W.o... Psach 5cz. (2008.05-2008.10)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bobi
500p
500p
Od: 12 maja 2006, o 09:00

Post »

sonia pisze:Dorka ja dla Dusi bernardynki długowłosej miałam takie zgrzebło http://allegro.pl/item448836906_zgrzebl ... zedaz.html i sprawdzało się rewelacyjnie ;:225
Bobisiowe kłaczyska także czeszemy grzebieniem - każdy ząb się obraca wokół własnej osi i dzięki temu mniej szarpie się, ewentualnie zwichrzone :wink: :lol:, psie futro.

Obrazek

http://www.karusek.com.pl/produkt.php?p ... ction=prod

Duuużo głasków dla wszystkich pupili :)
Pozdrawiam, Baśka
Awatar użytkownika
iwika
500p
500p
Od: 17 paź 2006, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Ja sie troche :roll: opuściłam
przez zime będe mieć czas na na forumowe zaległości :D

A to ja i moja Sisi na wystawie w Rybniku,
Obrazek
lokata I ocena Doskonała :D
Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Basiu, góral cuuuudo ;:226
jak na jego pochodzenie przystało woli pewnie góry niż morze :lol:

Iwonko ależ ta Twoja Księżniczka urosła, dostojna sunia się z niej zrobiła ;:111

Mizianka dla wszystkich "burków" ;:168
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 22:29

Post »

Obrazek

To Mój Edward, zwany Ąckim, Julianem,Synusiem ...
Były redydent sosnowieckiego schroniska. :D Od dwóch lat moje oczko w głowie, prawdziwy przyjaciel i słoneczko! Obrazek
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
Awatar użytkownika
jadzia123
200p
200p
Od: 27 sie 2008, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

te psie oczy ... sama wierność. Gratuluję pieska, Jadzia.
Awatar użytkownika
iwika
500p
500p
Kontakt:

Post »

no i ruszyła strona http://www.sajatin.yoyo.pl/indexpl.php :D
Wreszcie się doczekałam jeszcze całkiem nie jest gotowa ale to z czasem :wink:

DorkaWD na poprzedniej stronie napisałam co nieco o szczotce, na razie szczeniak nie potrzebuje jakieś specjalnej szczotki.
Czy to będzie piesek czy sunia i z jakiej hodowlii?
Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lis 2006, o 12:33

Post »

iwika pisze:

DorkaWD na poprzedniej stronie napisałam co nieco o szczotce, na razie szczeniak nie potrzebuje jakieś specjalnej szczotki.
Czy to będzie piesek czy sunia i z jakiej hodowlii?
Tak, widziałam... poszłam tym tropem ;-) DZIĘKUJĘ!
Właścicielka szczeniaka BC na pewnym psim forum podesłała mi linka do takiej szczotki jak opisujesz! Szczotka firmy Maxi - pin + grzebień u niej się sprawdza i w zasadzie na etapie futra młodzieżowego nie ma potrzeby "puszenia" Masonem P.
Czy suńka czy psiak - zdecyduje charakter ;-) Jeszcze za wcześnie by coś bliżej ustalić... tak czy owak płeć jest dla nas sprawą drugorzędną bo będziemy sterylizować/kastrować.
Hodowla to Amberose, akurat na stronce są fotki szczeniaczków ;-)

Iwika - jestem w SZOKU :shock: Ty i Sisi macie podobne fryzury - ale numer :lol:
Byłam na Twojej, a w zasadzie to Waszej stronce i widziałam info o pierwszym miejscu - no, no... postarałyście się - BRAWO! ;:138
Drapki ;:196
Awatar użytkownika
iwika
500p
500p
Kontakt:

Post »

Hihi miałyśmy podobne fryzury i kolor aż do poniedziałku :wink: fryzjer zmienił :roll: jak to mówią jaki pan taki ....

Trzymam kciuki ja kochaną psinke, a rodziców wirtualnie znam bo zastanawiałam się nad kupnem BC i Polskim owczarkiem Nizinnym, ale jak na moje warunki za duży i dlatego mam teraz Lhasa Apso.
Ma charakter cudowny i mimo tego że nie którzy piszą a zwłaszcze w necie że ta rasa nie nadaje się do dzieci to nie zgadzam się. Moja Sisi cały czas by mogła z nimi przebywać a jak któreś zacznie płakać zaraz biegnie buzie wylizać.

Widziałam posta twojego na dogo i ta szczotka jest b.dobra.
Nie będziesz przecież wystawiać więc po co kupować tak drogą szczotke.
Fajne są wszelkie pudlówki zwłaszcza na łapy :wink:
Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A to jesteś też na dogo? Miło, milo :lol:
Co do podobieństwa... myślisz, że powinnam zrobić sobie biało-czarne pasemka? :;230
Fakt, faktem to szukając psa dla nas brałam pod uwagę główne psy które zdają egzamin w dobrych kontaktach z dziećmi i w dogoterapii (coś spodobał mi się ten temat) i tak padło na Beardołki :lol: Mój "M" cały czas jakoś uwierzyć nie chce, że ja zakochana po uszy w Bokserach nagle upatrzyłam sobie kudłatego czworonoga i w dodatku dostałam na jego punkcie niezłego hopla :roll: Ale i potrzeby nasze się zmieniły... a teraz będziemy mieć fajnego psa rodzinnego i do spacerów i do zabawy a jednocześnie niańkę dla dziecka (ma się rozumieć jak podrosną oboje ;-))
Z drugiej strony, to predyspozycje rasy predyspozycjami a i tak najwięcej zależy od wychowania :roll: Pewnie nawet Beardołek w nieodpowiednich rękach może stać się niebezpieczny.

Sisi
, jest urocza... dzieciaki kochają takie kudłate słodkości :lol:
Jakoś nie przemawiają do mnie opisy w rodzaju "pies nie lubiący dzieci" :? Jeśli pies jest dobrze prowadzony, ułożony i ze zdrowym psyche (właściciel też!) to nie powinno być problemu... tak myślę...

Właśnie oglądam na dogo fotki Wilczarzy - robią wrażenie powalające :shock: A ja myślałam do tej pory, że to Dogi niemieckie to są te NAJwiększe 8)
Awatar użytkownika
mora1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2006, o 17:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

brałam pod uwagę główne psy które zdają egzamin w dobrych kontaktach z dziećmi i w dogoterapii
Dorka w Stanach bardzo wiele amstaffów pracuje z dziećmi w dogoterapi , zastanów się jeszcze :lol:
Pozdrawiam Monika
moja skarpa
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

moruś/Moniko, wiem, wiem, że to Twoje ulubione ;-)
Wiesz... ogromnie mnie intryguje Twoje dorastanie w sforze :lol: Zdradź jakieś szczegóły ;-)
Awatar użytkownika
mora1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2006, o 17:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Doreczko to książkę można napisać, ja wychowywałam się z trzema olbrzymimi psami w tym z rottweilerka Bossą. Wspaniała suka ach... Nie wiem jak ja to wszystko przeżyłam, bo nie wiele pamiętam. Moja Mam bardzo dobrze to wspomina, mówi, że żyliśmy normalnie jak rodzina z małym dzieckiem i trzema psami. Byłam podrapana, podgryzana, przewracana, wybrudzona, wyrzucana z łóżka itp. Jedno wiem, że nie wyobrażam sobie domu bez psów, nasz suka tak przyszłościowo myśląc, też będzie kiedyś miała ludzkie malutkie towarzystwo, ale do tego czasu weźmiemy drugą sukę, dwa psy zupełnie inaczej sie chowają. Dla mnie dziecko + pies to taki naturalny zestaw, taki znam od zawsze i tak mi zostało. Swojego pierwszego psa miałam w podstawówce, sznaucera olbrzyma, nie mogłam z nim wychodzić sama na dalsze spacery, ale mogłam się z nim uczyć pod okiem rodziców. Nasze psy nie były nigdy jakoś specjalnie szkolone, bo wtedy królowały metody kolczatkowe na Szarika, a rodzicom to nie odpowiadało i pracowali z psami sami, zarówno mój Ojciec jaki Mama to typowo psie dusze. Nie wiem ja to jest w normalnych rodzinach, bo nasza to jest zapsiona od zawsze. u nas raczej nie ma problemu, czy brać psa , najwyżej jest problem dlaczego jednego :lol: .
Pozdrawiam Monika
moja skarpa
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

Kefir po bliższym kontakcie z miałem ;:175

Obrazek
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

O rety, Soniu :shock:
jak tu teraz doczyścić taką mordeczkę :shock: :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
iwika
500p
500p
Kontakt:

Post »

Jeanne pisze:O rety, Soniu :shock:
jak tu teraz doczyścić taką mordeczkę :shock: :lol: :lol: :lol:
Pralka, vizir, wirówka hahaha :wink:

Kefirek jest boski, ja mam wielką słabość do kudłaczy.
Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”