich siewek skrętnikowych... mały dorobek tego sezonu: