Marysiu Maska cieszę się, że konwalnikowi podoba się u Ciebie, bo on jest dość kapryśny i nie wszędzie chce rosnąć.
Koty dostały kolejną dawką głaskania, za co podziękowały mruczeniem.
Nie tylko musiałam wejść na dach altanki, ale jeszcze uszczelnić szpary na całej szerokości.
Irenko adamiec na dach nie wychodziłam dla przyjemności, po prostu nie znalazłam nikogo chętnego do załatania szpar przez które sączyła się woda i musiałam zrobić to sama.
Dziękuję za pochwałę roślinek.
Pamiętam Twoją Zuzię, była taka milutka. Nie masz zamiaru zabrać do domu nowego kotka?
Dorotko DTJ_1 była taka konieczność, to wlazłam i z dachem porządek zrobiłam.
Roślinka o ciemnych liściach, to rzeczywiście nie trawa, tylko konwalnik 'Nigrescens'.
Zeniu konwalnika nie pielęgnuję jakoś specjalnie, podlewam tylko w czasie suszy, a póżną jesienią obsypują kompostem i to wszystko. On potrzebuje sporo czasu żeby się zaaklimatyzować na nowym miejscu. Mój przez pierwsze pięć lat wcale nie przyrastał i nawet nie kwitł, dopiero potem ruszył. Niepotrzebnie swojego przesadziłaś, bo one tego nie lubią.
Pogoda jak na razie prawie letnia i bardzo mnie to cieszy, bo słotnej jesieni i zimy nie lubię.
Stasiu stasia-ogród rzeczywiście na jesień w tym roku nie mamy co narzekać, bo jest ciepła i piękna, przez ostatnie dni tylko trochę halny przeszkadzał. A deszczyk też będzie padał i to podobno już od jutra.
Koty jak znajdą nasłonecznione i wygodne miejsce, to potrafią tam przespać kilka godzin.
Uczyć się latać nie mam zamiaru, a dach musiałam uszczelnić, bo przeciekał.
A teraz zapraszam na kolorowy listopadowy spacer
azalia miniaturowa i dziewięćsił bezłodygowy
naradka odroślowa i róża pomarszczona
jęczmień grzywiasty i pięciornik krzewiasty nn
róża 'New Down' i pelargonia
pierwiosnek i rozchodnik kwiecisty
ogórecznik i konwalnik 'Nigrescens'
hortensja 'Lime Light' i powojnik wielkokwiatowy
trójsklepka 'Variegata' i barwinek większy 'Variegata'
kosodrzewina i krzewuszka nn
turzyca włosista 'Bronco' i dereń
perukowiec podolski i bluszcz pospolity 'Goldheart'